Kenapa orang dulu boleh tahan lama?

ni nak cerita la kan… tadi saya nak g kedai, lalu depan satu rumah, kiranya rakan sekerja la. Pastu teringat yang dia apply nak pindah tempat kerja. Dia cerita ngan kawan-kawan yang lain, sebenarnya dia taknak pindah, tapi laki dia suruh, haaa… masa tu la saya terfikir yang kenapa orang dulu boleh tahan lama.

Kenapa orang dulu boleh tahan lama?

Jap… korang fikir apa bila baca tajuk kenapa orang dulu boleh tahan lama? Mesti fikir tahan lama yang tu kan? yang bab malam jumaat tu kan?

tahan lama

Memang la betul orang dulu anak ramai… macam adik beradik mak saya, 13 orang… tapi saya tak sempat tanya arwah nenek saya sama ada atuk saya tu tahan lama ke tak. hahahaha.

Tapi untuk tidak mengecewakan korang, saya bagi ni… Rahsia menambat nafsu isteri

Jangan kata abang long tak payung ok?

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 584 times, 5,369,130)

Bila isteri jadi blogger

Bila isteri jadi blogger

Bila isteri jadi blogger, apa yang akan berlaku?

Isteri siapa yang jadi blogger? Pastinya isteri saya sendiri.

Seperti yang saya nyatakan dalam entri permulaan dalam dunia blogger, saya ada beritahu yang saya baru buatkan blog untuk isteri saya.

Dan banyak entri-entri untuk blogger baru yang saya tulis selepas itu saya tujukan khas untuk isteri saya dan kepada mereka yang baru jadi blogger.

Bila isteri jadi blogger, banyak manfaatnya, terutama sekali kepada suaminya, yang juga seorang blogger, contohnya seperti saya, Alongxp.

suami isteri jadi blogger

Bila isteri jadi blogger, barulah dia makin faham kenapa saya selalu tidur lewat. Walaupun dia tak pernah bising atau pertikai  atau merungut sebab saya selalu tidur lewat, tapi bila dia pon dah jadi blogger, saya lebih senang hati. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 232 times, 5,369,130)

tak pandai masak tapi nak jadi isteri yang baik

tak pandai masak tapi nak jadi isteri yang baik

tak pandai masak tapi nak jadi isteri yang baik, boleh ke tak boleh? mustahil ke tak mustahil nak jadi isteri yang baik tapi tak pandai masak?

tak pandai masak

Sebelum anda teruskan membaca,harap maklum yang entri ni agak “terbuka”. dan entri ni adalah berdasarkan ilmu dan pengalaman peribadi saya. mari kita kembali kepada tajuk ni.

Sebenarnya pandai masak bukanlah satu kemestian untuk jadi isteri yang solehah, baik, cemerlang, gemilang, terbilang dan ang ang yang lain. Sebab memasak adalah satu perkara kecil untuk membahagiakan suami. Tapi boleh memberi impak yang besar

Selain dari memasak, banyak lagi benda yang penting yang perlu anda buat untuk jadi isteri yang baik. sesungguhnya jadi isteri pon satu tanggungjawab yang besar juga.

Selain dari memasak, seorang isteri kena senangkan hati suami, siapkan pakaian dia untuk dia pergi kerja, baju, seluar,singlet,blazer,  seluar dalam, stokin, kasut dan segalanya. Orang laki ni kalau ada orang setlekan benda remeh untuk dia, dia sangat senang hati.

Kalau dia jenis cerewet, cuba fahamkan dia. elakkan dari benda yang dia tak suka. kalau dia tak suka rumah bersepah, kemas, dan apa-apa jelah.

Lepas tu, walaupun anak dah sampai penuh satu mpv sekalipun, cubalah jaga badan mengikut citarasa suami, kalau dia suka yang keding, kedingkan badan anda, kalau dia suka yang chubby, jadikan badan anda badan chubby.

Kalau dia suka yang punggung besar, besarkan punggung anda, kalau dia suka yang berdada besar, besarkan dada anda.

Semua tu tak mustahil dah zaman sekarang ni, produk kesihatan banyak, contact dayah,cerita apa yang anda inginkan, mintak nasihat dari dia. InsyaAllah dia boleh tolong.

Bila dia balik kerja, cuba untuk sambut dia dengan senyuman, kecantikan dan air instead of keep watching your favourite tv programme.

Dan pastilah keperluan “yang tu”. saya ingat lagi kata-kata penceramah masa saya kursus kahwin dulu. “lelaki ni kalau malam tu dia tak dapat, kereta depan tak gerak bila lampu hijau pun di hornnya, padahal lampu hijau tu baru menyala satu saat. Tapi kalau malam tu dia dapat, orang langgar kereta dia pun dia boleh keluar slow talk baik-baik, silap-silap dia pulak kata tu salah dia sendiri

Sesungguhnya selain dari masakkan, seks dalam rumah tangga juga satu benda kecil yang boleh memberikan impak yang besar, bila suami tak dapat, dia boleh stress lain macam, jadi kalau suami mintak, cubalah untuk bagi, seboleh-bolehnya cuba puaskan suami. elakkan bagi alasan. kang kalau dia carik lauk kat luar lagi susah

Cuba rapatkan anak dengan ayahnya, suami akan gembira kalau anda boleh buat macam tu sebab orang laki ni tak berapa pandai nak mulakan tunjuk kasih sayang dia.

Ok, kalau anda tak pandai masak tapi nak jadi isteri yang baik, belajarlah, sebenarnya isteri saya pun dulu tak pandai masak, tapi dia rajin google resepi. Dia cuba buat, kadang jadi, kadang tak jadi. Kadang sedap, kadang tak sedap, tapi dia usaha untuk perbaiki.

Masa sebelum kahwin dulu dia memang dia tak pandai masak,dan dia tak berapa nak belajar masak. Tapi… saya jatuh cinta ngan dia sebab masakan dia, masakan yang simple, tapi disebabkan masakan yang simple tulah buat cinta terbit di hati (umak aih ayat…)

isteri yang baik

Saya bukanlah orang cerewet bab makan, sebab saya bukan datang dari keluarga yang senang, tapi saya suka makan. Kadang datang ngade-ngade saya teringin nak makan apa-apa, saya cakap kat isteri saya, nanti terus dia google resipi. Nanti kalau bahan yang diperlukan untuk memasak tak ada, dia suruhlah saya pergi kalau saya nak makan

Internet kan ada, internet kan dunia tanpa sempadan, nak resipi masakan korea?nak resipi makanan jepun? resipi western suma ada.

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,369,130)

Kelas masakan dah merata sekarang kalau anda ada masa, kolej komuniti antara yang saya tengok selalu buat kursus masakan dan macam-macam kursus lagi.

Tapi orang akan kata anda hebat jika suami terasa bila anda tiada, maka dengan itu, anda tak perlu dah nak risau suami anda cari perempuan lain sebab tu tandanya dia dah bergantung pada diri anda.

So tak pandai masak bukan alasan yang menghalang anda untuk jadi isteri yang baik, banyak lagi aspek yang anda perlu buat dan jaga. Tapi kalau pandai masak, tak perlulah ada perempuan lain yang masakkan untuk suami, jimat pon jimat kan?

Hasil carian :

(Visited 470 times, 5,369,130)

Jangan cari suami orang – mak pesan

Pernah dengar orang cakap mak pesan jangan cari suami orang tak? atau mak korang pesan? Ape salahnya? poligami kan sah disisi agama? betul tak? lelaki kan boleh kawin empat kan? so ape salahnya cari suami orang?

suami orang

Itulah yang pernah bermain dalam kepala otak saya bila dengan akak2 yang pangkat mak ngan saya cakap kat anak-anak dara… Kadang rasa cam tak puas hati lah pulak… macam diorang ni menolak poligami pulak… Tapi semalam tengah isi air dalam bekas simpanan air, tetiba teringat pulak kat sorang kawan, pangkat kakak la… tu yang buat saya nak catatkan kat sini kenapa jangan cari suami orang…

Ada banyak sebab kenapa makcik2 selalu pesan kat anak dara supaya jangan cari suami orang… cari tu tak salah, kalau orang yang duduk kat kaunter pertanyaan tu suami orang, tak salah kalau korang nak cari sebab nak tanya jalan, saya pon suami orang gak… ramai je orang cari saya, isteri orang pon cari saya… sebabnya saya ni juruteknik komputer, bila diorang tak reti nak guna projektor, nak cari bahan tambahan untuk mengajar, internet down, memang diorang selalu cari suami orang ni <-saya la tu. kalau macam tu tak salah. yang salah tu, cari suami orang sebab nak ajak kawen… haaaaa yang tu yang makcik2 tu risau… salah tu tak berapa nak salah jugak… yang jadi salah tu bila jadi macam kawan saya ni…

berebut laki

Kemaruk sangat nak kawin dengan suami orang, memangla dapat, sang suami menceraikan isteri tua, kawin pulak dengan kawan saya ni… lepastu bila jumpa yang lagi menarik, die kawin pulak dengan perempuan tu, kawan saya ni pulak yang diceraikannya…. haaaaa… itula yang makcik2 taknak… kalau die boleh buat kat bini die… tak mustahil bila korang dah jadi bini die nanti, nasib yang sama menimpa korang… nak ke jadi janda?

banyak lagi sebab lain… kat sini saya jumpa 10 sebab tidak digalakkan pilih suami orang

Hasil carian :

(Visited 468 times, 5,369,130)