RF3 World Firmax3 Malaysia bukan produk automotif

Assalamualaikum dan hai pembaca alongxp.com. Anda terpinga-pinga dengan tajuk entri kali ini “RF3 World Firmax3 Malaysia bukan produk automotif”?. Jangan bimbang, bukan anda sorang yang terpinga-pinga.

Sebenarnya, masa tengok geng best blogger network kongsi gambar pasal ranking seo untuk keyword RF3 World Firmax3 Malaysia ni saya tak faham juga. Bila baca barulah faham yang benda ni pasal contest cari duit raya anjuran blogger akma omar.

contest seo cari duit raya

Mula-mula saya ingatkan RF3 World Firmax3 Malaysia ni pasal produk automotif atau lebih spesifik lagi, minyak petrol atau minyak enjin, sebab terpandang F3 pada perkataan RF3 dan perkataan Firmax3 yang saya terbayang primax.

RF3 World Firmax3 Malaysia bukan produk automotif

Rupanya RF3 World Firmax3 Malaysia adalah mengenai syarikat RF3 World yang mengeluarkan produk Firmax3 yang tengah mencanak kat Malaysia. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 215 times, 5,376,478)

Insuran takaful percuma seumur hidup

Insuran takaful percuma seumur hidup

Siapa nak insuran takaful percuma seumur hidup? Siapa yang tak nak kan?

Insuran adalah salah satu pelaburan yang akan membantu kita di saat yang kita tak jangka. Masa duit kita tengah cukup-cukup je, ada je musibah yang melanda yang memerlukan bantuan.

Tapi kalau dah percuma, kira pelaburan ke? Tak kisahlah, janji dia boleh membantu kita di saat genting. Bukan semua orang boleh bantu kita masa kita tengah tersepit, masa kita senang memang ramai yang berdamping dengan kita, masa kita tersepit?

Untuk pengetahuan korang, insuran takaful percuma seumur hidup ni bernilai 100,000 ringgit. Siapa yang boleh bagi kita sampai seratus ribu ringgit di saat kita memerlukan?

Insuran takaful percuma seumur hidup

Ni yang paling best, dia cover untuk penunggang motorsikal sekali, tak banyak rasanya insuran yang cover penunggang motorsikal. Sebab banyak sangat kemalangan motorsikal ke apa? Continue reading

Hasil carian :

(Visited 215 times, 5,376,478)

ada apa dengan mykad – ic malaysia

ada apa dengan mykad – ic malaysia

mykad adalah kata ganti nama diri bagi ic malaysia kan? hehehehe… Tak boleh tahan dari menulis pasal ic malaysia ataupun disebut sebagai mykad bila baca entri blogger lelaki pasal fungsi mykad.

Dek kerana perasaan tak puas hati yang membuak-buak, saya komen kat entri tu pun tak habis, jadi saya nak luahkan seluah-luahnya kat sini.

ic malaysia

Kucha lana a.k.a blogger lelaki senaraikan pelbagai fungsi yang ada pada mykad (sepatutnyalah), tapi tahukah anda ic malaysia yang anda bawak ke sana kemari tu ada fungsi tu?

Mungkin anda tahu ic tu ada fungsi tu, tapi pernahkah anda diberitahu macam mana nak guna fungsi-fungsi tu?

fungsi mykad

Ok, ni senarai fungsi yang ada pada sebuah ic malaysia atau mykad anda yang saya copy paste dari blog blogger lelaki

  • Kad Pengenalan
  • Lesen Memandu
  • Passport
  • Prasarana Kekunci Awam
  • Touch N Go
  • Dokumen Kesihatan
  • e-Tunai
  • Kad ATM
  • Kad Frequent Travellers Card (FTC)
  • e-Pasartani@FAMA
  • Pendaftaran Nelayan
  • MyPesara
  • Orang Yang Kompeten (OYK)
  • e-Kasih
  • Loyalty Card – Mykad Smart Shopper

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,897 times, 5,376,478)

 

Ok, kalau fungsi yang pertama, iaitu kad pengenalan, semua orang tahu kegunaannya terutama sekali yang selalu pergi klinik atau kena tahan masa road block. Kalau tak bawak, kena marah, paling teruk pon kena saman.

Lesen memandu, ok… part ni lah yang buat saya nak terbitkan entri pasal ic malaysia yang dikenali sebagai mykad ni.

Tak tahulah sekarang macam mana, tapi satu masa dulu, masa saya baru masukkan detail pasal lesen saya ke dalam mykad saya, dan saya sampai di satu road block, saya bagi ic je.

Pihak berkuasa tu mintak lesen saya. saya jawab ada “dalam tu, saya dah masukkan maklumat lesen saya dalam tu” sambil menunjuk ke arah ic saya. Pihak berkuasa tu jawab,kami tiada alat untuk baca mykad.

Dalam hati saya, kenapa sediakan perkhidmatan ni kalau tak semua pihak tak ada kemudahan untuk benda ni?

