Aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online

Aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online

Assalamualaikum(untuk yang beragama islam). Hai selamat pagi, selamat tenghari, selamat petang, selamat malam semua, sudahkan korang aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online?

cara aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online

Mungkin ada yang terus balas sms dari cimb untuk aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online, pembayaran melalui telefon dan mail sebelum 22 disember 2015 kan?

aktifkan kad debit cimb

Tapi mungkinkan korang pun macam saya jugak? Jenis tak percaya sms tu dari cimb? Korang pun ingat tu sms scam yang kononnya dari cimb? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 2,177 times, 5,351,848)

Backup nombor telefon

Backup nombor telefon

Ok, semalam saya dah kongsikan cara nak mengelakkan contact di handphone hilang, ingat nak sekalikan cara nak backup nombor telefon ni sekali, tapi entri tu dah panjang sangat, jadi saya buat satu entri lain.

Entri ni cara macam mana pengguna telefon pintar android nak backup nombor telefon yang dah sedia ada dalam telefon tu tanpa perlu menyalin atas kertas yang mungkin mengambil masa berjam-jam.

backup nombor telefon

Caranya tak la susah sangat pun sebenarnya, tapi agak mengelirukan sikit la kot.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 936 times, 5,351,848)

Isu boikot low yat

Isu boikot low yat tengah hangat time aku buat entri ni…

Asalnya aku nak buat status kat facebook, tapi dek kerana status dah panjang sangat tahap entri, baik aku buat entri terus.

Tulah padahnya bila dah terlalu amalkan ilmu dari buku seo, terhebat sangat buat ayat.

Berbalik kepada isu boikot low yat, pejam celik, dh 7 tahun rasenya aku tak kekalkan kaki kat sana… satunya sbb jauh,  dan aku rasa tak berbaloi sangat aku nk meredah jam, atau menghabiskan masa dan tenaga naik public transport, lagipun aku dah lama tak assemble pc, kalau repair pon, kebanyakkan kedai kat sini ada spare part, mahal pun taklah jauh sangat dari harga kat low yat tu. Tambahan pula, online shop pn dh byk jual barang rare.
Kalau ada org yg nak sangat ajak aku g cari barang, aku selalunya ajak g digital mall je, kat situ pn Kire mcm mini low yat gak.
Sblm ni, kalau aku nak barang, ngan arwah kamal jela aku order.
Sebenarnya pilihan tu byk, boleh sgt kalau korg nk boikot law yat tu, bukan kat situ je tmpt yg murah Tp mindset korg yg pilih tmpt tu.
Plus, skop fikiran nk brand yg popular je. Padahal ada banyak lagi brand yg popular yg berkualiti dan jauh lebih murah.
Rajin-rajin sikit buat research, tu antara kelebihan aku sbg Blogger, banyak blog aku g, banyak aku baca pasal brand-bran dan model-model telefon, review yang di kongsikan pun dari pelbagai jenis user.
Dari yang noob, standard user dan advance user.
Dari yang sengkek sampai yang duit melimpah.
Ok, entri ni simple, kalau aku rajin esok aku update balik. Bye

Hasil carian :

(Visited 181 times, 5,351,848)

Aplikasi wajib ada dalam telefon saya

Ramai orang share aplikasi wajib android la aplikasi wajib dalam iphone la… suka-suka hati je kata wajib. Abis tu kalau diorang tak install? Dosa ke? Hehehe… gurau je…

Apa pon,saya nak kongsikan la jugak aplikasi wajib saya install kat telefon saya.

whatsapp

1. Whatsapp – benda pertama kena install ni, mak saya yg umur 50 contact sy guna whatsapp, mak mertua sy yg dh dkat umo 60 guna whasapp, kwn2 semua ada whatsapp. Jadi tu medium contact yang utama. Even bila ada orang emel saya untuk saya buat review produk mereka, saya akan mintak nombor telefon mereka yang boleh saya whatsapp, sbb dengan whatsapp jauh lebih jimat. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 931 times, 5,351,848)