The note book…

tersentuh hati ini… bila memandang wajah mu….

ceh…mengarut la… xde…citernye camni der…  entri ni aku wat bile aku tgk hard disk space aku yg da makin ckit je tggl… sdangkn laptop ni br je sebulan lebih aku beli… beli 2 hari sblm raye cina kalau xsalah aku….

 

korg tgk ar…da tggl bape je space nye dpd 500gb.

tu br sebulan pkai…klu setahun? adeh… portable hdd pon da nak penuh…

nk beli 1 terabyte xconfiden…katenye lom stable lg 1terabyte nih… ramai yg beli, 3-4 bulan da rosak… mmg la ada warranty, tp data tu yg penting tu… abes tu? camne ek? aku beli laptop ni sbb…klu merujuk kpd post aku sblm ni iaitu multitaksing, laptop aku tu da xmampu nk menampung tahap penggunaan aku, ditambah ngan key boardnye yg da mmg rosak lpas aku tertumpahkn air sunquick, pastu ngan screennye yg kena disandarkan klu x,xde display…  skang ni laptop tu da jd desktop,sbb  kena sambungkan pada monitor. pastu keyboard n mouse pkai set wireless… so cam desktop la kan? laptop tu ngah menunggu hari je…

so dipendek kan citer… lepas meminta pada yg ada, korek tabung, cr duit bwh tilam,bwh umah, celah dapur… dapat la aku beli laptop baru… dan ini lah spesifikasinye atau selalu org sebut spec nye…

 

 

 

tu je la yang termampu…. seperti yang korg leh lihat…

nape aku beli spec ni? sebab utamenye graphic card die… 1gb..huhu… klu stakat need for speed hot pursuit, slambe je… tp aku beli bukan sbb tu…sbb nk memudahkan aku wat editing… tambah2 klu aku pkai plugin topaz… klu xkerana graphic card 1gb n ram 6 gb tu…terasa gak ar kelembapanye…. kadang tu smp hang kejap…

pada yang mementingkan design, mgkn ni bukan pilihan yg sesuai utk korg… sbb design die agak… biase…nk kate huduh cam laptop brand ttuuuuuut tu,xde la sampai camtu… juz design die…korg tgk sndr ar…

 

 

 

 

 

 

camtu la rupa die… itam…itam itu menawan kan?hahahahaha….(gamba sume dr google…xde yg aku amek sndr…ehhehehe)

 

(Visited 31 times, 5,365,964)

26 thoughts on “The note book…

  1. along ni juruteknik komputer rupanya..jadi taula sikit2 pasal komputer ye..laptop kita beli dulu pun dah dekat setahun dah..nk tau pe dia dah jadi gila(x waras),dvd x detect tpi cd detect tu pun kalau dia nak detect..huhu..rasa2nya mata kat pemacu dvd dah hmpir2 nk buta kot..nk baiki, waranty dah K.O..so redha ajela..best x keje juruteknik ni??ajat nk keje cmtuh gak..

  2. Pingback: Ni La BlOg Aku… » Blog Archive » entri kongsi idea | laptop/pc
    • mmmm… aku xleh nk komen,sbb laptop lame aku tu acer…lame gak la aku pkai…3 thn lebih… beli brand asus ni pon sbb klu nk kire spec ngan harga tu,kire murah la… nk cr laptop laen yg yg ada graphic card ngan processor i3 bwh 2k,kire ssh ar… ni kire agak murah la…

  3. Jenama Asus ok pe!janji bleh pakai. Dulu aku pakai Asus gak tapi intel Atom,lembab kalau pakai xp.last2 jual,hehe

  4. Laptop mmg x sesuai utk heavy duty. Sop dah kena apabila guna laptop cam pc siang dan malam. Last mother board jam. Ngam ngam pakai setahun dah jem

    • sbnrnye leh gak gune siang mlm…tp pengudaraan kena baek punye la…tp klu laptop pkai processor amd,yg tu kene pasang peti ais terus la…hahahaha…

    • yg cam tm bg tu e?ms dok kumpul duit tu ade gak terfikir nk beli mini,tp bile ade sorg cikgu ni mintak installkn AV kat hp mini tu rs cam seksa je nk guna sbb skrin kecik,bayangkn camne nk wat editing klu laptop kecik camtu…huhu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge