Thnx nuff – syukur Alhamdulillah.

Kalau korang pernah baca entri aku sebelum ni pasal aku dapat BE dari nuffnang. yup…tu bulan lepas punya cerita, BE tu pon dah jadi metered, alhamdulillah, skali die metered, trus leh cash out, syukur.

Tapi belom masanya lagi utk aku cash out, aku nk cash out bulan 10 nnt,nk guna untuk bayar hosting+domain, last week mmg aku sibuk gile, ngan hal2 kerja, ngah hal personal, ngan hal roadtax kereta,ngan hal kereta, hal balik kampung lg, aku xdpt update blog aku untuk beberapa hari, then 2 ke 3 ari lpas aku saje la bukak nuffnang, terkejut gak aku skali aku dpt 1 BE, smlm dpt lg 1, ari ni dapat lagi 1, pergh… ingatkan da xdpt lg dah… masyuk la camnih…

alhamdulillah,syukur… camne nak dpt BE nih? mmm…to be honest, aku da dkat 2 tahun kot gune nuffnang nih,br ni dapat BE, so ape yang aku dapat blaja dr sepanjang 2 tahun ni.

1) kena dapatkan status Glitterati

2) update survey ke ape yg patut kat blog manager nuffnang tuh,kot2 ada idea atau ape2 details psl korg yg korg rs lupe nk mention,update.

3) selalu2 update blog korg, letak entri2 yg unik, yg best.

4) byk2 kan la linkkan blog korg ngan blog2 blogger laen. tu effect traffic yg keluar dan masuk tu.

5) naekkan n maintai traffic blog korg. ping blog korg kat tempat2 yang sesuai. blogwalking smp lebam

6) mintak tips dr nuffnang camne korg leh tambah pendapatan dr blogging.

7) yg ni yg paling penting, usaha,tawakal dan sabar. hehe

{prtm}

Hasil carian :

(Visited 27 times, 5,351,614)

34 thoughts on “Thnx nuff – syukur Alhamdulillah.

  1. Tahniah, memang susah nak dapatkan BE dari Nuff…tapi dah tau caranya akan jadi mudah plak…Thnks sbb bagi tips yg sempoi tu…

    salam kenal dan kunjug balas dari pCL…

  2. susah nak duga kadang2 be nih… banyak traffic dan update selalu pun belum tentu dapat …. sabau2..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge