Terjebak kerana perempuan ini

Terjebak kerana perempuan ini

Terjebak kerana perempuan ini adalah ungkapan yang terlintas dalam kepala otak ini selepas kejadian yang pertama ini.

Tapi tak apa, walaupun saya dah terjebak kerana perempuan ini, tiada setitik penyesalan pun yang lahir dalam hati ini, malah saya bersyukur kerana telah terjebak kerana perempuan ini.

terjebak kerana perempuan ini
gambar hasil google imej

Ribuan… tidak, jutaan terima kasih saya nak ucapkan kepada perempuan ini kerana buat saya terjebak dengan benda yang agak susah nak jumpa orang sekarang buat ni.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Mungkin benda ni tak ada imbuhan, ada orang kata tak berfaedah, tapi sesungguhnya… saya sangat menghargai apa yang  beliau telah lakukan ni.

Beliau adalah Suria lekat lekit. Kenapa saya kata perempuan ini? Sebab saya rasa dia perempuan hahahaha, bak kata beliau, ada yang tak kenal pon dalam alam maya, yup… saya tau saya friend dengan beliau di fb(kalau tak salah / tak kena remove / tak kena block), tapi rasanya macam tak pernah pulak berbual-bual kat fb.

kenapa saya terjebak dengan perempuan ini? Ya, kerana cabaran menulis entri dengan tulisan tangan beliau anjurkan, membuatkan otot-otot tangan dan jari saya yang selama ni dok guna untuk menaip je, telah bekerja balik untuk menulis di atas kertas.

Bukan itu je, dek kerana seronoknya menulis tangan, buku nota saya yang saya yakin akan habis menjelang pertengahan tahun ni, jadi habis lebih cepat.

Tak cukup dengan itu, hasil otot-otot saya yang dah mula bergerak semula, saya dah boleh melukis dengan lancar macam masa sekolah dulu. takdelah makan masa berbulan baru boleh nak melukis balik.

Kerana terjebak dengan perempuan ini juga, banyak dah draf entri yang saya dapat hasilkan.

Banyak lagi benda yang terjadi hasil dari cabaran yang diberikan, saya juga dah dapat memperbaiki tulisan tangan saya, mengurangkan beban diotak saya untuk mengingat banyak benda, dan memperbaiki sedikit masalah membaca tulisan diatas kertas yang dah lama saya hadapi dan banyak lagilah sebenarnya hasil yang saya perolehi setelah saya menyahut cabaran beliau ni.

p/s: ingat beliau je ke pandai buat entri yang macam kontroversi? ngahahahahaha…

alongxp

Seorang juruteknik komputer, seorang jurufoto, seorang ham operator yang memegang callsign 9W2AXP, seorang suami, dan seorang bapa

You may also Like

Hari Raya in Malaysia

Hari Raya in Malaysia

June 29, 2018
Bodoh Involve Asia

Bodoh Involve Asia

October 30, 2017
Bongkar potensi diri part 1

Bongkar potensi diri part 1

September 25, 2017

18 Comments

  1. Menulis jurnal harian - Alongxp.com

    16th Apr 2015 - 7:19 pm

    […] jurnal harian dah menjadi satu kewajipan sejak terjebak dengan perempuan ni dalam keseriusan menulis […]

  2. Terjebak dengan Best Mobile pulak dah. - Alongxp.com

    8th Apr 2015 - 9:00 pm

    […] dengan Best Mobile pulak dah… hari tu terjebak dengan perempuan ini, lepas tu terjebak dengan clash of clans. Lepas ni terjebak dengan apa […]

  3. fieza

    24th Mar 2015 - 2:01 pm

    Tanjat boboi… Hahha…
    Xcely menulis ni lebih baik dari menaip, boleh asah skil yg terpendam… Hihhi… Saya pn dh lama x menulis… Huhhu, rindu nk nulis…
    fieza kata cerita ni best –>>Balik Kampung ~ Part III – Jalan-Jalan di Penang.

    • Alongxp

      24th Mar 2015 - 2:09 pm

      owh… yeke camtu? patutlaa…

  4. mrhanafi.com

    24th Mar 2015 - 7:47 am

    tajuk agak saspen..tapi baca baru lega..tak de apa-apa yang buruk tu..
    mrhanafi.com kata cerita ni best –>>Cara Blogger Buat Promosi Offline

    • Alongxp

      24th Mar 2015 - 8:23 am

      hehehehe… cuba trick ni dan nampaknya ramai yang terpedaya..

  5. Khir Khalid

    22nd Mar 2015 - 1:34 am

    Hehee.. suspen je mula2 baca ni..lama tak menulis panjang2 skrng ni.. 😀

    • Alongxp

      22nd Mar 2015 - 6:37 pm

      Saya pulak yg asek nk menulis panjang je hehehe

  6. MNH

    21st Mar 2015 - 10:11 am

    Dahsyat juga penangan kak suria kat bro. hahaha

    • Alongxp

      21st Mar 2015 - 2:32 pm

      Haaaa… Kan? Nmpk mcm bnd kecik, tp jasanya tu…

  7. blogger lelaki

    21st Mar 2015 - 1:17 am

    saje je kan bro nak buat aku cemas dengan tajuk gempak macam tu

    • Alongxp

      21st Mar 2015 - 9:41 am

      hahahahaha… ada gak yang terpedaya dengan tajuk tu hahahahaha

  8. TehR

    20th Mar 2015 - 5:20 pm

    lelaki memang akan terjebak dengan perempuan
    kalau terjebak dengan lelaki
    tak tahu la aku nak kata apa

    • Alongxp

      20th Mar 2015 - 11:46 pm

      Masalah gak tu… Hahahaha

  9. eyfa writer

    20th Mar 2015 - 2:57 pm

    ok la along,saya turut terjebak cuma tak publish je artikel tulisan tangan tu,honestly memang sudah kekok untuk menulis dengan pen,tetapi bila sign apa apa laju pulak,.hehehe,.ni la penangan bila asyik menaip dah bertahun-tahun,lagipun sewaktu ada temuramah saya tak rekod,hanya menulis dengan tulisan pantas ala ala tulisan doktor hehe,.

    • Alongxp

      20th Mar 2015 - 3:25 pm

      ada blog lagi satu kan? buat la kat situ ke…

  10. lekatlekit

    20th Mar 2015 - 10:53 am

    aduhai gambar tu.. Malu Ai tau.. gambar lama tu. Bagus la memberi manafaat kan.. at least lembutkan balik jari jemari abang saleh katanya… hehehehe
    lekatlekit kata cerita ni best –>>ZAIN SAIDIN JADI DUTA UBAT KUAT SEKS

    • Alongxp

      20th Mar 2015 - 11:05 am

      google jumpa gamba tu… hahahaha

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Archives

×