Pantang bila nak tulis blog

Pantang bila nak tulis blog

Secara jujurnya, ada beberapa pantang yang tak boleh saya langgar bila nak tulis blog. Kalau saya langgar pantang ni, nescaya penulisan saya akan berada ditahap sampah.

Maksudnya, kalau saya langgar pantang bila nak tulis blog ni, saya tulis juga artikel di blog ni, dan saya baca balik bila saya berada di luar waktu pantang, saya akan rasa macam nak baling telefon atau laptop atau apa-apa peranti yang saya gunakan untuk baca blog saya.

pantang bila nak tulis blog

Antara pantang yang saya tak boleh langgar bila nak tulis blog adalah:

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 350 times, 5,372,096)

Susah ke buat laman web?

Susah ke buat laman web ? tanya seorang rakan tempat kerja saya kat saya beberapa bulan lepas masa saya cerita saya sibuk dengan beberapa projek nak siapkan laman web. Saya pon tak tahu nak jawab macam mana.

Sebab benda yang susah pada saya, kadang-kadang adalah benda yang senang pada orang lain, kadang-kadang memang susah pada orang lain, tapi yang pasti, yang senang pada saya biasanya susah pada orang lain. haha… sampai ada seorang kakak ni cakap “benda yang susah yang dia reti, buat, kalau benda senang tu yang nanti dia tension”

Kenapa dia cakap camtu? sebab masa tu dia mintak saya tengokkan border dalam word, saya cakap la “akak macam la tak kenal saya ni, microsoft office kan saya fail”, pastu sorg lagi akak bersuara “ai, buat laman web yang susah tu ko pandai, microsoft office ko gagal?” tu yang akak tu jawab “benda yang susah yang dia reti, buat, kalau benda senang tu yang dia tension” Continue reading

Hasil carian :

(Visited 173 times, 5,372,096)

Minggu yang sibuk

Menggila aku minggu ni… minggu ni memang minggu yang sibuk la… dalam keterujaan mengguna semula dslr aku yg autofocusnya rosak,kena guna manual fokus,skill fotografi semua dah hanyut. Aku mula nak memadatkan semula kakicandid.com yang dah bertahun expired. Ni kena start balik dari kosong.
Dalam pada yang sama aku mula teruja nak berblogging dalam bahasa inggeris kat blogspot aku yg aku taknak bagitahu urlnye… hehehe… segan beb… aku tak confident nak bagi org malaysia terutama sekali orang melayu yang hebat bahasa inggeris baca blog bahasa inggeris aku. tapi aku tak privatekan blog tu.. kalau rajin, carik sendiri la blog tu.

tu dah 2 projek… dalam pada masa yang sama, aku tengah belajar laravel, satu framework php, sebab… aku ada projek yang besar pada aku, walaupun mungkin pada orang lain benda tu kecik, tapi kalau siap dan berjaya, web yang aku akan buat tu akan membantu lebih dari 40 orang untuk permulaan. walaupun tak ada dateline, tapi aku target menjelang bulan 11, benda tu dah siap dibina, menjelang bulan 12 benda tu dah aku uji  dan menjelang januari 2015, orang dah boleh guna benda tu.

 

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 96 times, 5,372,096)