Bongkar potensi diri part 1

Bukan mudah jadi saya (Alongxp) ni… dia seorang yang banyak pengalaman, sebab tulah namaya ada XP, singkatan dari eXPerience. Jadi bila dah banyak pengalaman, banyaklah panduan. bila banyak panduan, agak susah nak predict dia ni macam mana, so bila susah nak predict, susahlah nak bongkar potensi diri dia.

alongxp

Bukan sorang dua counselor cuba nak ‘korek’ personaliti dan potensi diri alongxp ni. di ‘haha’ kannye aje. dah la benda yang general je diorang dapat korek, banyak pulak tu yang salah. Continue reading

(Visited 25 times, 5,376,961)

kenapa alongxp?

kenapa alongxp?

kenapa alongxp? ada yang bertanya dalam group telegram bernama geng telegram walaupun dah beberapa kali diubah kepada geng buli armtaro, kenapa saya guna nama alongxp?.

armtaro founder nutrisense

Si bhrain dah puas cari kat blog ni kenapa alongxp yang saya pilih sebagai nama saya. Si nizam a.k.a armtaro, mangsa buli yang mengasaskan brand nutrisense pon asyikla dok tanya kenapa saya guna nama alongxp.

bhrain

Ceritanya taklah panjang sangat, rasanya cukupla 300 patah perkataan. hehehehe. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 201 times, 5,376,961)

Windows 7 paling banyak digunakan didunia

Kalau korang ingat lagi tak entri pasal xp dulu? alaaa… pasal pengakhiran windows xp tu… klu tak ingat,klik sini. ok.. entri ni dah beberapa hari dok terperam, hari ni baru alongxp nak release kan dia…

Pada bulan lepas, oktober, Windows 7 akhirnya telah menunjukkan belangnya apabila OS(Operating System) ni memintas windows xp dalam jumlah penggunaanya… Windows xp yang dah berusia lebih 10 tahun, telah lama memegang title OS paling banyak digunakan didunia, even windows Vista pon tak sempat nak memintas OS(Sistem Operasi) ni…

Windows 7 naik dengan agak pantas, dilancarkan secara rasmi pada oktober 2009

  • selepas 3 bulan, telah pon memintas Mac OSX.
  • Selepas 10 bulan, dia potong abg dia, Windows Vista.
  • Kini… selepas hanya 2 tahun… dia dah memotong abang dia yang selama ini diminati ramai.. encik XP(bukan alongxp)

 

Jom kita tengok rajah garisan menunjukkan perjalanan liku2 kehidupan Windows 7 sebelum diminati ramai orang termasuk ultra 7.

laju kan die naik? windows vista yang cepat je jatuhnye… Menurut Microsoft, mereka telah menjual 450 juta lesen Windows 7.

Windows XP masih lagi wujud dengan kukuh,dan Microsoft mesti merasa lega, diorang mesti tak sangka yang Windows XP akan mendominan dunia cyber ni begitu lama… Bagi abang Vista, mesti dia akan pupus sebelum Abang XP, walaupun vista adalah OS yang lebih baru berbanding XP.

ok, oleh kerana carta diatas tak menunjukkan dengan ketara kemenangan Windows 7, alongxp nak tunjuk lak carta kekdudukan OS pada bulan November 2011 ni.

Untuk pengetahuan anda, nilai2 diatas diambil dari statcounter berdasarkan OS yang digunakan oleh komputer yang melayari internet, jadi jumlah ini tidaklah begitu tepat,kerana, ada juga komputer yang tidak berhubung dengan internet… tapi.. hari ni berapa peratus sangat komputer yang tak berhubung dengan internet kan? so sekarang, kite jengah pulak blog 4zu, azremy dan Labi-labi

Hasil carian :

(Visited 143 times, 5,376,961)

selamat tinggal XP… perlukah aku tukar nama?

 

Haha… gimik… gimik…gimik… bukan ape.. aku nak cerita pasal Microsoft Windows XP ni… satu sistem operasi windows yg aku rasa paling popular,paling lama org pkai dan paling ramai orang pakai walaupun dah keluar windows vista, windows 7, dan coming soon windows 8 plak dah… tapi masih ramai yang selesa ngan windows xp. Continue reading

(Visited 91 times, 5,376,961)