Kereta sewa tawau sabah yang murah

Kereta sewa tawau sabah

Sambungan dari cerita homestay tawau sabah hari tu, kalau saya dapatlah pergi tawau dengan keluarga, tak kan lah nak duduk je kat homestay tu kan? Walaupun homestay tu serba lengkap, kita dah datang dari jauh mesti nak jalan-jalan kat tawau tu, so mesti nak cari kereta sewa tawau sabah kan?

Takkan nak bawak dari semenanjung pulak? Saya belum mampu lagi nak pasang sayap kat kereta saya, pintu pun belum mampu lagi nak pasang, inikan nak pasang sayap hehehehe.

Ok, pasal kereta sewa tawau sabah ni la kan…. Kalau orang dari sabah ke sarawak mungkin la tak jadi masalah.

Tapi kalau orang dari sarawak pon belum nak bawak kereta jauh-jauh berbanding dengan sewa kereta kat tawau. Contohnya macam kalau dari kuching, sarawak nak ke tawau, sabah

kucing ke tawau

mak aih… 24 jam? saya balik kampung 4 ke 5 jam pon dah lebih.

Saya saje lah test berapa jam dari tempat kelahiran saya, sibu, sarawak nak ke tawau.

dari sibu ke tawau

19 jam? huhuhu… naik flight pon dekat 4 jam, fuh…

dari kota kinabalu ke tawau

 

Kalau dari Kota kinabalu nak ke tawau, dekat 8 jam. keluar kereta, bengok badan. Itu minyak mau dekat 100 tu. Sungguh tak berbaloi… kita cuti nak enjoy, berehat, tenangkan otak dan badan.

kereta sewa tawau sabah - j3

Lagipun kereta sewa tawau yang di sediakan ni murah, lebih berbaloi dari memandu jauh-jauh. Kos minyak, maintanance nak bawak kereta sendiri silap-silap lebih tinggi dari rate kereta sewa j3 tawau ni. Tu belum kira jimat masa dan tenaga.

Syarikat ni sediakan perkhidmatan ambil dan hantar korang dari airport atau balik ke airport. Tak perlu nak pening kepala dah. Enjoy je percutian korang, bab rumah sewa siap, kereta sewa siap.

Kakitangan j3 ni boleh bagi korang bantuan apa je. Jadi korang boleh bercuti dengan gembira dan berjimat. Apa lagi mau?

Risau pasal transmision? tak ada masalah, kalau korang ni spesis yang kekok bawak auto, jangan risau, kereta sewa tawau j3 ni ada banyak jenis kereta, dari yang kecik, sampai yang besar, yang manual? yang auto? boleh pilih, tak ada masalah.

 

Bab harga? murah… dah la murah, lagi lama korang sewa, harga makin rendah.. memang sesuai sangat kalau korang kena outstation sampai berhari-hari, jadi kalau terasa nak sewa kereta di tawau sabah, atau perlukan kereta sewa di tawau, sabah, hubungi mereka ni

kereta sewa murah di tawau

email           : j3trader@gmail.com
sms/whatsapp : 013-5499-359
Selamat bercuti ke tawau ye…

Hasil carian :

(Visited 1,973 times, 5,375,417)

Homestay Tawau Sabah Murah

Homestay Tawau Sabah Murah

Mencari homestay tawau sabah murah tapi puas hati. Itu yang terdetik dalam hati bagi golongan yang belum ada banyak duit macam saya. Secara jujurnya, saya tak banyak pengalaman menginap kat homestay sampailah abang ipar saya sewa satu homestay kat shah alam, untuk keluarga belah dia dan isteri menginap satu malam kat situ sebab esoknya dia nak ke lubnan selama setahun.

Keluarga mertua saya dah beberapa hari ada dirumah saya sebelum tu lagi, jadi petang tu, masa kami nak gerak ke shah alam, saya tengok isteri dan mak mertua saya sibuk masak lauk dan bungkus benda-benda sampingan lain macam kopi,gula dan benda-benda lain.

