Betul ke altel bagus ?

Banyak review, desas desus tentang altel ni, tak kurang juga kontroversi pasal altel ni. Orang kata altel bagus, line dia cantik, dok kat kampung yang ceruk pon boleh dapat, walaupun dia guna line celcom(orang kata bukan aku kata) tapi line dia cantik.

Tapi aku tak dapat tengok bukti depan mata, betul ke altel bagus? Ada 2 org yg aku jumpa depan mata dah beli, tapi bila aku tanya, memasing blum test lagi… camne tu?

Sebab aku nk cari 1 backup internet yang tak cekik darah, yang berbaloi dengan penggunaan aku yang agak melampau walaupun aku bukan kaki torrent, tapi aku rajin guna atau rajin bukak youtube untuk rujukan.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,888 times, 5,369,256)

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 538 times, 5,369,256)

satu nombor dua telefon

macam mana pulak satu nombor dua telefon tu kan? pening ar.. apa yang saya maksudkan dengan satu nombor dua telefon tu adalah.. dengan 1 nombor tu, kite boleh guna pada 2 telefon.. tak faham lagi? hahaha… relaks… angkat sikit punggung tu, tarik kerusi rapat ke badan, sandar dan baca perlahan-lahan sebab pada sesetengah orang, benda ni agak rumit nak difahami.

Sebenarnya dah lama saya nak buat entri tentang satu nombor dua telefon ni. tapi bila idea tengah mencanak-canak+kesempatan yang tak berapa nak cukup, tu yang asyik terbantut je tu.

Tapi baru-baru ni adalah satu kejadian yang buat saya rasa saya perlu dengan segera buat entri pasal satu nombor dua telefon ni. cerita bila saya mintak nombor telefon sorang insan ni sebab ada urusan yang perlu saya follow up dengan beliau. saya mintak beliau whatsapp saya bila dah tau keputusan tentang apa yang kami bincang tadi. so dia pon minta saya ambil nombor yang dia guna untuk whatsapp.. dia kata nombor untuk whatsapp lain. saya tanyala kenapa lain? dia jawab sebab ada dua telefon. saya tanya kenapa tak guna nombor yang sama pada dua telefon? die pening… so saya ajar dia…

sim kad telefon

Macam saya, saya ada 2 fon, maknanya ada 2 sim kad, bermakna 2 lah nombor saya kan? tapi kebanyakkan orang tau nombor saya ada 1 je… tulah nombor untuk sms, call, whatsapp, wechat ke telegram ke segala ape. iaitu 012-24***44, tapi.. simkad bagi nombor tu ada dalam telefon pertama. iaitu telefon yang jenis bukan boleh bukak internet pon. setakat untuk call dan sms je. habis tu yang whatsapp ke hape tu? yang tu masuk ke telefon yang ke dua. tapi kan kat telefon ke dua tu, simkad lain… nombor 012-24****2? yup… nombor tu hanya untuk call dan sms orang yang sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat rapat dengan saya je. haha… tak faham kan? ok… tengok kat gambar bawah ni.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 11,821 times, 5,369,256)