pergi tak kembali… hayatilah…

sumber : blog teh secawan di facebook

 

Ikuti kisah luahan hati seorang sahabat kepada Allayarham Asri bin Ibrahim ini…

Semuanya bermula dari satu panggilan, tengahari 12 Ogos 2009….

 

ASRI: Assalammualaikum! Man, anta kat mane?

 

AKU: Kat syurga… hehehe (gurau. Sebenarnya baru bangun tidur)

 

ASRI: Cit! ana pun nak jadi cam anta lah! Hahaha… (melayan gurauan)

 

AKU: Maqam ana lain, hehehe. Anta, ALLAH jemput direct; lagi hebat!

(masih lagi mood gurauan @ isyarat?!)

 

ASRI: Dah! Dah! Jadi tak jumpe?

 

AKU: Jadi. Kenape?

 

ASRI: Jumpe lewat sikitlah. Ana nak meeting dengan rabbani. Pas tu jumpa Pyan jap kot.tapi tak tahu lagilah…

 

AKU: Cam ni lah! Anta setel semua, anta call. O.k?

 

ASRI: O.k! Insya’ALLAH

 

Seperti yang dirancang kami pun bertemu di area Taman Dr. Ismail. Kami bercerita segala kisah yang mungkin termasuklah perihal Rabbani, tugas dakwah dan agenda projek baru bersama.

 

AKU: Insya’ALLAH, takde aral melintang album zikir baru anta dengan Hijjaz kuar Ramadhan ni

 

ASRI: Album mane ni?

 

AKU: Kan kita ade dua album yang belum release lagi. Satu, yang amalan orang-orang melayu. Satu lagi yang Ratib Hadad tu.

 

ASRI: Abis anta kuar mane dulu?

 

AKU: kuar yang ada amalan tok janggut, mat kilau, tokku paloh tu. O.k tak?

 

ASRI: mmm…bagus gak tu. Jarang ada konsep album macam tu. Paling kurang ada gak yang amalkan. Ana pun dapat saham kat sana nanti.

 

AKU: Anta tahu title album ni

 

ASRI geleng kepala. Kemudian didongak-dongak kecil kepalanya dengan matanya yang turut bergerak-gerak sebagai isyarat mahu tahu.

 

AKU: Amalan Perisai Ghaib!

 

ASRI: Fuhyooo!!! Masya’ALLAH! Masalahnya ana sendiripun tak ghaib lagi.

 

AKU: mana tau….tah-tah anta ni dah jadi wali …..

 

ASRI: Amin!!!!

 

Kami gelak besar selepas tu. Semua yang ada di restoran itu memandang.

 

ASRI: Man, anta nak tengok ana ghaib tak?

 

AKU: Cubalah…….hehehe

 

ASRI: Tapi kalau ana tak datang balik, anta cari ana tau. Jangan nangis lak….

 

Kemudian, ASRI bangun dari tempat duduk dan berlalu dari situ… Continue reading

(Visited 26 times, 5,375,607)

broken link detected!!! mana korg pegi?

oleh kerana aku pakai WordPress. So aku telah memasang plugin broken link checker, dan baru2 ni, die detect 46 link yg broken… antara yang broken adalah yg ada dlm gamba nih…

(klik utk tumbesaran)

aku tak puas hati,aku try gak bukak, tapi xde gak ar… diorg da tuka url ke? da bersara ke? ade sape2 tau mana mereka2 ni pergi?

(Visited 16 times, 5,375,607)

Sabah oooo… sabah…

Korg tau ni bendera negeri mana?

klu xtau… mmg buta sejarah (kate Ali Mamak dlm lagu Ape nk jadi…)

Ni bendera negeri sabah…tau??

Satu-satunya negeri yang aku xpnh jejak kan kaki… menginap jauh sekali…

semua negeri kat Malaysia ni aku da pernah pergi…

Sarawak – dari 12.9.1984 sampai tahun 1988

Selangor – 1988 sampai 1994, pastu 2004 sampai sekarang…

Kuala Lumpur – 1994 sampai 1998, pastu 2002 sampai 2004

Johor – family aku pindah dr KL ke johor tahun 1998 sampai sekarang…

Pahang – Julai 2005 sampai Jun 2007

negeri – negeri laen tu pergi kejap2 jela…

FYI… Aku lahir kat Sarawak… hehehehe…

ok… berbalik kepada topik… teringin nak g Sabah…

byk wei tempat nak g… huhu.. KK, Tawau… tp ntah bile nk g…

tggu honeymoon kot…

tp klu jd… nih… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 54 times, 5,375,607)

Bercuti…

Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam 1 Malaysia dan selamat pagi sume… masa aku taip entri ni da pukul 2 pagi,tp hehehe…seting bia publish pukul 8 pagi…

Ni sume psl radio era dalam riuh pagi era ar ni… diorg asek wat topik psl cuti je… ari tu citer psl baki cuti, smlm citer psl tempat cuti yg org xtau… pastu ex-gf aku asek sbut psl die bercuti je…

Jeles gak ar… tp nk wat camne… cuti skang da xde makne da… byk cuti aku sblm ni aku habiskn ntah wat pe ntah… kdg apply sbb mls nk g keje… kdg sbb xsihat,tp mls nk g klinik…

duit pon xde nk g bercuti… nk g bercuti ngan sape? Continue reading

(Visited 21 times, 5,375,607)