Buat bom detik sendiri

Korang suke benda yang pelik – pelik ? Suka dengan benda yang jarang dijumpai,unik , barang yang korang je ada? kat bawah ni salah satu benda yang pelik, nampak bahaya , tapi hakikatnya ianya cuma jam loceng, saya jumpa benda ni kat satu blog luar negara ni. banyak lagi benda menarik yang korang boleh jumpa dalam kategori menarik dalam blog ni

buat bom

buat jam

TNT

jam bom

bom penggera

rasanya dia pakai pembalut tisu tandas, kotak dan beberapa benda yang simple je nak buat bom ni. haha… kalau korang nak prank/mengenakan membe, memang sesuai sangat lah ni… hahaha

Hasil carian :

(Visited 2,204 times, 5,369,254)

Jam binari…

Hari ahad lepas, skali lagu jam tangan power rangers berbunyi… bermakna ada mesej bbm yang masuk… skali tgk2 keluar camni…

bile tekan kat introducing bbm connected apps tu.. macam2 la apps ada… tapi along cam berminat ngan satu application ni… nama dia Binary clock… so along pn download n install… bile siap je install… keluar camni…

(gamba-1)benda2 ni menunjukkan waktu masa tu… faham camne nak baca? 

(gamba-2)ini untuk bahagian jam(hours)

(gamba-3)yang ni pulak untuk minit dan saat…

ok, dah faham belum? tengok pada gamba nombo 1, baris yang ada dot hijau tu menunjukkan jam… yg warna merah minit,yang warna biru tu pulak saat.. tak faham lagi? ok, tengok gamba kat bawah ni pulak..

ok, andai kata jam tu menunjukkan macam ni… lampu hijau menyala kat kiri bawah tu … yg lain tak menyala.. bermakna yang menyala adalah pada nilai satu, dan kat sebelah die pulak xde yang menyala.. bermakna 0.. itu bermakna jam menunjukkan 10 bermakna pukul 10 pagi, sbb jam ni menggunakan konsep 24 jam…

ok, yang ni pulak, line yang kiri menunjukkan nilai 1, pastu nilai yang belah kiri pulak menunjukkan 1 dan 8(1+8=9) bermakna, jamnye menunjukkan 19, 19 dalam kiraan 24 jam adalah pukul 7 malam. ok, kite tengok pulak yang minit.

ok, lebih kurang gak cam jam,cuma yang minit dan saat, dia ada sebijik lebih kat belah kiri… ok,macam yang ni, bulatan yang berwarna merah menyala kat nilai 1 , pastu kat belah kanan nilai 2+4=6 maknanya 16. minitnya adalah 16.

2,4+1=25

yang ni pulak, bahagian kiri menunjukkan nilai 2, bahagian kanan pulak nilai 1 dan 4(1+4=5).

(4+1=5, 8+1=9)=59

yang ni pulak, barisan kanan menunjukkan nilai 1 dan 4(1+4=5) dan barisan kiri menunjukkan 8+1=9  maknanya nilai minit adalah 59.

so… nilai gambar 1 adalah 12:37:43 tengahari… hehehe… selamat menambahkan pengetahuan…

ok, dah pening kan? jom kite jengah blog  amalini, meAdir dan.. asrie… dan… klik like kat page alongxp ni ye…

Hasil carian :

(Visited 71 times, 5,369,254)

pergi tak kembali… hayatilah…

sumber : blog teh secawan di facebook

 

Ikuti kisah luahan hati seorang sahabat kepada Allayarham Asri bin Ibrahim ini…

Semuanya bermula dari satu panggilan, tengahari 12 Ogos 2009….

 

ASRI: Assalammualaikum! Man, anta kat mane?

 

AKU: Kat syurga… hehehe (gurau. Sebenarnya baru bangun tidur)

 

ASRI: Cit! ana pun nak jadi cam anta lah! Hahaha… (melayan gurauan)

 

AKU: Maqam ana lain, hehehe. Anta, ALLAH jemput direct; lagi hebat!

(masih lagi mood gurauan @ isyarat?!)

 

ASRI: Dah! Dah! Jadi tak jumpe?

 

AKU: Jadi. Kenape?

 

ASRI: Jumpe lewat sikitlah. Ana nak meeting dengan rabbani. Pas tu jumpa Pyan jap kot.tapi tak tahu lagilah…

 

AKU: Cam ni lah! Anta setel semua, anta call. O.k?

 

ASRI: O.k! Insya’ALLAH

 

Seperti yang dirancang kami pun bertemu di area Taman Dr. Ismail. Kami bercerita segala kisah yang mungkin termasuklah perihal Rabbani, tugas dakwah dan agenda projek baru bersama.

 

AKU: Insya’ALLAH, takde aral melintang album zikir baru anta dengan Hijjaz kuar Ramadhan ni

 

ASRI: Album mane ni?

 

AKU: Kan kita ade dua album yang belum release lagi. Satu, yang amalan orang-orang melayu. Satu lagi yang Ratib Hadad tu.

 

ASRI: Abis anta kuar mane dulu?

 

AKU: kuar yang ada amalan tok janggut, mat kilau, tokku paloh tu. O.k tak?

 

ASRI: mmm…bagus gak tu. Jarang ada konsep album macam tu. Paling kurang ada gak yang amalkan. Ana pun dapat saham kat sana nanti.

 

AKU: Anta tahu title album ni

 

ASRI geleng kepala. Kemudian didongak-dongak kecil kepalanya dengan matanya yang turut bergerak-gerak sebagai isyarat mahu tahu.

 

AKU: Amalan Perisai Ghaib!

 

ASRI: Fuhyooo!!! Masya’ALLAH! Masalahnya ana sendiripun tak ghaib lagi.

 

AKU: mana tau….tah-tah anta ni dah jadi wali …..

 

ASRI: Amin!!!!

 

Kami gelak besar selepas tu. Semua yang ada di restoran itu memandang.

 

ASRI: Man, anta nak tengok ana ghaib tak?

 

AKU: Cubalah…….hehehe

 

ASRI: Tapi kalau ana tak datang balik, anta cari ana tau. Jangan nangis lak….

 

Kemudian, ASRI bangun dari tempat duduk dan berlalu dari situ… Continue reading

(Visited 25 times, 5,369,254)

tekad seorang blogger…

saya nak mengajak anda semua memberi sokongan kepada muhsin.aminudin untuk menjelajah kesemua blog yang pernah difollow, selama 10 jam, keterangan lanjut di entri ini.

chaiyyok…

Hasil carian :

(Visited 22 times, 5,369,254)