Apa khabar mr.diy? [Kongsikan]

Assalamualaikum dan apa khabar para pembaca alongxp.com? Kenapa tajuk hari ni apa khabar mr.diy? Sebenarnya topik utama adalah pasal ketidak puasan hati saya terhadap… mungkin sikap staf mr.diy giant banting.
Saya ambil masa beberapa hari juga nak fikir tajuk yang tak biadap untuk perkara yang saya anggap biadap. Pada saya, menghalau pelanggan tu biadap. Makin panas?
Dan masa perkara yang terjadi di mr.diy giant banting tu bermain dalam kepala saya, saya tengok iklan celcom di tv, dengan muzik latarnya adalah lagu apa khabar-joe flizzow ft sonaOne, kelihatan staff celcom dah tutup lampu, tiba-tiba ada pelanggan masuk, staff celcom buka balik lampu kedai celcom tu.

apa khabar celcom
“Wah…. baiknya staf celcom tu…”kata penonton yang menonton iklan tu.. mungkin itulah yang pembuat iklan celcom tu harapkan dari penonton, hakikatnya? “Eleh… Jangan harap… Customer ada lagi dalam tu pun diorang dah tutup lampu” mungkin itulah yang ORANG KATA.

mr diy tutup lampu
Well… saya tak tahulah kalau celcom, tapi kalau kat mr.diy giant banting, memang itulah yang terjadi.
Papan tanda menunjukkan waktu perniagaan tak ada(saya dah pastikan masa beratur nak bayar, masa bayar, masa nak keluar dan masa di luar), tak tahu waktu sebenar mr.diy giant banting tutup pukul berapa, saya masuk lebih kurang pukul 9.30-9.35 malam. Objektif saya masa tu nak cari beberapa spanar dan set allen key.

Apa khabar mr.diy?

apa khabar

Ok, so apa kaitan lagu apa khabar yang menjadi lagu latar video celcom dengan mr.diy yang membuatkan saya tulis entri bertajuk apa khabar mr.diy? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 844 times, 5,313,111)

Buat duit guna instagram dapat beribu

Buat duit guna instagram dapat beribu

Patutlah kebelakangan ni, hari-hari ada je yang follow instagram saya, rupanya diorang ni buat duit guna instagram, patutla makin meriah je instagram sekarang. mau taknye diorang menggila, guna instagram kejap, dapat duit, sebulan sampai beribu ringgit. sape yang tak nak?

2014 tahun ekonomi gawat, minyak naik, harga barang naik, 2015 gst akan mula, jadi makin ramai yang buat bisnes, terutama bisnes online. Kawan-kawan yang sebelum ni tak aktif, dah makin ramai yang aktif.

domain murah

(Visited 141,082 times, 5,313,111)

Ramai juga yang guna instagram sebagai satu tempat untuk meniaga. Dulu kerja menghabiskan duit, sekarang cari duit pula.

Tu mana yang ada modal ok la… Kalau yang tak ada modal macam mana pulak? Kalau tak ada modal mestilah tak ada produk? Nak jual apa? Macam mana nak buat duit guna instagram?

Takde sape pon yang nak share macam mana diorang buat duit guna instagram dapat beribu ringgit sebulan tu, tapi nasib baiklah saya ni minat dengan cerita-cerita yang berunsurkan penyiasatan dan benda-benda yang spy ni, jadi saya jumpalah rahsia buat duit guna instagram dapat beribu ringgit ni.

buat duit guna instagram

Saya tak nak membazir masa anda, jadi saya cakap siap-siap, benda ni harga dia RM89, kalau anda dah terkejut dan dah mula rasa sayang nak keluar duit RM89 tanpa memikirkan pulangan sehingga 4 angka,walaupun tanpa tambahan modal dan tak perlu ada produk, anda boleh tutup page ni.

Ok, perenggan kat bawah ni untuk yang teragak-agak nak beli, duit ada, tapi tak berapa yakin nak beli, tak dah beli, benda tak macam yang dijangkakan, boleh terus baca perenggan kat bawah ni.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,845 times, 5,313,111)

Benda ni ada 100% money back guarantee, iaitu jaminan yang dikembalikan TANPA BANYAK SOAL!! Jadi kalau korang dah habis baca, lepas tu rasa tak puas hati, mintak balik duit tu.

Perenggan bawah ni pulak untuk orang yang dah mula teruja nak buat duit menggunakan instagram.

Jangan nak teruja sangat, keseronokan tu baru start, belum masuk gear 2 pon lagi. Sebab selain dari ebook rahsia dominasi instagram ni, korang akan dapat 3 lagi ebook tambahan yang mana korang boleh gunakan untuk menggandakan pendapatan korang dari hasil pendapatan melalui instagram ni tadi.

Tapi sebelum korang start teruja, pastikan korang dah ada akaun instagram lah, kalau tak ada, buat cepat-cepat, kalau dah ada, follow instagram saya @alongxp, kalau dah sedia, pergi tekan butang dibawah dan mulakan jana pendapatan dari instagram

BELI SEKARANG

Hasil carian :

(Visited 249 times, 5,313,111)

Guna media sosial untuk buat duit

Hari-hari ada orang guna media sosial, untuk berhubung perkara penting, serius, suka-suka, menabur fitnah, skodeng, cari keburukan orang, tak kurang juga yang guna untuk berdakwah, dan melakukan perkara baik, ada orang buat bisnes online, tapi tak semua orang guna media sosial untuk buat duit. Macam mana nak guna media sosial untuk buat duit kalau tak ada modal? tak ada produk? tak ada ilmu?

Jadi disini saya nak kongsikan satu cara macam mana kita boleh guna media sosial untuk buat duit? macam yang saya cakap sebelum ni, dalam entri iklan di blog – sumber pendapatan blogger… nak kaya tu belum tentu, tapi dengan kos sara hidup yang makin menghimpit ni. kita tidak boleh tidak kena cari sumber kewangan tambahan.

