iklan bertukar-tukar

Akhir-akhir ni saya sangat komited nak tambah pendapatan dari rumah, jadi banyaklah iklan yang saya terpaksa masukkan dalam blog ni, tapi saya tak nak lah tamak sangat sampai pelawat dan pembaca blog ni rasa semak dengan iklan yang lebih memenuhi ruang blog berbanding isi blog, jadi apa yang saya buat adalah dengan buat iklan bertukar-tukar.

Iklan-iklan tu untuk mereka yang rajin baca di blog ni dan mempunyai keinginan untuk menambah pendapatan dari rumah tanpa perlu kerap keluar.

Ok berbalik kepada tajuk iklan bertukar-tukar adalah, kalau anda lihat disidebar saya, disebelah kanan ni, ada iklan, setiap kali anda ke post lain, iklan tu akan bertukar, jadi macam mana saya buat iklan tu bertukar-tukar?

domain murah

(Visited 141,091 times, 5,375,244)

adalah dengan menggunakan ads by datafeedr.com satu plugin untuk pengguna wordpress menguruskan iklan. cara penggunaan, memula sekali install ads by datafeedr.com tu, ada 2 cara, sama ada cara dengan download ads by datafeedr.com tu atau dengan install dari search dari page add new plugin. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 157 times, 5,375,244)

folder semua jadi shortcut, macam mana ni?

Pagi tadi,tengah sarapan kat kantin,tiba2 sorg kawan ni mesej aku,bgtau folder dalam portable hard disk die semua jadi shortcut ,bukak2 tak boleh. dek kerana aku tengah sarapan,so aku malas nak reply panjang2, lagi susah nak setle ade la… aku bukan pandai sangat solvekan problem dari jauh ni… melainkan aku remote komputer tu atau, benda tu ada depan mata aku…so aku mintak die bagi kat aku portable harddisk. so die pon datang bagi aku portable harddisk die tu. dan inilah yang ada dalam portable hdd(HardDiskDrive) die…

korang pernah kena tak?hehe… jangan nangis… file tu ada lagi dalam pendrive atau portable hdd korang tu… tinggal lagi,disembunyikan dek hantu..hahaha…cara korang nak tengok,

kalau pengguna windows xp ke bawah, bukak my computer, pada bahagian atau tu,klik kat tools,folder option.

pengguna vista dan keatas, klik computer, kat atas tu ada tulis organize,klik pastu pegi ke folder and search options.

pastu klik tab “view” kat belah2 atas tu…

then secara defaultnye korang akan nampak macam ni la…

so ape yang perlu dilakukan adalah, klik kat bulat yang sebelah ayat show hidden files,folders or drives. dan untick kan kotak yang bertanda hide protected operating system files. camni…

pastu klik apply dan ok, so korg leh nampak file2 korg yang tersembunyi tu… camni…

dah puas hati? so sekarang, korang boleh delete yang ada shortcut tu dan untuk mengunhidekan file tu,korg kena download dan install attribute changer nih… sbb korg takleh unhidekan dengan cara biasa… so bile dah download dan install attribute changer tu… korg klik kanan pada file2 yang hidden tu, klik pada “change attribute”

 paparan macam ni akan keluar…

untick kotak2 supaya jadi camni…

pastu klik apply dan ok da… tadaaaaaaaaaaa…..

SocialPromoter

done… harap dapat membantu korang yang menghadapi masalah camni…

 Kalau tak keberatan, jom kite jengah blog kak mah yg selalu travel nih

 

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,896 times, 5,375,244)

 

Hasil carian :

(Visited 411 times, 5,375,244)

alongxp.com dah datang!!!

petang tadi, bosan2, bukak la fb kat bb aku, skali status siti suhaili latif atau nama blogging nye pearl jade dok ade kat atas skali, die tengah pening kepala nk pilih domain name. yg aku lak, cadangan tu dah ada, domain name yg aku nak pon tak ada orang pakai, tinggal lagi terfikir bile masenye aku nak tukar daripada http://kakicandid.com/blog kepada https://alongxp.com.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 33 times, 5,375,244)