cara nak download video dari youtube

Sebelum saya kongsi cara nak download video dari youtube ni, baru-baru ni ada rakan sekerja tanya macam mana nak download muzik atau audio dari youtube.

Kalau bukak youtube, walaupun muzik, tapi mesti ada videonya juga kan? sekarang ni dia nak audio atau muzik sahaja.

Cara nak download muzik atau audio dari youtube saya akan cerita lain kali. Sekarang ni saya nak kongsikan cara nak download video dari youtube dulu.

download video dari youtubeSebenarnya, ada banyak cara nak download video dari youtube, sama ada guna software, guna plugin browser atau tak guna software atau plugin langsung. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 754 times, 5,376,325)

iklan bertukar-tukar

Akhir-akhir ni saya sangat komited nak tambah pendapatan dari rumah, jadi banyaklah iklan yang saya terpaksa masukkan dalam blog ni, tapi saya tak nak lah tamak sangat sampai pelawat dan pembaca blog ni rasa semak dengan iklan yang lebih memenuhi ruang blog berbanding isi blog, jadi apa yang saya buat adalah dengan buat iklan bertukar-tukar.

Iklan-iklan tu untuk mereka yang rajin baca di blog ni dan mempunyai keinginan untuk menambah pendapatan dari rumah tanpa perlu kerap keluar.

Ok berbalik kepada tajuk iklan bertukar-tukar adalah, kalau anda lihat disidebar saya, disebelah kanan ni, ada iklan, setiap kali anda ke post lain, iklan tu akan bertukar, jadi macam mana saya buat iklan tu bertukar-tukar?

domain murah

(Visited 141,091 times, 5,376,325)

adalah dengan menggunakan ads by datafeedr.com satu plugin untuk pengguna wordpress menguruskan iklan. cara penggunaan, memula sekali install ads by datafeedr.com tu, ada 2 cara, sama ada cara dengan download ads by datafeedr.com tu atau dengan install dari search dari page add new plugin. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 157 times, 5,376,325)

Plugin yang aku recomend utk pengguna WordPress

ok, entri ni aku tujukan khas kepada myetech9 dan suhailisarif dan kepada pengguna2 yang baru berjinak2 dengan wordpress. sebenarnya aku recomend ni,tak bermaksud plugin2 ni yang terbaek, tapi ini lah antara plugin2 yang aku pakai dan aku rasa diorg dan korg yang baru pkai wordpress sesuai untuk guna.

pesanan penting kepada korg : aku just bagi name plugin, korg g la kat button plugin kat sebelah kiri dalam dashboard wp korg, tekan add new. pastu taip name plugin ni kat dlm box search tu…

plugin2nye adelah… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 69 times, 5,376,325)