Kalau sekarang saya tak tahulah, sebab malas nak panjang cerita, malas nak berdebat, berhujah, bila umur dah banyak ni, masa tu terasa sangat singkat. Terasa dah banyak buang masa.

Passport?? abes tu nape orang dok bawak lagi buku merah tu? macam mana passport dalam mykad tu berfungsi? no komen.

Prasarana Kekunci Awam… hentah, mungkin sebagai verifikasi macam yang selalu orang bank buat kot.

Touch n go dalam mykad adalah satu-satunya fungsi mykad yang selalu saya guna, selalu tu taklah selalu sangat-sangat, tiap2 kali lalu tol je. Ramai yang tak tahu macam mana nak guna, so boleh baca kat sini >> guna mykad sebagai touch n go <<

Dokumen Kesihatan, so far, kalau kat selangor ni, ic malaysia kita ni memang digunakan, tapi sebagai kad pengenalan, pergi klinik, diorang ambil mykad kita, salin semua atas kertas atau kad atau buku sebagai dokumen kesihatan kita.

Apa yang saya nampak, kalau wife saya pergi buat checkup, buku mengandung tu lah yang dibawak. tak pulak bawak ic semata-mata.

Macam tulah kalau saya pergi derma darah, buku merah tulah saya bawak, tak de pulak bagi ic semata-mata.

ic malaysia bermutu tinggi ni dah 14 tahun dah dilancarkan, tapi bila fungsinya boleh digunakan sepenuhnya? 14 tahun lagi? 24 tahun lagi? 34 tahun lagi?

domain murah

(Visited 141,091 times, 5,376,478)

 

Yang nampak makin popular sekarang ni adalah Loyalty Card – Mykad Smart Shopper tu jelah yang saya nampak. Tapi tak tahulah kan?

Hasil carian :

(Visited 606 times, 5,376,478)

Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014

Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014

Saya nak mengucapkan Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014 dengan harapan tahun 2015 ni kehidupan saya dan orang disekeliling saya akan jauh lebih baik dari 2014 yang penuh suka dan duka (banyak duka dari suka sebenarnya)

Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014

Gambar kat atas ni saya buat sempena entri Selamat datang 2015, selamat tinggal 2014 ni, satu hari jugaklah nak buat 3d yang simple ni, nampak macam senang. Tapi tak semudah itu sebab saya belajar sendiri je buat 3d guna photoshop.

domain murah

(Visited 141,091 times, 5,376,478)

Tapi susah tak beerti mustahil, sanggup ke tak sanggup je. Update entri ni adalah perkara yang saya buat sambil saya menyiapkan ebook pertama saya.

Itu pun satu perkara yang susah jugak, patutlah sangat tak banyak orang sanggup buat ebook macam yang saya buat ni. Target nak siapkan menjelang krismas hari tu tak tercapai kerana saya sangat pentingkan isi kandungan ebook ni

Tambah-tambah yang sangat detail macam isi kandungan ebook saya ni. ebook apa? yang tu kenalah rajin singgah ke blog saya ni.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,897 times, 5,376,478)

Apa yang pasti, ebook ni akan banyak membantu ramai orang, terutama orang yang menggunakan komputer dan internet khususnya untuk berniaga atau memaparkan sesuatu.

Antara target orang yang bakal mendapatkan ebook saya ni seperti blogger, mereka yang buat pemasaran internet, peniaga online dan offline, penulis buku, tak kira penulis buku fizikal atau ebook, dan ramai lagi.

Selain dari ebook, dalam pada masa yang sama, saya tengah siapkan blog-blog yang lain.

Dan projek besar yang saya nak siapkan dalam masa terdekat adalah forum jana wang. Forum tu dah dibuka, tapi terlalu banyak nak di tambah baik. terutama sekali nak mencari calon moderator… klu sape nak jawatan tu sila bagitahu saya

forum jana wang

 

Kalau siapa yang ada buat bisnes atau perkhidmatan apa-apa sekali pun, saya jemput masuk ke forum jana wang tu, daftarkan diri, kenalkan diri di kategori yang sesuai dengan korang.

Kalau kategori korang tak ada, korang boleh kenalkan diri di ruangan salam perkenalan, dan gunakan contoh format perkenalkan diri untuk memperkenalkan diri.

Forum janawang ni disasarkan untuk semua jenis perniagaan di malaysia, target saya satu hari nanti, semua peniaga dan usahawan, khususnya bumiputera boleh berkongsi maklumat perniagaan antara satu sama lain.

Dan paling penting sekali, dapat membantu menaikkan perniagaan antara satu sama lain, jadi satu hari, tak hairan kalau orang boleh hantar laptop rosak ke kedai tayar, sebab tokei kedai tayar ada rangkaian perniagaan, dan dia boleh tolong pelanggan dia hantarkan laptop rosak tu ke kedai kawan-kawan dia.

Semoga 2015 akan jadi tahun yang lebih baik dari 2014.

Hasil carian :

(Visited 152 times, 5,376,478)