Entri tulisan tangan (ETT) ke 6

ETT kongsi hobiETT kongsi minatETT kongsi hobi dan minatCerita penuh

Hasil carian :

(Visited 73 times, 5,369,573)

Kongsi hobi dan minat anda

Kongsi hobi dan minat anda

Kongsi hobi dan minat anda dalam entri ke 5 atau ke 6 atau entri yang ke berapa pun.

Nak cerita pasal artis yang anda minat pun boleh. Cerita pasal idola anda pun boleh.

Macam saya, antara idola saya,selain ayah saya, idola saya adalah tun dr.m.

Kongsi hobi atau minat anda macan contohnya kelab kereta ke, kelab motorsikal ke, komuniti hacker ke komuniti blogger ke, kelab fotografi ke.

kongsi hobi dan minat anda

Macam saya masa dulu, diwaktu saya ada banyak sangat masa lapang, diwaktu saya tak pandai menghargai masa yang ada, saya pernah join kelab kereta satria.

Dan dalam pada masa yang sama, saya sangat suka ambil gambar.

gambar air terjun cantik air macam kapas

Saya bermula dalam dunia fotografi dari 0, mungkin bukan kosong, mungkin dari nilai negatif. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 139 times, 5,369,573)

tidur part 2

rentetan dpd post tdo sblm ni, sehari korg tdo total bape jam?

klu skali tdo bape jam?

camne korg tdo?

gaye camne yg korg leh n xleh?

korg cerewet x ngan keadaan tmpt tdo?

ape korg wat klu xleh tdo? Continue reading

(Visited 51 times, 5,369,573)

entri kongsi idea

aku ada idea, n aku nk berkongsi idea ni ngan korg,so atleast terupdate la blog korg,xyah la korg nk cari idea…

ok… entri kali ni psl permainan zaman kanak2… idea ni jd mase dok lepak ngan cikgu2 lelaki skola aku ni, ada sorg cikgu ni citer, anak die maen permaenan zaman die dulu2, cam gusti batang ais krim la,maen tepuk kad la…

bebual la kat situ,kate budak2 zaman skrg da xmaen da bnd2 tu sume… diorg sibuk ngan psp la, ngan facebook la, counter strike la… sampaikan cam aku dgr dlm radio era hari tu,iklan psl budak maen teng2…

sorg budak ni tanye “kamu maen ape tu?”

membe die jwb “maen teng2”

die tanye “camne nk maen?”

membe die jwb “mcm ni…tengtengtengtengtengtengtengtengtengtengtengtengtengtengtengteng”

aku yg mendengar ni gelak sambil tepuk dahi…adeh…teruk tul dak2 nih…

so utk memulakan entri nih… aku search ar kat google images, jumpe la gamba kat web nih…

mmm…agknye permainan ni pon byk version kan?hasil bacaan kat web tu,aku jd pening…hahahaha… tp ms aku kecik2 dulu… playing field nye atau tapak nk maen tenteng ni lbh kurang camni

atau pun camni

aku pon da lupe camne maennye… yela… bnd da bebelas tahun xmaen…, tp seingat aku memula lat tali lat laili tam plom, sape yg kalah dulu,turn die last skali la… pastu bile da tinggal berdua… ooooooooooooooo som…, yg menang jalan dulu… memula  letak buah / gundu kat kotak 1st,bwh skali… then start lompat dr kotak nombor 2, dan setrusnya,ms otw balik, kutip buah/ gundu tu… pastu aku da xingat da… ade sape2 leh tolong sambungkan? atau korg sambung camne nk maen ni kat blog korg.

tp klu korg nk citer psl permaenan laen leh gak…asalkn permainan tradisional, cam gasing ke congkak ke,xbrapa nk trasional pon leh gak cam ragbi segitiga ke… citer je…

ok…untuk itu, aku akan mengetag

adekku cik pupu

my bff pok din

cik ean

encik h.p.b

bro jejaka terhangat

nina nyna ree

pensil kontot , terompah caring , miszma

sweet syaza , kecik , hyde

ateynikram , gee

gegurlpinktrex , keyyah

pirateibuintan , dak comot

Eyqazteha , iyllienaz

Mazhar , arol , melur

taufiqyana , misseja

eily farhana , afiq din , hazari

AFRAMatGanu , insan marhaen

Pendekar – kuda yang hensem

fuh…gile ramai aku tag,ntah bape org je yg join ni gaknye kan? link2 tu sume aku aki pilih dr tempat org drop link… mmg ade kelebihan ar bnd tuh… so,korg drop la link korg… dan last skali…ni keje brani mati g tag blogger otai.. tp…lom try lom tau kan?hehehehe mempersilakan encik GTO

klu encik eyriqazz xnk wat pon aku xkisah…fhm…komitmen die kat blog die kaw,penuh ngan review n contest,tp sbb die org lame,kot2 die ada idea…

so aku dpt idea, pe kate korg citer skali permainan zaman korg kanak2 dulu.

syarat utk menyertai :

1 ) tuliskan entri bertajuk : kempen kongsi idea | permainan dulu2.

2 ) tuliskan entri yang mempunyai point mcm ni

– kempen kongsi idea | permainan dulu2

– hasil idea alongxp

– di tag oleh fyna (ni contoh klu korg ditag oleh fyna, klu andai kate korg ditag oleh ismail,letak nama ismail beserta linknya cam    aku wat tu)

– terbaca post ni kat blog eyriqazz (ni contoh klu korg terbaca post nih kat blog sape2 n korg nk join)

– tag sorg ke 2 org ke 3 org ke 4 org ke 5 org ke 6 org ke 7 or ke 8 org ke 9 org ke 10 org ke beratus org ke,korg nk tag sume yg ade dlm bloglist korg pon xkisah.

– tinggalkan permalink utk entri yg korg da buat tu kat cni dan kat blog owner yg tag korg / korg jumpe wat en3 ni.

– hadiah? secara jujurnye xde hadiah… sbb ni bukan contest atau giveaway, juz nk berkongsi idea, n memupuk semangat berkawan n berblog /blogging secara ikhlas,bukan kerana duit / hadiah.

– ape untungnye korg join bnd ni? antaranya, korg ade la idea untuk update blog korg, korg dptla menaikkan ckit traffic kat blog korg,ade keluar masuknye… klu blog korg ni femes kat google, makin semakin meningkat la traffic korg, korg dptla pengetahuan psl permainan zaman dulu2 ni… len kali klu korg nk citer kat anak korg, snang.

ok…kempen ni…xde due datenye… selagi aku dan blog ni masih bernyawa, maka kempen ni masih diteruskan wlaupn kempen2 laen akan muncul.

{prtm}

(Visited 62 times, 5,369,573)