Blog peribadi yang best – tagline baru

Blog peribadi yang best

Blog peribadi yang best – itulah tagline baru blog saya. Best ke? saya rasa best… hehehehe.

Kenapa saya buat tagline blog saya ” Blog peribadi yang best “? Entahlah, tak tahulah nak cakap, tagline tu timbul malam tadi masa tengah draf satu entri Permulaan dalam dunia blogger.

Dalam entri tu saya nak tekankan, kebanyakkan blogger yang berjaya dan popular bermula dengan blog peribadi.

Entah macam mana timbul idea nak buat tagline blog macam tu.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,843 times, 5,311,527)

Saya tak ingat entah berapa kali saya tukar tagline blog ni, cuma apa yang saya ingat, pada awal saya buat blog ni, menggunakan domain kakicandid.com, sampai dah bertukar ke alongxp.com, saya guna tagline Ni La BlOg Aku.

Lepas tu saya ada tukar tagline blog ni ke ke satu lagi tagline lain. Tapi saya tak ingat apa dia.

Lepas tu saya tukar tagline Bukan blog tutorial, bukan blog hacker.

bukan blog tutorial, bukan blog hacker

Sebab masa tu banyak sangat keyword yang dicari di blog ni adalah tutorial, dan cara nak hack, cara nak hack whatsapp la, cara hack wechat la, cara hack facebook la. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,063 times, 5,311,527)

Niche blog saya apa?

Niche blog saya apa?

Niche blog saya apa? Adalah satu soalan yang terlintas dalam hati saya masa saya berbual dengan penulis novel dari pts masa makan kat kantin beberapa hari yang lalu.

apa niche blog saya

Ceritanya macam ni…

Saya bekerja sebagai juruteknik komputer kat sekolah. Kat sekolah ada kantin kan? So mamat penulis yang saya lupa nak tanya nama dan contact number dia makan kat kantin tu beberapa hari yang lalu.

Memula diorg nak duduk kat meja kat satu sudut yang kalau saya makan kat situ pun tak selesa.

Saya tengok diorg pon macam teragak-agak je nak duduk situ. Jadi saya dengan kacak dan sopan santunnya jemput diorg duduk makan semeja dengan saya.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,843 times, 5,311,527)

Jadi saya mulakan perbualan dengan tanya diorang dari mana dan ada apa datang ke sekolah tu.

Sebab tengok dari pakaian diorang, tak macam pegawai kerajaan. Tu yang buat saya tertanya-tanya.

Mamat tu(mungkin dia ada bagitau nama dia tapi mungkin saya lupa) kata dia penulis. Dia datang nak promosikan buku dan nak menggalakkan budak-budak ni membaca dan belajar jadi penulis la.

Sebab ada je budak umur 9 tahun dan menerbitkan novel atau buku cerita sendiri.

Terkejut gak saya, saya ingatkan blogger je yang start dari muda, rupanya penulis novel pun ada yang muda.

Jadi saya jadi tertanya-tanyalah. Habis tu modal macam mana? Diorang kata tak payah modal, penulis tulis,bagi kat editor dan syarikat akan uruskan semua benda.

Dan penulis akan dapat royalti dari jualan buku dia.

Saya jadi berminat lak dengan cerita-cerita dari dia.jadi kami terus berbual pasal penulisan, yelah, sebab bogger pon penulis jugak kan?

Untuk jadi blogger yang boleh membuatkan pembaca jadi leka membaca entri kita, mestilah kita kena asah bakat penulisan kita kan?

Blogger copy paste tu lainlah, memanglah orang leka bila baca blog dia, sebab dia copy paste entri orang lain.

domain murah

(Visited 141,082 times, 5,311,527)

So, cerita pasal penulisan, saya berminat nak tahu macam mana nak jadi penulis novel. Saya beritahu dia yang saya ni blogger, bila saya nak beritahu dia niche blog saya, sempat terlintas dalam hati saya “niche blog saya apa?”

Tapi saya cakap dengan dia yang niche blog saya motivate dan IT. Tapi menurut MNH dalam twitter, blog saya lebih kepada peribadi

niche blog peribadi

Jadi lepas dari tu, saya banyak termenung, memikirkan kembali laluan perjalanan blog saya dalam dunia blogging, dan MNH secara tak langsung buat saya tersedar jalan mana yang patut saya guna.

Mengenangkan saya ni bukannya dungu sangat, banyak benda yang saya tahu, terutama dalam bidang IT, dan macam-macam pengalaman yang saya dah lalui, jadi saya akan gunakan semua benda tu untuk terus berblogging.

Semoga, 2015, segala usaha saya dipermudahkan dan dimurahkan rezeki, banyak mulut nak disumbat….

Hasil carian :

(Visited 60 times, 5,311,527)