Aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online

Aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online

Assalamualaikum(untuk yang beragama islam). Hai selamat pagi, selamat tenghari, selamat petang, selamat malam semua, sudahkan korang aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online?

cara aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online

Mungkin ada yang terus balas sms dari cimb untuk aktifkan kad debit cimb untuk pembayaran online, pembayaran melalui telefon dan mail sebelum 22 disember 2015 kan?

aktifkan kad debit cimb

Tapi mungkinkan korang pun macam saya jugak? Jenis tak percaya sms tu dari cimb? Korang pun ingat tu sms scam yang kononnya dari cimb? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 2,290 times, 5,369,547)

Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini

Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini

Saya tengah WhatsApp sorang rakan dan terfikir pasal Kelebihan teknologi maklumat dan komunikasi hari ini yang banyak membantu hidup kita.

10 tahun dulu saya pernah terfikir, kalaulah telefon saya tak ada kredit, tapi ada internet je dan saya boleh berkomunikasi dengan ramai orang melalui internet je.

10 tahun dulu benda tu susah nak di merealisasikan, dan boleh dikatakan mustahil.

Sebab masa tu internet ni biasanya boleh dicapai melalui komputer dan laptop je.

teknologi maklumat dan komunikasi

Telefon yang boleh capai internet pon biasanya adalah pda. Kebanyakan orang masa tu guna telefon yang bukan skrin warna, jauh sekali touch screen. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 390 times, 5,369,547)

Semak keputusan UPSR melalui sms

Hari ini, 17 November 2011, keputusan upsr akan diumumkan, keputusan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) akan diumumkan, satu sidang media akan di adakan esok di Kementerian Pelajaran Malaysia pada jam 9 pagi berkenaan analisis keputusan UPSR 2011.

Selain itu, anda boleh menyemak keputusan UPSR 2011 melalui sms yang disediakan oleh mySMS 15888, gerbang sms kerajaan Malaysia(dah macam iklan dah aku ni). apa yang anda perlu lakukan adalah :

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 90 times, 5,369,547)

sms si penipu….

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1 Malaysia… td masa aku g kdai elektrik kereta, sbb alternator yg aku tuka ari tu wat hal lg,biasa ar bnd 2nd hand… aku dpt la sms dr nombo seberang(sbb nombo die byk) sms nye berbunyi begini…

Ni p’cik guna kad orng, tolng isikan p’cik top up RM30 di number baru p’cik ni nom dia 0128132863 , pasal p’cik ade kes di blai polis

so ngan confidenye aku reply

pale otak ko pakcik

suke2 ati je mintak org topap smp RM 30… pastu sblm ni aku da pnh tgk da msg ni…

so…berhati2 la ye… psan kat sedara mara, abg,adek.mak,ayah,atuk, nenek, jgn terpedaya k? ni si sms dari penipu ni

handphone sms

ada jugak aku dengar n baca yang diorang ni sekarang guna ayah selain pakcik.

jom pegi tengok blog cik cumy dan arep

(Visited 65 times, 5,369,547)