Jangan cari suami orang – mak pesan

Pernah dengar orang cakap mak pesan jangan cari suami orang tak? atau mak korang pesan? Ape salahnya? poligami kan sah disisi agama? betul tak? lelaki kan boleh kawin empat kan? so ape salahnya cari suami orang?

suami orang

Itulah yang pernah bermain dalam kepala otak saya bila dengan akak2 yang pangkat mak ngan saya cakap kat anak-anak dara… Kadang rasa cam tak puas hati lah pulak… macam diorang ni menolak poligami pulak… Tapi semalam tengah isi air dalam bekas simpanan air, tetiba teringat pulak kat sorang kawan, pangkat kakak la… tu yang buat saya nak catatkan kat sini kenapa jangan cari suami orang…

Ada banyak sebab kenapa makcik2 selalu pesan kat anak dara supaya jangan cari suami orang… cari tu tak salah, kalau orang yang duduk kat kaunter pertanyaan tu suami orang, tak salah kalau korang nak cari sebab nak tanya jalan, saya pon suami orang gak… ramai je orang cari saya, isteri orang pon cari saya… sebabnya saya ni juruteknik komputer, bila diorang tak reti nak guna projektor, nak cari bahan tambahan untuk mengajar, internet down, memang diorang selalu cari suami orang ni <-saya la tu. kalau macam tu tak salah. yang salah tu, cari suami orang sebab nak ajak kawen… haaaaa yang tu yang makcik2 tu risau… salah tu tak berapa nak salah jugak… yang jadi salah tu bila jadi macam kawan saya ni…

berebut laki

Kemaruk sangat nak kawin dengan suami orang, memangla dapat, sang suami menceraikan isteri tua, kawin pulak dengan kawan saya ni… lepastu bila jumpa yang lagi menarik, die kawin pulak dengan perempuan tu, kawan saya ni pulak yang diceraikannya…. haaaaa… itula yang makcik2 taknak… kalau die boleh buat kat bini die… tak mustahil bila korang dah jadi bini die nanti, nasib yang sama menimpa korang… nak ke jadi janda?

banyak lagi sebab lain… kat sini saya jumpa 10 sebab tidak digalakkan pilih suami orang

Hasil carian :

(Visited 470 times, 5,372,004)

Ilusi optik, gadis berputar

gadis dalam gelap berpusing

Ok, jom kita main dengan ilusi optik ni… kalau korang tengok awek yang macam tak pakai baju ni, dia berputar ikut arah jam ke arah lawan jam? masa saya tengok ni saya nampak die berputar ikut arah lawan jam… Tapi bile pandangan saya teralih sikit, masa baca artikel ni kat laman asal die, entah macam mana, boleh tertukar ke arah jam pulak…

memula macam tak percaya, saya teruskan lagi baca artikel ilusi optik ni kat sana, then tertukar balik ke arah lawan jam balik… mengikut satu blog ni, kalau kita fokus kat satu bahagian kita mampu memaksa sistem visual kita untuk membina semula pandangan kita supaya bertukar kepada arah bertentangan. So saya cuba fokus kepada tangan dia yang terangkat sikit tu… fokus betul2 dan berjaya!!! haha…

Lepas tu saya dah berjaya buat awek ni berpusing ikut suka hati saya. kejap ke kiri kejap ke kanan… itulah yang dikatakan sebagai ilusi optik

Sebenarnya awek ni tak berputar pon, dia cuma imej 2D yang bergerak ke depan dan kebelakang je…tapi otak kita setkan benda tu sebagai benda 3D, jadi tu yang membuatkan kita nampak dia macam berputar.

Selamat bermain dengan ilusi optik ni ok? Open-mouthed smile

Hasil carian :

(Visited 95 times, 5,372,004)

pemandu wanita kereta kancil di putrajaya

kepada pemandu kereta kancil di putrajaya, atau pemilik kereta kancil,seorang wanita, memandu diputrajaya, sila berhati-hati kerana anda di cari, ini adalah berdasarkan statistik atau analytics di blog saya ni. haha…

ape kes la awek2, makcik2, akak2, adik2, puan2, cik2 yang memandu kancil kat putrajaya ni oi? korg wat drift ke hape sampai ada org search korg nih… hahahaha..

kereta kancil

ni ha… korg tengok la… macam mana la korg leh termasuk dalam pencarian kat blog aku nih… hahaha… so pemandu2 kancil, wanita terutamanya, bila memandu di putrajaya tu, sila memandu dengan berhemah ok? kang xpasal2 pasni, nombo plat plak yang masuk dlm blog aku ni kang… heheehe…

(Visited 46 times, 5,372,004)

hanyut???

gadis hanyut

Assalamualaikum ,salam sejahtera dan salam 1 Malaysia, tajuk post saya kali ini takde kena mengena ngan selipar yang hanyut,atau gadis yang mati dihanyutkan arus deras,atau tangan yg terkapai2, atau remaja yang hanyut dalam pelukan ni… post saya kali ni pasal… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 414 times, 5,372,004)