Multitasking v2

Dulu aku pernah post pasal multitasking… tapi beberapa bulan lepas… masa aku drive g keje… aku dengar mix fm… hostnye masa tu sarimah dengan rod… topiknye psl ape aku pn ingat lupe2… tp psl lelaki dan pompuan la… rod, partner sarimah ckp… yg lelaki tak multitasking… then aku terfikir… yeke? So bile die explain tu br aku prasan… mungkin yela…

lelaki tak multitasking
Fikir2 balik… kebanyakkan masa… memang nampak macam lelaki die boleh multitasking… tapi sebenarnya tak… ni pandangan aku berdasarkan diri aku sendiri… memang nampak cam multitasking tapi sebenarnya kitorg hanya boleh fokus sesuatu perkara pada sesuatu masa… CUMA!!!

lelaki multitasking

kami pandai mengurus masa… kami lebih bijak menyusun perkara mana yang boleh dilengahkan dan mana yang perlu didahulukan… mana yang perlu dimulakan awal,mana yang dimulakan kemudian dan akhirnya nampak macam sedang multitasking… padahal… ade perkara yang berjalan sendiri sambil kami buat perkara lain…

lelaki multitasking
Contoh paling senang… saya format 20 bijik pc… caranya.. saya format sebijik… sambil proses tu tgh berjalan, saya bukak dan bawak keluar harddisk pc2 lain… nampak macam tgh buat 2 kerja serentak… padahal saya fokus untuk bawak keluar harddisk je yg tgh format tu saya abaikan..perempuan multitasking
Bila dah siap format saya pasang hdd(hard disk drive) ke 2 ke pc td dan saya clone… siap clone, saya keluarkan hdd je 2 td, ambil hdd ke 3, pasang ke pc dan mulakan proses clone… so saya abaikan proses tu… saya fokus pada pemasangan hdd ke 2 td ke dalam pc asalnye… onkan pc ke 2 tu dan mulakan proses masukkan cd key yang sepatut untuk pc ke 2 tu. Macamtulah proses yang sama untuk pc ke 3,4,5,6 sampailah ke 20.

perempuan multitasking

contoh multitasking boleh dilihat pada mak atau isteri kite (kalau sape yang ada isteri lebih dari 1, sila baca isteri-isteri), diorang boleh membebel, menyampaikan apa yang dia nak cakap dengan betul sambil mengemas dengan betul… hebatkan orang pompuan ni? hehehehehe

Beberapa ujian untuk uji sama ada korang ni multitasking ke tak… cube order makanan sambil tulis alamat rumah… tgk alamat rumah ke makanan yang ditulis? Haha

suami multitasking

(Visited 119 times, 5,369,736)

Multitasking!!!

Mike Uniform Lima Tanggo India Tanggo Alpha Sierra Kilo India November Golf !!! hahahaha… sume aku nk translate jd fonetik, tu lom RAE,pas RAE nnt aku nk concentrate kat Morse Code lak. thn dpan korg akan jumpe bykla titik dan dash kat blog aku nih. Bukan kerana nk kejar callsign 9M, tapi aku suke benda unik,pada aku Morse code tu unik, bukan sume org tau,faham n sanggup blaja.

Ok, balik kepada tajuk asal seperti diatas, Multitasking menurut kata wikipedia bermaksud melakukan lebih dari 1 kerja pada satu-satu masa. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 37 times, 5,369,736)