Pantang bila nak tulis blog

Pantang bila nak tulis blog

Secara jujurnya, ada beberapa pantang yang tak boleh saya langgar bila nak tulis blog. Kalau saya langgar pantang ni, nescaya penulisan saya akan berada ditahap sampah.

Maksudnya, kalau saya langgar pantang bila nak tulis blog ni, saya tulis juga artikel di blog ni, dan saya baca balik bila saya berada di luar waktu pantang, saya akan rasa macam nak baling telefon atau laptop atau apa-apa peranti yang saya gunakan untuk baca blog saya.

pantang bila nak tulis blog

Antara pantang yang saya tak boleh langgar bila nak tulis blog adalah:

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 350 times, 5,372,025)

Orang tua-tua cakap…jangan!!!

orang tua2 dulu pesan(orang tua diatas hanyalah hiasan semata2),jangan wat tu,jgn wat ni…korg tau x nape? bnd ni aku terfikir smlm, masa aku otw nk balik dr umah,tu la mslh aku bile aku bwk slow,byk la bnd aku fikir… tp aku tetap alert k? kena jaga potensi sebagai anak kepada jurulatih memandu.

oleh kerana family aku ni bukan jenis typical malay,maksudnya family aku ni bukan jenis “eh jgn wat camni la,org tua2 ckp klu wat camni nnt camni camtu”,nope,we are not that type… so byk la bnd org tua2 pesan dulu kitorg xtau,juz bergantung pada common sence la… cara bapak aku mengajar kitorg masa kecik2 dulu, bile buat slh,memula kena marah atau kena pukul trus/rotan, pastu klu wat lg bapak aku akan ckp elok2 camni “cube la fikir,klu aku wat camni nnt mak mrh,nnt ayah mrh” dalam erti kate laen, sblm wat ape2 fikir dulu effect atau kesannya…so tu yg aku guna pakai skang,dan aku develope, masudnya, setiap keputusan yg aku cube nk buat, aku akan fikir kesan2nya dan langkah2 yg bertapak jauhnye… dan sekaligus bile aku merancang sesuatu,aku akan buat backup plan sbb aku bukan sebijak hero dlm the A team tu. dan bukan sume org leh fhm n ikut ape yg kite fikirkn. Tu yg jd mslh pd aku.

Ok,berbalik kepada cerita aku td,psl kata org tua2,disbbkn aku xtau sgt psl pesan org tua2,so aku google la… dan atara pesan org2 tua2 yg aku jumpe adalah : Continue reading

Hasil carian :

(Visited 323 times, 5,372,025)