Bila Dr.Mahathir dah berkata2…

Pagi ni bila aku sampai tempat keje, aku bukak surat khabar, selak satu persatu, then nampak gamba salah seorang orang yang aku kagumi, gamba Tun Dr.Mahathir, beliau menyampaikan hadiah pertandingan esei Nurturing The Minds Of Future Leader anjuran Yayasan Kepimpinan Perdana dan MPH Bookstore Sdn Bhd kepada empat pemenang.

dr.mahathir

Dalam berita tu Tun berkata “Tindakan Amerika Syarikat tidak bertamadun,” apabila beliau mengulas tindakan Amerika tu.

 

Menurutnya, serangan yang dilakukan tentera negara berkenaan ke atas pemimpin kumpulan terbabit lebih bersifat balas dendam terhadap insiden yang berlaku pada 11 September 2001. “Tindakan menghantar satu pasukan (tentera) untuk membunuh orang, bukan cara untuk menguatkuasakan undang-undang. “Malah, masuk ke tempat itu (kediaman Osama) dengan dia pula tanpa sebarang senjata, kemudian mencampakkannya ke dalam laut, itu tindakan yang tidak bertamadun,” katanya.(berita penuh di metro)

Rasa cam terubat rasa panas hati ni bile ada org2 besar cam Tun yang tak menyokong tindakan Amerika, sebab ari tu aku terasa sedih gak la bila pemimpin2 negara Islam ramai yang menyokong atau gembira bila pemimpin Al-Qaeda tu dibunuh.

Bukan SEO yang aku keja, bukan nak cerita psl Osama Bin Laden, tapi aku kesal bila umat islam gembira bila saudara dia dibunuh, dibunuh depan anak sendiri, dengan menggunakan kumpulan paling elite, dalam keadaan tak bersenjata? Diorg gembira ngan keadaan cam tu?

sigh mengeluh sedih letih

{prtm}

(Visited 35 times, 5,350,144)

Meninggal…

Suasana sedih menyulubungi kediaman arwah…

sanak saudara ramai yang datang menziarah arwah buat kali terakhir…

selesai dimandikan,dan disembahyang kan… jenazah dibawa ke tanah perkuburan…

korg mesti tertanya2 kan? siapa yang meninggal?

sebenarnya… Continue reading

(Visited 35 times, 5,350,144)

Bercuti…

Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam 1 Malaysia dan selamat pagi sume… masa aku taip entri ni da pukul 2 pagi,tp hehehe…seting bia publish pukul 8 pagi…

Ni sume psl radio era dalam riuh pagi era ar ni… diorg asek wat topik psl cuti je… ari tu citer psl baki cuti, smlm citer psl tempat cuti yg org xtau… pastu ex-gf aku asek sbut psl die bercuti je…

Jeles gak ar… tp nk wat camne… cuti skang da xde makne da… byk cuti aku sblm ni aku habiskn ntah wat pe ntah… kdg apply sbb mls nk g keje… kdg sbb xsihat,tp mls nk g klinik…

duit pon xde nk g bercuti… nk g bercuti ngan sape? Continue reading

(Visited 20 times, 5,350,144)

Tragedi pokok tumbang…kakitangan bank maut…

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1Malaysia, sebelum anda semua meneruskan membaca post kali ini, marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah… semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang- orang yg beriman, takziah diucapkan kepada keluarga arwah… Continue reading

(Visited 36 times, 5,350,144)