Apa lagi kelebihan telegram ni?

Sebelum ni saya pernah tulis pasal kelebihan telegram dalam entri apakah kelebihan telegram dan dalam entri Kelebihan telegram berbanding whatsapp

Tapi dek kerana kedua-dua entri tu dah mencapai jumlah bilangan perkataan minimum yang diperlukan seperti yang saya cerita dalam tips seo yang saya amalkan, tapi banyak lagi kelebihan telegram yang belum saya senaraikan, maka saya ambil keputusan untuk pecahkan entri tentang kelebihan telegram ni kepada beberapa entri.

Dan ini sambungan kepada entri Apakah kelebihan telegram tu.

Apa lagi kelebihan telegram ni?

Pelbagai platform.

Benda ni saya ada cerita dalam entri kelebihan telegram yang sebelum ni, tapi mungkin tak mendalam sangat kot.

Kali ni saya nak terangkan maksud pelbagai platform ni.

Maksud pelbagai platform ni bagi telegram adalah, telegram ni boleh digunakan di telefon android, telefon windows, telefon iphone, ubuntu touch, komputer yang menggunakan sistem operasi windows, komputer apple yang menggunakan sistem operasi osx, dan komputer yang menggunakan sistem operasi linux.

kelebihan telegram pelbagai platform

Dan apa yang membuatkan ada perbezaan Telegram dengan whatsapp, kalau telefon korang tak bersambung dengan internet, atau telefon korang mati sekalipun, korang masih boleh menggunakan telegram di peranti lain.

Whatsapp pula, hanya boleh digunakan di web(selain guna di telefon), dan kalau telefon korang tak bersambung dengan internet, korang tak boleh terima dan menghantar mesej menggunakan whatsapp web

Secret chat.

Haaa… ni sesuai la untuk mereka yang nak sembunyikan sesuatu dari seseorang. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 19,315 times, 5,348,160)

Google chrome untuk android baru

Baru-baru ni fon saya secara automatiknya update segala app yang ada, antara yang diupdate adalah google chrome. Biasalah tu app update, tapi update google chrome untuk android yang baru ni agak ketara la… ramai yang mengeluh… bila bukak google chrome untuk android baru ni… macam ni la rupa dia.

google chrome untuk android baru

 

masa saya bukak chrome ni, sebab nak bukak satu website, tapi tak ingat website apa… bila nak taip url laman web tu, saya tenung lama kat google chrome tu… dengan harapan url tu akan tertai sendiri sebab saya tak nampak address bar kat atas tu… selalunya ada kan? Tak keluar pon url ┬átu.. jadi saya tenung setiap benda yang terpapar kat google chrome untuk android yang baru ni. Ternampak tulisan kat kotak search tu. Searcg or type url… Ooooo… kat situ rupanya… tula… lain kali rajin-rajinlah baca.

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,348,160)

kat mana nak taip

 

bila kita tekan je kat situ, dia jadi macam ni…

address bar google chrome untuk android

barulah kita taip url tu kat situ… contohnya macam ni…

taip url google chrome

camtu je ponnye hadoi… ok, tu je untuk malam ni..

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,877 times, 5,348,160)

Hasil carian :

(Visited 193 times, 5,348,160)

kenapa guna domain panjang-panjang?

Dah lama dah nak buat entri ni… Cuma belum ada kesempatan, lepas tu terlupa.. pernah jugak saya baca satu entri sorg blogger perempuan pasal domain name panjang tak ingat ni, tapi bila saya nak komen, saya tengok, dia sendiri pon guna url/domain yang boleh tahan panjangnya… nak ingat jauh sekalilah… kenapa nak guna yang panjang2? kenapa tak guna yang pendek2, mudah ingat, mudah disebut? contohnya macam

lamankongsi.com

klbytes.com

lel4.blogspot.com

kan mudah disebut, macam alongxp.com je ke kan?hahaha… kan lebih mudah nak disebut,ditulis, kalau nak buat business card macam saya ni ha… kan senang je… boleh nampak jelas dah orang nak taip pon tak salah eja..

kad blogger

cantik tak? kalau korang nak buat jugak, klik kat gambar tu, akan pergi ke blog blogger yang buat benda ni… sebenarnya saya tak de buat apa2 business pon, cuma… pernah terdetik nak buat kad ni sebab nk bgtau url blog ni… walaupun urlnye pendek, tapi kita orang melayu kan mudah lupa… tapi tak buat2 jugak sebab tak tahu nak tulis apa, lpas jumpe dengan mamat dan haru┬ámasa gathering blogger edisi selatan kat melaka hari tu, terasa cam dapat idea pulak, lagipun ramai gak yang kata saya boleh masukkan apa2 iklan dari luar(bukan dari syarikat pengiklanan) bila diorang tahu trafik saya melebihi 2 ribu sehari. so apa salahnya kan?

ok,berbalik kepada domain url tadi, kenapa pilih url yang panjang? tambah2 yang ada blogspot.com, blogspot.com tu pon kadang2 orang boleh tersalah taip, inikan pulan url yang panjang dicampur dengan blogspot.com tu… kalau dah diorang cube sampai 7-8 kali asik salah taip, mau diorang putus asa dan taknak meneruskan hasrat nak masuk blog korang… tak ke korang rugi 1uv? kalau 10 orang yang putus asa? tak ke 10 uv korang rugi?kalau dari 10 Unive Visitor tu korang boleh dapat 20 hingga 40 Pageview, tak ke korang rugi sampai 40 pageview? banyak kan? so korang pilihlah domain atau url yang mudah disebut,mudah diingat dan mudah ditaip, dikir untuk jangka masa panjang, domain atau url ni sebenarnye memberi sebahagian besar kejayaan blog korang. ok, selamat berblogging

(Visited 31 times, 5,348,160)