Apa yang saya nak kongsikan ni nama dia 8share, benda ni dah lama dah… bertahun-tahun lamanya dah bertapak, saya sendiri dah beberapa kali merasa duit dari hasil saya gunakan media sosial untuk buat duit melalui 8share ni. Apa yang bagusnya 8share ni, dia tak banyak songel, orang klik apa yang kita kongsi, pautan tu dibuka, siap loading, kita dapat earning. Tak macam kebanyakkan pengiklan yang berkonsepkan benda yang sama, orang dah klik, pautan dah terbuka sampai habis loading pon belum tentu dikira.

domain murah

(Visited 141,082 times, 5,313,111)

Sebelum ni saya pernah buat entri yang lebih kurang sama, tapi masa tu nama dia says.my, sekarang says.my tu dah makin berkembang sampai ke banyak negara, kempen atau disebut sebagai special dia pon dah makin banyak… terlalu banyak special untuk kita pilih. takdelah seminggu tu, sampai kita kongsi benda yang sama lebih dari 3 kali, walaupun tiap-tiap hari kita cuma kongsikan special ni sekali je sehari.

Baiklah, untuk mulakan langkah untuk buat duit melalui internet atau media sosial ni, apa yang perlu kita buat adalah klik link dibawah untuk mendaftar.

Daftar 8share

daftarkan diri, isikan maklumat diri anda. tak salah pon nak isi butir peribadi. InsyaAllah selamat.

Buka akaun online

Bila dah siap daftar, apa yang kita nak buat? Kita login…. bila kita dah login, kita akan nampak paparan lebih kurang macam ni…

dashboard 8share

Yuna 8share

awek ni nama dia yuna, dia akan bagi panduan dan info tentang 8share, dan dia gak yang akan selalu emel korang kalau ada peluang nak buat duit secara online.

So korang boleh klik pada okay, let’s go untuk memahami 8share ni atau boleh klik pada no, i’m good kalau rasa korang dah betul-betul faham macam mana nak guna 8share ni.

Bila kita dah login, dah selesai dengan yuna, kita tengok senarai “special” yang ada, pilih satu yang agak berkenan dihati. kalau diperut pon tak salah.


guna media sosial untuk buat duit

 

ok, mana yang kita dah pernah share sebelum ni dia akan tulis kat kotak hijau tu reshare this special, maknanya kita dah pernah share, dan mungkin kita nak share lagi.view this special

mana yang kita belum pernah share, dia akan tulis view this special…. kenapa dia tulis view this special ? kenapa tak tulis share this special ? Sebabnya kita akan tengok kat bawah ni…

Bila kita klik view this special, dia akan tunjukkan langkah apa yang perlu dibuat dan apa yang akan org lain tengok bila klik link kita tu. Jadi kita tahu apa yang kita kongsikan, pilih ayat yang sesusai dan copy pautan unik.

Langkah 1:

tahu apa yang anda kongsikan

nampak tak kat sebelah bucu kanan bawah tu ada tulis visit the website? klik situ untuk tengok apa yang bakal kita kongsikan. Bila kita dah faham, kita teruskan dengan

Langkah 2:

pilih mesej

Pilih mesej yang akan digunakan, pilih betul-betul ikut selera anda, bila masa ayat ni akan keluar? Kita tengok lepas ni ok? sekarang ni

Langkah 3:

share link

 

klik pada get your unique share link, nanti dia akan berubah rupa jadi macam ni….

copy link 8share

maka kita copy link tu, lepas tu kite g kat facebook, kite paste link tadi kat kotak status…

paste link 8share

tengok kat preview, ayat mesej yang kita pilih kat step 2 tadi yang keluar… tula pentingnya…

lepas preview tu dah keluar, kalau kita nak padam link tadi pon boleh… sebab kalau orang klik kat preview tu dia akan pergi ke link tadi gak… pastu olah la ayat yang menarik.

status facebook kaya

Kite boleh tengok hasil pendapatan kita share tu dengan cukup senang, jumlah pendapatan sentiasa terpapar kat atas,

jumlah pendapatan

kalau nak tengok secara detail special mana yang banyak memberi pendapatan kat kita, kita klik kat nilai duit tu, akan keluar pop down yang menunjukkan special yang memberikan pendapatan lumayan.

Kalau korang jenis tak rajin sangat nak menghadap pc atau laptop. atau tak sempat nak guna pc atau laptop, korang boleh install kat smartphone korang, terdapat versi untuk android dan ios.

8share android ios

Senang je kan? apa lag? join 8share ni cepat-cepat dan semoga berjaya. Kalau tak keberata, boleh klik salah satu special kat bawah ni.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,845 times, 5,313,111)

Hasil carian :

(Visited 393 times, 5,313,111)

Ramai orang tak suka la bila ko tipu…

huh… ape cer ni kan? tetibe menipu lak nih.. tetibe along buat entri yang berbau emosi terganggu ni ape ke pulak kan? ni pasal entri pagi tadi…

entri tentang sorg blogger yang menipu kaut keuntungan dari churpchurp dari binatangsehingga jam 9 pagi td(3 jam stgh lepas publish), sebanyak 46 org like + sorg yg share di google plus, menunjukkan 47 org tak setuju dengan tindakan menipu ni… along harap korg boleh sebarkan lagi entri tu dengan like atau share di fb atau google plus dan tweet. Tunjukkan tanda yang korang tak menyokong tindakan blogger yg mengaut keuntungan dari binatang2 kat atas tu. pegi ke entri apa korang rasa bila ditipu ni dan share kan… terima kasih…

(Visited 253 times, 5,313,111)