Permulaan dalam dunia blogger

Permulaan dalam dunia blogger

Untuk permulaan dalam dunia blogger, apa yang perlu dibuat? maksudnya, bila dah buat blog, apa nak buat seterusnya?

” Nak tulis apa? ” itulah yang isteri saya tanya kepada saya bila saya suruh dia tulis entri di blog dia yang saya dah sediakan tu.

permulaan dalam dunia blogger

Perbualan tu bermula bila dia nampak iklan P&G dalam youtube yang memaparkan redmummy. Dia tak faham kenapa ada redmummy, dan saya buat penjelasan kat dia dan suruh dia tulis blog.

Dah banyak kali dah saya suruh dia tulis blog sebab dia mengagumi redmummy, tapi ayat tulah dia sering ajukan ”  nak tulis apa? “. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 136 times, 5,366,218)

Blog peribadi yang best – tagline baru

Blog peribadi yang best

Blog peribadi yang best – itulah tagline baru blog saya. Best ke? saya rasa best… hehehehe.

Kenapa saya buat tagline blog saya ” Blog peribadi yang best “? Entahlah, tak tahulah nak cakap, tagline tu timbul malam tadi masa tengah draf satu entri Permulaan dalam dunia blogger.

Dalam entri tu saya nak tekankan, kebanyakkan blogger yang berjaya dan popular bermula dengan blog peribadi.

Entah macam mana timbul idea nak buat tagline blog macam tu.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,886 times, 5,366,218)

Saya tak ingat entah berapa kali saya tukar tagline blog ni, cuma apa yang saya ingat, pada awal saya buat blog ni, menggunakan domain kakicandid.com, sampai dah bertukar ke alongxp.com, saya guna tagline Ni La BlOg Aku.

Lepas tu saya ada tukar tagline blog ni ke ke satu lagi tagline lain. Tapi saya tak ingat apa dia.

Lepas tu saya tukar tagline Bukan blog tutorial, bukan blog hacker.

bukan blog tutorial, bukan blog hacker

Sebab masa tu banyak sangat keyword yang dicari di blog ni adalah tutorial, dan cara nak hack, cara nak hack whatsapp la, cara hack wechat la, cara hack facebook la. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,091 times, 5,366,218)