kes diseret 100 meter dalam tu!!

dari Harian metro 7 jun 2011:

SUNGAI PETANI: Akibat terlalu marah, kira-kira 100 lelaki menghalang polis menunda sebuah treler selepas kenderaan itu menggilis dan menyeret seorang wanita hingga hancur sebahagian tubuhnya dalam kemalangan berhampiran pekan Sungai Lalang dekat sini, malam kelmarin.

Kekalutan itu bermula apabila sepasang suami isteri yang menaiki motosikal dipercayai bergesel dengan sebuah treler dari arah belakang ketika keluar dari stesen minyak di Jalan Sungai Petani-Alor Setar, jam 7.15 malam.
Kejadian itu menyebabkan motosikal yang dibonceng mangsa, V Muniammah, 44, dan suami, R Selvaraju, 46, terbalik dan wanita itu tercampak ke bawah treler sebelum diseret hampir 100 meter menyebabkan sebahagian tubuhnya hancur sebelum treler itu berhenti, manakala suaminya hanya cedera ringan. Pasangan suami isteri dari Ladang Sungai Getah Division 1, Jalan Bukit Selambau, itu dalam perjalanan ke rumah anak saudara mereka di Taman Desa Ria untuk meraikan sambutan hari lahir.
Saksi yang mahu dikenali sebagai Jat berkata, ketika kejadian, motosikal dinaiki pasangan itu tidak berhenti di persimpangan menyebabkannya bergesel dengan treler sebelum terbalik dan wanita berkenaan terjatuh di bawah kenderaan berat itu.

– berita penuh –

nota kukukaki : sblm ni, depan mate sorg cikgu sekolah aku, sorg lelaki india, main melulu keluar simpang,tak berhenti cam berita ni dan terus dirempuh lori trelar sampai terputus perut die dan mati ditempat kejadian. takkan nak salahkan pemandu lori tu? dah itu jalan die, even kalau memandu 40km/j sekali pon, kalau tibe2 moto tu kelua melulu, dengan tak dijangka, mmg tak sempat brek.  Continue reading

Hasil carian :

(Visited 113 times, 5,350,921)

muhasabah diri bukan muhasarawak

kejadian : jln banting dengkil, sblm sampai kuil(klu dr arah banting), kereta berderet… keta dpan aku memotong sebijik motor rxz, aku pon da makin rapat ngan moto tu, aku tgk cam xterkawal sgt je moto tu,pastu tgk terjojol kepala budak,antara penunggang motor ngan pembonceng…trus aku xjd potong, aku trus jd marsyall yg xbertauliah n tak dijemput…

mgkn diorg xmintak simpati n mgkn xnk org simpati kat diorg,tp sbg sorg yg pernah merasa keadaan camtu… xsmp hati lak aku, da dkat nk smp traffic light masuk ke taman aku, aku pon jd marsyall lg…

kali ni aku record video…nk shoot pkai slr,ngah bwk keta,nk shoot pkai kamera enset, lmbt lak…so rakam video, n print screen…

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 225 times, 5,350,921)

kenangan…

korg pernah dgr lagu ni? Dayang Ku Intan & Jay Jay – Kita Insan Biasa… aku xtau la budak-budak skarang tau ke x,tapi sape2 yg sebaya aku atau lebih tua mesti tau lagi ni… top gak la lagu ni kan? aku td tengah pilih lagu nk masukkan dalam memori kad,nk letak balik dalam kereta, memori kad tu aku guna masa ada job baru nih… so skang nk masukkan balik la… tengah dok pilih2, ternampak la lagu ni… terus teringat kat seseorang… sorg gadis dan kemudian jd wanita yg pnh hidup ngan aku, kitorg pnh nyanyi lagu ni(melalak sbnrnye) ms naek motor otw balik ke kluang, n tiap2 kali aku lalu tempat tu kat highway,aku mesti teringat kat die, wlaupn die da kawen,n bakal jd mak lagi skali ngan suami baru die,n aku pon da ada gf skang, aku xkn pnh lupekn die,syg tu tetap akan ade wlaupun secubit kat dlm ati aku nih… tambah2,ngan die dulu,2 hero dah kami “publish”, muhammad andi haikal dan muhammad andi hazim, sampai la beberapa generasi akan datang, tu la bukti kasih syg aku… aah…da mule masuk mode jiwang+sentimental+tacink dan sbgnye dah… ok… jom same2 nyanyi lagu nih…

Continue reading

(Visited 31 times, 5,350,921)

jatuh motor…

KUALA LUMPUR: Akibat tayar motosikal pancit, seorang lelaki maut dalam keadaan mengerikan apabila dia tercampak dari jejambat setinggi 10 meter berhampiran Bangunan Parlimen, di sini, sebelum dilanggar sebuah teksi, tengah hari semalam.
Mangsa yang hanya dikenali sebagai Wong, 51, mati serta-merta di tempat kejadian selepas dilanggar teksi berkenaan yang kebetulan melalui jalan bawah jejambat.

Dalam kejadian jam 1 petang itu, Wong yang berasal dari Ampang dipercayai menunggang motosikal seorang diri dan dalam perjalanan ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) sebelum tayar depan motosikalnya pancit menyebabkan ia gagal dikawal lalu terjatuh ke bawah jejambat setinggi kira-kira 10 meter.

uuuiii…bahaya tulla…tp aku rs area2 tu mmg sll org2 tabur paku,so nnt bile ada motor pancit “tibe2″ je ada org lalu tanya…”pancit ke bang?” pastu kebetulan plak die ade tiub n brg2 nk bukak tayar…owner moto yg da xde pilhan laen,terpaksa ar terime “pertolongan” org tu… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 68 times, 5,350,921)