lagu mengubah mood

macam mana lagu mengubah mood kita? kadang kite tengok orang sukan ni dia sumbat telinga dengan earphone atau dengar melalui headphone sebelum memulakan perlawanan.kenapa?

ini sebab mereka nak mengubah mood atau nak memberikan keyakinan kepada diri mereka rasa lebih ‘kuat’. tu kata dailymail lah… boleh baca artikel tentang tu kat sini

dengar lagu

tak tahulah pasal atlet, atau orang sukan ni macam mana… sebab saya bukan orang sukan. Saya hanyalah ‘orang komputer’ yang boleh hidup tanpa tv, tapi kalau takde komputer atau internet, saya rasa cam nak demam… hehehehe.

asalnya saya nak letak tajuk entri ni lagu menggangu emosi… tapi bila dah bukak blog, dia jadi lagu mengubah mood pulak. tapi sejujurnya… bila saya tengah repair komputer,surf internet atau tengah ‘idle’ dengan komputer,musik techno dan disco kurang senang saya dengar, macam tak de mood nak teruskan buat apa yang saya tengah buat.  music / lagu biasa macam r&b, rock lebih ‘layan’  biasanya saya suka dengar lagu-lagu rock kapak dan lagu-lagu omputih tahun 90an dan awal 2000, zaman-zaman limpbizkit, linkin park, britney spears, dan seangkatan dengannya…

lagu mengubah mood

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,897 times, 5,376,961)

lagu-lagu disko atau techno biasanya saya ‘layan’ time tengah menggodek server, ngah buat programming, tengah edit kod macam tulah…

telinga saya memang perlukan muzik. bila bawak kereta, kalau radio tak on, atau rosak, fokus saya pada pemanduan akan jadi kurang… sebab otak saya akan lebih agresif bila keadaan terlalu sunyi… (mungkin sebab tula kot yang jadi susah nak tdo) jadi macam mana pon, radio mesti kena on bila saya dalam kereta, walaupun saya tak dengarpon apa yang tengah main kat radio masa tu.

tapi lagu… apa yang buat saya kata lagu boleh ubah mood ni sbb bila saya terpandang rancangan nidji reloaded kat tv, saya google psl nidji ni sbb rs mcm duku rupa diorg lain… dah tukar ahli ke? Sekali rupanya dulu rambut dia kerinting n panjang… n saya kompius ngan letto… so saya layan lak lagu letto kat youtube. Bila layan 1 lagu tu tetibe jiwa saya jadi kacau lak… sbb lagu tu saya selalu dengar masa zaman saya tengah mengalami krisis terkaw-kaw dalam hidup. So saya tutup lagu tu… n trus buat entri ni.. huhu

Hasil carian :

(Visited 118 times, 5,376,961)

Ape yg sy xsuke bile blogwalking?

ape yg sy paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaling xsuke bila blogwalking ade lah…

music yg auto play bile kite bukak blog die…

ek eleh mamat ni…suke ati ar nk masukkan lagu ke hape…

yeee… tull.. sy xckp pon salah… cume sy xsuke sbb sy pkai meksis berukben…

ada quota limit… music tu mempercepatkan pemakanan bandwith berukben nih…

pastu ltak kod utk lagu tu… kat celah2, ssh nk cr utk sy pastikan blog mana yg psg music nih, sbb sll sy buka lebih dr 1 tab, kdg2 xpsl2 blog yg xbersalah, sy da tutup, xsempat nk baca isi yg best tu…

harap pada blogger yg prihatin ngan mslh sy ni, harap leh la kirenye jangan set auto play…

klu buleh la… klu xleh xpela…

mesti ade yg ckp camni

“suke ati aku la… blog aku… suke ati aku la..”

so aku ade jwpnye..

“suke ati kau la… hahahaha”

(Visited 32 times, 5,376,961)

karaoke…

menyanyi karaoke yeah….setelah berbulan tak karok( karaoke )… mlm ni aku akhirnya karok, di sponsor(nanti2 byr balik) oleh encik izlan razi… dan encik arel…

tensen gak ar sbb xleh bwh lagu awie…sll leh je bwk kecuali lagu di penjara janji…ada part2 xleh bwk…

ni nyanyi lagu nur nilam sari xlepas… adoi…tekanan disitu…

tapi puas bile leh bwk lagu may-sendiri, wlaupun juz backup izlan time kat key tggi…

tp ok ar…sbb selalunye azab aku nak nyanyi key tggi tu klu mood aku ngah xsesuai ngan lagu tu…

anyway,thank kat arel sbb ko la aku ngan lan kua lepak mlm, da lame kitorg ni xkua mlm…

lan xkua sbb ade bini, aku lak xkua sbb xde membe nk diajak kua n kewangan xstabil…

thank…

jom layan

{prtm}

(Visited 25 times, 5,376,961)

layan lagu

Selalu aku baca blog org ada lirik,kali ni bia aku lak letak lirik.

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur


Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..


Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan..

(Visited 40 times, 5,376,961)