Jumpa semula cincin kawin selepas 16 tahun hilang

Cincin perkahwinan yang hilang lebih satu dekad dijumpai membesar di kebun lobak pasangan ini

pasangan_jumpa_cincin_di_kebun Gadis yang baru bertunang atau berkahwin selalunya dinasihatkan agar tidak menanggalkan cincin mereka, Lena Pahlsson dari Mora,Dalarna, Sweden sedar akan kesilapannya apabila dia kehilangan cincin yang direka hasil bantuan beliau sendiri, apabila menaggalkannya untuk memasak pada 1995.

Selepas berbulan membawa ke bertahun-tahun, Lena Pahlsson yang telah berputus asa akhirnya menemui kembali cincinnya ditempat yang tak disangka apabila dia menyedari ada sesuatu yang terlekat pada lobak yang dicabutnya.

Anaknya Anna terdengar Lena menjerit dan segera mendapatkan ibunya yang disangkanya cedera. Sebaliknya dia menemui ibunya yang sedang duduk dikerusi dalam keadaan terkejut.

Pasangan itu membut rumusan, cincin itu mungkin terjatuh dalam tong kompos yang mereka gunakan dan kemudian dimakan oleh mana-mana kambing biri-biri mereka. Dan cincin itu mungkin jatuh di kebun itu dari baja najis itu. Laporan mengatakan cincin emas putih dengan 7 berlian itu dalam keadaan seperti baru ketika ditemui.

(sumber)

 

(Visited 91 times, 5,365,558)

penangan cincin keliling bulan

cam biasa, 1st time login dashboard blog, site stats yang akan aku check dulu… mmm… smp pukul 10.30 ni baru ada 70 lebih je visitor… tapi apa yang menarik, bile aku tengok ni…

tu nampak tak link ke virtualfriends tuh? so aku pon klik la ke link tu untuk tengok apa yang diaorang ceritakan kat sana. Continue reading

(Visited 48 times, 5,365,558)

gambar : bulatan keliling bulan

Pukul 10 lebih td aku bwk wife aku g hospital,die demam dpd ari jumaat xkebah2… so bwk g hospital,kena masuk air,tengah2 dok tggu tu, dpt msg kat group bbm,soh tgk bulan, so aku tengok la, aku cuma nampak bulan penuh je… tapi aku dah agak, mesti terjadi fenomena benda yang sama cam tahun lepas, tahun lepas aku ada shoot benda ni… korang boleh tengok kat wall foto aku, kalau korang xleh tengok, add la aku dulu.. insyaAllah aku accept. kalau xleh add, inbox aku ye? ni la gambanye…


 

serius ly masa aku shoot ni, punya la payah, aku siap baring kat garaj parking umah aku lg masa shoot nih… berpeluh2 aku dok cari setting nak shoot benda ni,file asal gamba ni aku xjumpe aku letak mana… so aku xleh nak bagi exifnye… cuma yang aku ingat,aku pakai iso tinggi, mungkin 1600. bile aku tanye google,aku jumpe ni(yang aku dah translate)

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 135 times, 5,365,558)