Tragedi pokok tumbang…kakitangan bank maut…

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1Malaysia, sebelum anda semua meneruskan membaca post kali ini, marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah… semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang- orang yg beriman, takziah diucapkan kepada keluarga arwah…

berita penuh di ondsence

Tertarik untuk tulis post pasal ni sebab seriously saya tersentuh sangat bila baca berita ni di web ondsence… ┬ábaru beberapa minit sebelum arwah ditimpa kemalangan tu, arwah dan isteri baru je naik motor bersama, arwah baru je hantar isteri dia ke tempat kerja di maybank tu, n arwah nak g keje…

Kalaula aku jadi isteri dia, aku yg kurang iman ni mgkn jadi gile kejap, yelah… kejadian jadi depan tempat kerja isteri arwah, die baru je hantar isteri die g keje. Mau x meraung jadinye?

cube korg bayangkan(terutama isteri-isteri di luar sana), kalau arwah tu suami korg, isteri arwah tu adalah korg, camne korg nk hadapi? bukan sbb melawan qda’ dan qadar, tapi kejutanye tu, br je kejap jumpe… klu sebelum korg beredar dari suami tu,korg salam, mintak izin suami untuk g kerja(banyak isteri xwat camni) contohnya “Assalamualaikum abang, syg/ayang/dinda/ida/minah/su/ani mintak izin g keje utk bantu abang, syg/ayang/dinda/ida/minah/su/ani mintak keredhaan abg n mintak maaf kat abg” n suami pon menjawab “Waalaikumsalam syg/ayang/dinda/ida/minah/su/ani, abg izinkan,redha n maafkan syg/ayang/dinda/ida/minah/su/ani, abang pon mintak maaf.”, Alahamdulillah la, klu masa ngah bersiap tu gaduh ke hape ke, pastu suami kecik hati, pastu bile suami hanta, xsempat nk wat sume tu, camne? Aku x arif pasal agama, so korg leh refer guru2 agama ye…

So dikesempatan ini, aku mintak maaf kepada sume pembaca, rakan2 dan sesape yg kenal aku secara langsung, xlangsung atau siaran tertunda, n aku maafkan semua… tapi, oleh kerana aku ni bukan lah semulia junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W, aku… xdapat memaafkan beberapa org nih, sampaila akhir hayat anak2 aku… kenapa akhir hayat anak2 aku? sbb… aku da bgtau ngan org yg aku xdpt nk maafkan tu, so diorg tau la kenapa…

sekian,entri sedih kali ini…

{prtm}

(Visited 36 times, 5,351,408)

2 thoughts on “Tragedi pokok tumbang…kakitangan bank maut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge