Apa lagi kelebihan telegram ni?

Sebelum ni saya pernah tulis pasal kelebihan telegram dalam entri apakah kelebihan telegram dan dalam entri Kelebihan telegram berbanding whatsapp

Tapi dek kerana kedua-dua entri tu dah mencapai jumlah bilangan perkataan minimum yang diperlukan seperti yang saya cerita dalam tips seo yang saya amalkan, tapi banyak lagi kelebihan telegram yang belum saya senaraikan, maka saya ambil keputusan untuk pecahkan entri tentang kelebihan telegram ni kepada beberapa entri.

Dan ini sambungan kepada entri Apakah kelebihan telegram tu.

Apa lagi kelebihan telegram ni?

Pelbagai platform.

Benda ni saya ada cerita dalam entri kelebihan telegram yang sebelum ni, tapi mungkin tak mendalam sangat kot.

Kali ni saya nak terangkan maksud pelbagai platform ni.

Maksud pelbagai platform ni bagi telegram adalah, telegram ni boleh digunakan di telefon android, telefon windows, telefon iphone, ubuntu touch, komputer yang menggunakan sistem operasi windows, komputer apple yang menggunakan sistem operasi osx, dan komputer yang menggunakan sistem operasi linux.

kelebihan telegram pelbagai platform

Dan apa yang membuatkan ada perbezaan Telegram dengan whatsapp, kalau telefon korang tak bersambung dengan internet, atau telefon korang mati sekalipun, korang masih boleh menggunakan telegram di peranti lain.

Whatsapp pula, hanya boleh digunakan di web(selain guna di telefon), dan kalau telefon korang tak bersambung dengan internet, korang tak boleh terima dan menghantar mesej menggunakan whatsapp web

Secret chat.

Haaa… ni sesuai la untuk mereka yang nak sembunyikan sesuatu dari seseorang. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 19,875 times, 5,372,383)

Rahsia blogger hebat

Setiap blogger hebat mesti ada rahsia masing-masing. Apa rahsia blogger hebat ni?

Walaupun setiap blogger yang dah top biasanya akan kongsi tips macam mana nak berjaya. Tapi percayalah… Mereka takkan kongsi semua tips mereka.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,893 times, 5,372,383)

Kalau tak, macam mana diorang boleh kekal berjaya dan mengekalkan kedudukan mereka? Tentulah ada rahsia disebalik semua tu, sama ada rahsia tu adalah satu benda yang baik, atau pun tak, itu adalah rahsia blogger hebat tu sendiri

Macam saya, walaupun saya ni bukanlah seorang blogger hebat, bukan blogger popular, bukan blogger berjaya, bukan blogger cemerlang, gemilang pandai membilang, disebalik tips-tips blogging yang saya kongsikan di tips blogging, saya juga ada menyimpan rahsia dalam dunia blogging.

Salah satunya adalah bloglist, saya ada satu bloglist rahsia yang saya simpan disebuah blog private khusus untuk saya blogwalking kaw-kaw bila saya ada mood untuk blogwalking dan… lain-lain… hahahaha

bloglist rahsia blogger hebat

Kenapa saya ada bloglist rahsia lak? sebab bloglist yang tu untuk rujukan saya semata-mata, berbeza dengan bloglist berkategori saya yang saya buat untuk pelawat blog ni yang mana blog-blog yang masuk dalam list bloglist berkategori tu adalah blog yang berkualiti. Sbb saya taknaklah bila pengunjung blog saya ni klik blog yang dah tak wujud dalam bloglist saya ni.

Macam mana saya cipta bloglist rahsia ni? dari mana saya kutip url blog-blog untuk saya masukkan ke bloglist persendirian saya ni? melalui blog-blog yang saya blogwalkng lah, dari blog A, saya jumpa url blog B, saya singgah blog B dan jumpa url blog C, saya masuk blog C dan nampak blog D di featurekan dalam blog C, bila saya masuk blog D, saya nampak bloglist dia, nampak tajuk terbaru dari blog E, jadi saya klik ke blog E. tu antara contohnye lah…

domain murah

(Visited 141,090 times, 5,372,383)

Kadang saya jumpa satu entri yang banyak blog yang di featurekan dalam 1 entri macam entri husein rider ni, banyak gila url dalam tu, jadi… ni lah peluang saya nak singgah ke blog yang saya tak pernah singgah.

Tu salah satu rahsianya la… Rahsia blogger hebat lain korang boleh tahu lebih lanjut dalam kitab rahsia ni

Hasil carian :

(Visited 68 times, 5,372,383)

guna google chrome sebagai internet explorer

Tak faham kan maksud guna google chrome sebagai internet explorer tu? saya sendiri pon tak tau nak buat tajuk macam mana. Tapi apa yang saya nak terangkan tentang guna google chrome sebagai internet explorer tu camni.

chrome internet explorer

Pernah tak korang bukak sesuatu laman web tu, keluar paparan yang mengatakan anda tidak menggunakan internet exlorer atau sila guna internet explorer 7 dan ke atas atau sila guna internet explorer sahaja atas atau sebagainya?

contohnya macam ni:

guna internet explorerandai kata anda macam saya, tak suka guna internet explorer, sebab lambat yang terlampau. atau anda pengguna tegar google chrome. tapi terpaksa bukak laman web yang tak mesra browser cam laman web tu. apa nak dibuat? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 246 times, 5,372,383)