Wechat kena block

Benda ni dah lama dah saya hadapi, ramai gila yang contact saya berkaitan wechat kena block atau wechat kena sekat dan minta buka sekatan wechat.

wechat kena block

Ada yang contact saya melalui email, ada yang contact saya melalui whatsapp dan ada juga contact saya melalui facebook, kebanyakkannya tanya macam mana nak buka sekatan wechat kena block.

Agak stress gak la sebab saya tak guna pun wechat. Well.. saya pernah guna wechat, so saya ada akaun wechat, tapi dah bertahun dah saya tak guna wechat.

Antara sebabnya adalah sebab wechat tu kuat makan bateri, kuat makan storage, kuat makan data. Tu sebab teknikal la… sebab nak ngelak tambah dosa pun ye jugak.

Korang pun ada tengok berita kan? sidiket pelacuran melalui wtahuechat… bohonglah kalau saya tak tahu kan? Internet dunia saya, saya seorang blogger, saya juga orang teknologi. Banyaklah sebabnya macam mana saya boleh tahu pulak kan?

Wechat kena block

Ok, kepada mereka yang hubungi saya atau nak hubungi saya pasal wechat kena block, sila cuba unblock wechat korang dengan melawat link-link dibawah ni.

unblock wechat kena block

https://support.wechat.com/cgi-bin/mmsupport-bin/readtemplate?t=weixin_unlock_self&step=0

http://appstipsandtricks.com/how-to-unlock-blocked-wechat-account/

Saya tak pernah cuba pun guna link-link ni, sebab… macam saya cakap tadi, saya dah lama gile tak guna wechat, kebanyakkan sebab utama adalah masalah teknikal.

Dan di group telegram pun, pernah ada yang tanya, dan masalah tu kebanyakkannya selalunya berpunca dari wechat.

wechat bermasalah

Tapi semua orang yang saya dah pernah balas mesej mereka dan saya bagi link tu, dah tak ada contact balik sama ada kata tak menjadi atau nak berterima kasih, apatah lagi nak beri sumbangan.

So saya tak tahu akan keberkesanan link tu. Kalau korang nak tahu jadi ke tak, silalah cuba sendiri ye.

Kalau tak jadi, bolehlah komen kat sini beserta dengan nombor telefon yang boleh saya whatsapp, kot-kot saya rajin nak follow up.

Kalau jadi, pun boleh komen… kalau nak belanja saya drone dji lagi bagus… hahahahahaha

Hasil carian :

Alongxp

Seorang juruteknik komputer, seorang jurufoto, seorang ham operator yang memegang callsign 9W2AXP, seorang suami, dan seorang bapa

3 thoughts on “Wechat kena block

 • 20/04/2018 at 3:51 am
  Permalink

  Comment
  0162327862
  pm me please..dah ade seblun wechat aku tk bole buka..sebb kena block nie lh…
  harp bole tolng

  Reply
 • 04/11/2017 at 2:30 pm
  Permalink

  saya pun prnah ada akaun wechat jugak sebelum ni. Entah apa khabar dia entah sebab dah lama sangat tak guna

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge