Blog saya down ke?

Walaupun saya blogger, tapi saya tak aktif, post pon bukan tiap-tiap hari saya buat, sesekali datang idea dan mood tu, sampai 3-4 entri saya siapkan… tu yang siap, yang tak siap, atau draf, kadang sampai 10 entri pada satu-satu masa, macam mana saya buat? Baca entri bertajuk tips blogging atauoleh baca tips-tips blogging yang dalam kategori blogging. Jadi kadang-kadang bila saya bukak, tak boleh pulak. saya terfikir ” blog saya down ke ? ”

Jadi macam mana saya nak tahu blog saya down ke tak? Banyak cara, tapi saya share mana yang mudah je. memula sekali, saya ping domain blog saya, kalau macam ni keluar dia, saya teruskan langkah seterusnya

lepastu saya pergi ke laman web www.issitedownrightnow.com dan test masukkan url blog saya kat atas tu dan kalau blog saya down, dia akan keluar macam ni. atau kita boleh taip terus domain kita contohnya macam ni, www.issitedownrightnow.com/status/alongxp.com

blog saya down ke

Kalau dah keluar macam ni, maknanya memang down lah, so elok check tarikh luput domain atau hosting atau kedua-duanya sekali, kot-kot lupa nak bayar… tak cukup duit? ape lagi? jana pendapatan dengan cepat melalui media sosial ni.hehe..  kalau anda guna blogspot, errr… saya tak pasti la pulak…

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,369,498)

Macam saya, saya guna vps, jadi mungkin masalah teknikal yang perlu saya troubleshoot sendiri. Itulah kelebihan dan kekurangan menggunakan vps. Kalau anda menggunakan shared hosting atau webhosting, tapi kurang ada pengetahuan tentang masalah yang timbul, elok pergi tanya provider anda, open support ticket. Andai kata masalah tu dah selesai, try lagi sekali. kalau ok, dia akan jadi macam ni.
Continue reading

Hasil carian :

(Visited 36 times, 5,369,498)

Status facebook binatang

Cuba korang bayangkan binatang-binatang ada akaun facebook, agak-agak ade tak camni status facebook binatang – binatang tu?
NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…

CICAK : isteriku tersepit pintu!
KUCING BETINA: “Anak I yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”
AYAM : Kawan2…kalu esok gua tak update… maknanya gua dah selamat di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk gua ye beb

NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. conform pasni gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa
KUCING: Baru je add awek bulu lebat sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

BABI : Aku bengang btol la…die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye… wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah ko… arrggghhh… stress !!

 

Hasil carian :

(Visited 842 times, 5,369,498)

Status2 di facebook berkaitan Malaysia vs Indonesia

Aku bukan org yg minat tgk bole, tak kira la sape pon main, wife aku je yang minat tgk bola… hahaha pelik kan? bukan pelik sbb pompuan minat tgk bola,tp pelik sbb suami tak minat, isteri yang minat… dulu masa Piala Dunia, dia siap bwk jadual perlawanan bola dlm handbag die, siap die tulis keputusan setiap perlawan masa tu… aku?tgk bola pon ngantuk.. hahaha… tgk status2 kawan2(friends) aku kat fb…

agak2 berapa keputusan Malaysia vs Indonesia sebentar lagi Continue reading

Hasil carian :

(Visited 200 times, 5,369,498)