Tak senonoh….

pagi tadi aku post entri psl ulasan Tun Dr.M mengenai tindakan Amerika membunuh Osama. Ptg td,bile aku nak makan, “eeeiii…xsenonoh aku dpt” bile aku wat benda yg pelik ckit… (aku rs die nk ckp “ko ni pelik2 la…”)pelik tu xla pelik sgt pon… just maybe jarang org buat atau xde lg org buat kot… ape yang aku buat?

ni…mangkuk kecil ni… selalunya orang guna untuk ape? mangkuk ni aku dapat dah lama dah, aku pon tak ingat sempena ape, aku rasa aku dapat masa majlis murid2 tahun 6 kot… sblm ni aku wat letak bunga yang gerak2 bila kena cahaya tu je. Pastu td ade la org belanja kami warga ofis ni…die beli 4 bungkus nasi goreng ayam, tapi supnye org kedai tu sekalikan, 1 bungkus besar camni ha…

so aku masukkan sup tu dalam mangkuk yang cantik tu…hehehehe so jadilah lunch aku

haha… lawa tak mangkuk sup aku? bile dikira sebagai pelik, aku teringat kat Rowan atkinson a.k.a Mr.Bean. Satu watak yang dianggap tak senonoh,selekeh, ye mmg kadang2 aku stuju gak yang tu… org kate die wat lawak bodoh, yg ni kadang2 aku tak setuju. pada aku,die bukan setakat wat lawak utk org ketawa, abis ketawa, dah…. abis lah… pada aku,lawak die menyuruh org fikir logik ke tak logik lawak die tu. contoh lawak yang org laen gelak semata2 tapi aku terfikir camne kalau jadi kat aku

Antara yang aku ingat, si Mr.bean ni nak menderma, kat org yang maen seksafon(abaikan ejaan hahaha),tapi die tak de duit kecik,tapi die nak gak menderma, so die jengah dalam tempat duit orang tu, tak cukup pulak nak baki, kalau bagi gak kang, die tak de duit nak bayar tambang ke,nak makan ke, so die keluarkan sapu tangan die ,menari sebelah orang tu, then org laen bg duit kat die, die bagi kat org yg maen seksafon tu.

Pernah tak korg kena situasi camni? korg nak menderma,tapi takde duit kecil,ade 50 ringgit sekeping ke kan?tu la duit tambang korg, tula duit nk makan. tapi korg nk gak menderma, kalau aku,dah takde sen tu,aku blah je la… nak wat camne kan?tapi hati tak senang la kan?

Situasi lain, mr.bean cabut kasut die,letak atas keta, sekali kereta tu gerak plak, so die g kedai,nak beli kasut sebelah je…

secara rasionalnye… betul gak kan?kalau la sebelah kasut aku terkoyak ke, atau hilang,sedangkan sebelah lagi masih cantik, tak ke fikir banyak kali kalau nak beli sepasang kasut baru?tak ke membazir je sebelah kasut yang masih elok tu?

yang ni yang paling aku suke, cabut stering kereta, orang tengok citer tu dok gelak2 je tengok die bwh stering die g picnic, tapi aku terfikir, betul tindakan die tu,walaupun kereta tu keta lama,murah,tapi tu je yang kite mampu setelah membanting tulang cari duit nak beli, kalau hilang,kena curi? tak ke temenung? pakai la alarm camne gaye sekali pon, pakai la stering lock ke, sensor ke, orang still boleh curik, cume cepat ke lambat je,tapi kalau dah pegi picnic tu,mesti la lame kan? so kalau dah stering xde, camne nak curi, lom penah rasanya pencuri kereta bwk stering nk g mencuri.

pastu bab die bckp,bunyi cam pelik je… sdangkn die wat camtu sbb british english kan pronounce nye cam unik sikit, cam ke dalam ckit, cam sesetengah perkataan cam Β bottle kan? tp kite tau gelak je kan?

(Visited 41 times, 5,377,024)

35 thoughts on “Tak senonoh….

  1. rasanya tak ada apa yg pelik pun pada mangkuk tu.yg jd pelik tu pasal orang lain kata pelik sbb dorg x buat.sme mcm mr.bean.macam fesyen gak,bila dah ramai pakai bru kata normal.so,abaikan “pelik” tu.

  2. along…nk pinjam mangkuk…chantekla…hehe…lapa tgk nasi ayam…

    yosh…sy ske tgk mr bean…due2 versi…real n cartoon… πŸ™‚

  3. mr.bean hanya lawak bodoh tapi rowan atkinson tu antara yg pndai gak kn?? bnda tu dlm cerita je. kadang kala kepandaian itu tersorok disebalik kebodohan.. so, jgn la anggap org yg nampak bodoh itu sebenarnya bodoh. πŸ™‚

  4. emm..selama ni aku ingat dia wat lawak bodoh je..bab cabut stereng tuh je wat aku terfikir..betul gak dia wat cmtuh..nanti xdela orang nk curi kereta dia walaupun dia kunci pintu keta dia pakai mangga je heheh..bro punye otak memang suka berfikir secara mendalam.inilah salah satu tanda kematangan..hehhe betul ke aku cakap ni..heheh

    • @syuxer, haha…matang tak matang sgt la bro… juz aku mmg byk berfikir,dan aku selalu paksa otak aku fikir dari sudut yang laen dpd org laen,fikir luar kotak fikiran bangsa aku…
      tgkla omputih kat lua negara, setiap idea yang bangsa kite kate mengarut,pada diorg tu sume leh buat duit… tul x?

  5. Mr.Bean selalu di hati .. walau kekadang orang nyampah dengan lawak dia .. wa still boleh layan lawak dia berulang2 dari dulu sampai skarang .. Koir tema lagu Mr.Bean buat wa teringat time wa kekecik je .. lepyu la Mr.Bean .. muah muah!agaga~

  6. gila sedap nasik ayam tuh -__________________-

    biaq p mr .bean tuh wa nak nasik ayam tuh je 8___________________8

  7. huhu.kenapa tak letak je kuah tu terus dalam nasi.cantik sangat mangkuk tuh.huhu

    kelakarlah mr.Bean.tapi respect sama dia.nak tolog orang tapi x de baki,sanggup menari untuk bagi duit tuh dekat org memerlukan.hebat!!

  8. bila dipkir2 balik memg ade logiknye jgak aek ape mr.bean tu buat..
    hehehe.. pape pn, nasi goreng ayam tu nmpak sedap laa… huhuhuhuhu.. πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge