wajah disebalik karakter dalam filem dan tv v2

 wajah disebalik karakter

Sambungan dari wajah disebalik karakter yang lepas, ni ada lagi beberapa wajah sebenar yang boleh kite tengok. Kita tengok wajah disebalik karakter dalam cerita kat tv dan filem. wajah disebalik karakter ni agak biasa walaupun ada gak yang tak sehensem saya. tapi takdelah sepelik dalam cerita tu. meh kite tengok.

wajah disebalik karakter harry potter

wajah disebalik karakter dalam cerita the texas massacre(2003) – andrew bryniarskri

orang yang jadi frankestein

Wajah disebalik karakter frankenstein(1931) – borris karloff

wajah disebalik watak

Doug Jones lagi… kali ni dalam cerita the time machine(2002)

wajah disebalik karakter big momma

Eddie Murphy dalam cerita norbit. Die pon cam doug jones tu gak… berapa banyak watak die pegang dalam cerita tu

wajah disebalik watak jokerNi tak pelik sangat la kot… sebab dalam cerita batman tu memang dah nampak dah wajah sebenar joker tu sebelum dia bertukar jadi joker kan?

 

pelakon sebenarwajah disebalik karater the violator dalam cerita spawn – john leguizamo

 

pelakon wanitawajah disebalik karakter Diva Plavalaguna dalam cerita the fifth element – Maïwenn Le Besco

 

wajah disebalik karakter fantastic foursape layan fantastic four tau la watak ni… kan? benda tu(the thing) – Michael Chiklis

 

wajah pelakon lord voldamortYang ni best, rupenya muke sebenar lord voldemort ni adalah muka ralph fiennes, selalu tertanya tanya gak muke sebenar die… sebab dalam cerita harry potter, muka tom riddle masa remaja tu bukan orang yang sama dengan lord voldemort bila dah besar, muke masa die remaja tu frank dillane(hasil google-an).

 

 

robbin williams mrs doubtfirerobin williams sebagai mrs.doubtfire

 

wajah-disebalik-karakter-warwick-davis-harry-potterOk… muke sebenar yang belakon jadi griphook adalah warwick davis. yang juga melakonkan watak professor Filius Flitwick, tapi sebenarnye kan… hasil carian saya, watak griphook ni asalnya dilakonkan oleh Verne Troyer  yang menggunakan suara warwick davis dalam cerita Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Tapi produsernye nakkan warwick davis ni jadi griphook dalam Harry Potter and the Deathly Hallows part 2.

jangan risau… ni bukan endingnye… ada lagi sambungannye… tunggu ye… bukan senang woo nak buat entri ni… banyak nak kena google untuk dapatkan maklumat yang tepat. huhu

Hasil carian :

(Visited 442 times, 5,377,600)

6 fakta sebenar pasal haiwan

Selama ni, kita banyak didedahkan dengan banyak perkara/fakta yang tidak betul mengenai binatang. Kita didedakan melalui filem2 animasi dan kartun tentang fakta ini, hari ini alongxp nak menghuraikan enam fakta sebenar tentang binatang2 ini.

1. Lembu jantan buta warna

 

Perlawanan lembu adalah sukan yang biasa dilakukan di Spanyol dan beberapa negara Eropah yang lain, dan sudah pastunya ditonton oleh Jutaan penonton. Permainannya mudah, sama ada Matador atau lembu jantan yang keluar. Ramai yang salah tanggapan yang lembu jantan itu menjadi marah apabila melihat kain merah yang di kibas oleh matador dan membuat lembu itu mengejarnya… Yang menariknya… lembu jantan buta warna merah atau hijau. Jadi… bukanlah sebab warna tu, tapi gerakkan kain merah yang dibuat matador tu yang buat lembu tu nak kejar tu…

2. Ular sebenarnya pekak.

 

korang mesti penah tgk pakcik yang tiup menatang kat ular tu kan?paling2 pn korg penah la tgk kat tv ke kat youtube ke kan? yee.. kita sume ingat die ikot nada seruling tu kan?kan?kan? Satu fakta yang menarik : ular sebenarnya pekak. Apa yang buat diorang menari adalah kerana gerakan yang diorang terima melalui tanah atau dasar. itu yang buat diorg bertindak balas dan menari(camne nk suruh ular menari chicken dance ek?)

 

3. Kelawar tak buta.

 

Kelawar “buta” dan menyerang mangsanya wlaupun diwaktu malam yang sangat gelap melalui pendengaran mereka yang unik melalui sistem gemaan <- ni yang kebanyakkan kita tahu kan? Tapi kebanyakan kelawar sebenarnya TAK buta dan mempunyai pandangan yang tajam. Keluang(tak termasuk kluang man) adalah salah satu spesis kelawar yang boleh melihat di siang hari dan boleh berjalan2 windows shopping sambil menyerang mangsanya. Tambahan info, banyak saintis telah membuktikan yang kelawar boleh membezakan warna. Tinggal lagi mereka belum mampu untuk mengecat rumah.

 

4. Kura-kura tak boleh keluar dari cengkerangnya.

 

Selalu kita tengok kat citer kartun kura2 keluar dari cengkerang, kadang2 cengkerang tertinggal la… Pilih cengkerang yang nak dipakai untuk hari tu cam pilih baju la.. kan? Hakikatnye… kura2 tak boleh tinggalkan cengkerang dia. Cengkerang bahagian yang penting pada badan menatang ni yang mana ianya terikat dengan rangka mereka. So… kalau korang rasa korang nak belikan cengkerang baru yang lagi cantik untuk kura2 korang… lupekan je la niat tu sebelum kura2 korang menangis tgk cengkerang baru tu.

 

5. Penguin bukan ada warna hitam dan putih sahaja.

 

Korang nak jumpa banduan yang pakai baju hitam n putih je pon dah susah dah sekarang, inikan penguin. hehehe… Orang semua ingat , bila penguin je,dia ada warna hitam n putih je… Ade jugak yang ada warna kelabu,yg ada eye shadow boru,oren dan oren. Kebanyakan penguin ada bulu2 yg cerah dan bewarna warni, paruh oren, kaki pink atau merah.

 

6. Kulit gajah tak tebal

 

Gajah mempunyai kulit setebal 2-3 cm tapi cuma kat belakang dengan tepi je… yang lain tu sangat sensitif. Gajah boleh merasa setiap sentuhan dan sangat sensitif dengan matahari. Itulah sebabnye ibu gajah selalu memberikan perlindungan kepada anaknya. Mereka selalu mandi lumpur untuk melindung diri dari sinar matahari.

ok, jom kita jengah blog orkid ungu,noa dan adilah… oh ya.. like sekali page baru Alongxp.com di facebook ye…

Hasil carian :

(Visited 575 times, 5,377,600)