Perlukah bertukar ke wordpress?

Perlukah bertukar kepada wordpress?

Korang nak jadi lebih serius dalam dunia blogging dan terlintas dalam fikiran, perlukan bertukar ke wordpress? Kalau tanya saya, pastinya jawapan saya YA!!

Kenapa perlu bertukar ke wordpress? Apa kelebihan wordpress?

bertukar ke wordpress

Ok, ni saya cerita dari blogspot ke selfhosted wordpress ok. Kalau tak faham apa itu self hosted wordpress, boleh baca kat entri sebelum ni, apa beza wordpress.org(self hosted wordpress) dengan wordpress.com Continue reading

Hasil carian :

(Visited 144 times, 5,350,195)

Nuffnang Blog Awards, Here I Come

 

Haha… lepas beberapa minit aku publish entri pasal Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards , nuffnang anta emel, aku baca tajuk emel tu, ingat nak abaikan je, sebab aku dah tau kan? skali bila aku scroll lagi sikit, aku nampak lak benda ni…

ape lagi, terus bukak web mail untuk tengok benda ni…

Akan datang 16 Disember 2011, 500 penulis blog dari sekitar rantau Asia Pasifik akan berkerumun di Kuala Lumpur, Malaysia untuk Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 di Putrajaya Marriott. Awards ini tidak hanya menyasarkan untuk memberi penghormatan kepada penulis-penulis blog terbaik rantau,tetapi juga untuk menemukan komuniti penulis blog serata Asia Pasifik. Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards dibawakan untuk anda oleh Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.

camne nak dapat invitation nih, sekali kena wat entri la… aisemen, entri yang baru kejap tadi pon orang belum sempat baca lagi. tapi aku dah ping kat innit, apesal.com, guablog, ohbelog.com,kat busuk.org dah… tapi xpela… nak buat camne kan?tapi ape pon, aku tetap nak dapatkan jugak jemputan tu. 3 sebab kenapa aku nak pegi. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 28 times, 5,350,195)

woot..200…woot…

huhu…satu peningkatan yg agak best bg blog aku, visitior 201,ngan excitednye trus aku bukan admin page,nk post, pastu br teringat nk print screen, bukak balik, da jd plak da…owh da kul 12..alah…ruginye…

anyway…thanks kat pelawat2 sume… ni yg rs semangat nk wat penambah baikan kat blog ni dr sudut isi n persekitaran blog nih… mekasih sekali lagi…

(Visited 17 times, 5,350,195)

Tragedi pokok tumbang…kakitangan bank maut…

Assalamualaikum, salam sejahtera dan salam 1Malaysia, sebelum anda semua meneruskan membaca post kali ini, marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah… semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang- orang yg beriman, takziah diucapkan kepada keluarga arwah… Continue reading

(Visited 36 times, 5,350,195)