Terfikir dalam hati, “kat homestay tu tak kan tak ada apa-apa langsung?” tapi pertanyaan tu kekal dalam hati jelah sebab tak banyak pengalaman duduk di homestay,pengalaman di hotel tu adalah jugak.

Saya pernah duduk di hotel pon kebanyakkannya atas urusan kerja, kerja full time, part time, half time, first half, second half, masa kecedereaan. Eh macam bola pulak… Mentang-mentang malaysia dapat masuk aff suzuki. Hehehe… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 921 times, 5,375,417)

Belajar buat website

Sape nak belajar buat website? Nak belajar buat website tapi tak nak pergi kelas? Nak belajar buat website dengan cepat sebab tiba-tiba bos suruh anda buat website walaupun sebenarnya anda pon tak pernah tau apa-apa pasal buat website?

belajar buat website

Kalau korang baca post saya sebelum ni yang bertajuk kenapa upah mahal sangat? korang mungkin boleh agak kenapa diorang meletakkan upah yang mahal. Sebab saya sendiri pon buat website dan blog. Jadi saya tahu memang benda tu bukan benda yang senang makan kacang cap gelas.

Tapi andai katalah korang tiba-tiba jadi bidan terjun untuk melahirkan sebuah website, memang pening kepala, memang merisaukan, macam orang mengandung anak sulung juga, bila pertama kali nak bersalin tu cukup risau, susah ke senang? Boleh ke macam ni? boleh ke macam tu?

Saya mula bina website menggunakan joomla dari tahun 2008, macam selang beberapa bulan, saya mula belajar bina website menggunakan wordpress, sampai sekarang saya tak berani nak kata saya mahir, apatah lagi nak mengaku diri ni sebagai pakar.

Ranapkan? berpuluh kali dah saya ranapkan website, tapi adalah skilnye macam mana nak ranapkan tanpa merosakkan yang ada. hehehehe. Masa dulu, saya belajar memang merujuk kepada banyak laman web dan blog dari luar negara.

Sebelum ni tak banyak orang dari malaysia yang nak buat tutorial, kalau ada pon kebanyakkanya dalam bahasa inggeris, sama lah jugak kalau saya merujuk ke laman web luar negara kan? Kalau ada pon dari indonesia, walaupun macam dekat sama, tapi tetap juga tak sama, pening juga kan?

Tapi bila saya jalan-jalan kat blog orang malam ni… saya terjumpa cara senang nak belajar buat website. Tak payah nak makan masa sampai bertahun-tahun macam saya, hanya ambil masa 24 jam je… semalam korang tak pandai, hari ni dah pandai.

Jimat duit korang sehingga 300%tu beb. Kalau bos korang bagi duit kat korang untuk korang cari orang nak buat laman web, tapi sebenarnya korang yang buat, tak ke masyuk namenye tu kan?

Siap diajar macam mana nak buat laman web yang korang bina nanti tu mesra SEO supaya trafik pon masyuk. Tak rugi pon belajar buat laman web ni, kalau andai kata medium yang korang gunakan sekarang(contohnya fesbuk) ditutup, sekurang-kurangnya korang ada laman web yang mesra SEO yang akan membantu meneruskan perniagaan korang.

Lagipon, laman web bukan untuk bisnes online je, tapi banyak lagi fungsi lain, jadi jangan buang masa, tambahkan ilmu didada.

Belajar buat laman web dengan cepat sekarang

Hasil carian :

(Visited 221 times, 5,375,417)

pakaian bundle…

Tertarik ngan entri kawan blog nih kat blog die yg bertajuk

Pakaian BUNDLE…seberapa kelas kah ia???

sbb aku ni peminat pakaian bundle…

kebanyakkan baju aku baju bundle…

walaupun da bekerja… aku lbh selesa beli baju bundle…

tapi skrg da kurang ckitla beli..

sbb peniaga bundle skang da pandai demand… pakaian yg berjenama n berkualiti diletaknya harga mahal…

klu masa aku skolah dulu, slua levis baru RM10… kualiti bukan siam punye…

baju elok2 je.. 3 helai RM10…kadang sehelai RM2…

tapi bundle skang? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 554 times, 5,375,417)