Lukisan muka yang menarik

Dah bosan buat lukisan kat dinding sekolah? kat bus stop? kat kereta jirang yang budget hebat? dah tak tau nk lukis kat mana lagi? apa kata try buat lukisan muka macam diorang ni… mana tau boleh buat bisnes kan?

muka luka

macam dah tak de benda lagi dah nak dibuat…

bermuka-muka

yang ni bukan takat talam dua muka dah ni, talam bermuka-muka, sebab dia ada banyak muka diatas muka sendiri dan suka makan kuih talam

lukisan patung

ni kalau letak kat tengah-tengah taman, belum tentu orang percaya ni orang,bukan patung

dua muka

agak-agak dia ni lidah bercabang tak? hahaha

like avatar

ape buruk beno muka avatar yang sekor ni?

spiderman revolution

sah spideman ni pon makan rendang pak munawe ni… JPAM lupa nak inject die la ni

cyborg kapel

ni terminator versi baru.. diorang dah tak panggil terminator lagi dah, diorang bagi nama “photographer” haha

ni la wajah joker sebelum dia diraikan dalam majlis persaraan dia bulan lepas setelah umurnya mencecah 58 tahun

untuk iklan perfume fire ice for woman, pihak produksi tengah mempertimbangkan dia ni untuk jadi modelnya

Jom tgk gambar2 menarik di blog campur rojak

Hasil carian :

(Visited 650 times, 5,352,118)

Macam serupa je…

Orang kata kita ni ada 7 kembar kan?tu orang kata la bukan saya kata… hahaha… tapi rasanya kebanyakkan gambar kat bawah ni bukan kembar.. hahaha

kembar makhluk

harryorang lamastar wars

sumber

 

jom kita ke blog gpatieabidfarrah yong dan like page fb alongxp.com ok?

(Visited 55 times, 5,352,118)

Untungnye la…

Tadi sementara nk tggu sarapan sampai, duduk2 jap kat kawasan parking,tengok burung2 terbang, timbul lak mcm2 bnd dlm pale otak aku ni… Macam :

Bestnya jd burung, nk g mana2 terbang je, xyah sibuk2 nk isi minyak.xyah sibuk jam.

Tapi aku terfikir burung mst akan kate :
Bestnye jd manusia,tgn patah ke kaki patah pon leh g keje naek kereta,org yg kudung kaki pon boleh bwk moto,kalau aku patah sayap,da xleh terbang,manusia leh gak pkai raincoat,kalau aku ni, xleh…bila hujan je,basah lah aku ni. kalau aku redah, aku basah, kalau aku tunggu, anak-anak aku tak makan.

Bile aku nak makan,nak bayar,aku teringat burung tadi terus terlintas dlm pale otak aku “bestnye la jd burung,g mane2, tak ada duit pon boleh makan”

tapi aku terfikir mesti burung lak cakap “bestnye jadi manusia, ada duit,duduk rumah je pon boleh makan,agak2 malas nak masak, drive thru,delivery ke,kalau aku tak keluar carik makan, anak-anak aku mesti lapar”

benda-benda ni sekali lagi mengajar aku untuk bersyukur. setiap yang ada kat dunia ni,manusia, haiwan,tumbuh-tumbuhan, semua ada kelebihan masing2, pandai tak pandai kite gunakannye je.

(Visited 38 times, 5,352,118)

ADAB…bukan adabi

ok…ari ni nk ckp ckit psl adab… dlm idup ni mcm2 adab ade kan? adab ngan tuhan,adab ngan nabi, adab ngan ulama, adab ngan ibu bapa, , adab ngan manusia, ngan kwn2, ngan alam, adab menuntut ilmu, wat ape pon nk kena adab la… cam yg tertulis kat baju tu, adab pelihara budi pekerti…

kenapa kita nak kena jaga adab? antara sbb utama, utk menjaga keharmonian… utk mengelakkan konflik… tu kena belajar tu sume tu… bila ditanya dengan abang google, ini yang die jawab (result)…yg sy tertarik ngan yg ni…khatanam, simple dan mudah difahami.

tapi… Continue reading

(Visited 25 times, 5,352,118)