Blah la broframstone woi… bajet hebat sgt ar tu?

korang kenal die tu sape? kalau sape yg g UTHM 2 mggu lepas mesti kenal,die ni la broframestone, die bg talk kat UTHM 2 mggu lpas,kire top ar kan? dek kerana kefamousannye tu, ramai ar yg add die, tapi die ni dikatakan sombong, pilih bulu, awek2 cun je die approve, yg muke sinchan,muke ultraman die xnak approve… ape kes bro? apsal sombong sangat? ha?ha?ha?

so broframestone ni jwb la… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 31 times, 5,312,431)

Entri Seo : ape kate aku…

tadi mase aku nk ping entri psl giveaway from moscow, aku terbaca la ade sorg blogger ni ping entri die bertajuk aku benci entri seo, aku pon bace la sampai abes. baru semalam aku dok chat ngan pirate psl bnd ni,aku tanye ngan die camne die maintain traffic, die ckp la xtentu gak,kadang topik yg die buat tu kebetulan kena ngan trends kat google. time tu traffic mencanak ar… mmm…

seo tu apa

Tul gak ckp nazirul tu, kadang aku naek menyampah gak tgk org post bnd yg da mmg bnd tu org da tau,bile bukak entri tu, alah,bnd ni aku da bace da kat paper n blog laen…bosan tulla… cam entri aku sblm ni, ape yg aku xsuke bile blogwalking, klu kena blog yg camtu dan blog yg membosankan camtu,aku drop link kat chatbox je…mmg aku xkomen kat entri die ar… laen la klu die tulis entri psl bnd yg tengah hot tu,tapi ade kelainan, contohnye org dok citer die kena april fool ke die april foolkn org ke, sorg blogger ni tulis psl april fool gak tapi cerita maksud sebenar april fool.
baru la tul best. tapi kadang ade blog tu yg entri die best,juz aku xtau nk komen ape,cam xsesuai utk aku komen. so juz drop link kat cbox je la…

 

 

Hasil carian :

(Visited 22 times, 5,312,431)

Kisah aku dan blogging…

tadi aku jenjalan n singgah kat blog bean moreno,baca la post die, die ada cerita psl komuniti blogger, die citer psl…err…korg klik sendiri la post die tu…hahahaha…bila bean moreno fetured kat komuniti. so aku pon bukak la pulak web komuniti blogger ni.

Then aku ternampak la post bertajuk anda blogger baru??? oleh shafix zainal, bile baca, kat komuniti blogger tu,rs cam menarik, so aku pon pegi ke berita penuh, die ada tulis kat situ, ben ashari kate ramai blogger baru wat blog sbb nk kejar traffic utk buat duit, ben xwat camtu ke?blog die cam crowd ngan iklan je… lantak lah… da baca abaes,aku nk komen la…bile taip2 tu rs panjang la plak…so aku komen kat cni jela…hahaha…

memula aku wat blog kat blogspot thn 2006,ms tu aku wat sbb aku mls nk menulis dlm diary,sbb aku jenis sepah2 brg,klu pkai diary,asek nk cr mana diary aku je… klu wat blog,aku leh akses dr mane2, tp mase tu lpas aku setup,2 tahun aku xupdate…lupe…hahaha… then mule la bukak balik blog blogspot aku tu,ada la update sesekali…masa tu xramai lg blogger2 melayu, pastu mule setup blog kat http://kakicandid.com guna wordpess sbb tgk ade membe2 aku setup guna wordpress,ternyata xmenyesal,sbb wordpess lbh selesa n byk plugin,

pastu tgk ramai yg dpt income bsar2,aku mule target nk cari income dari blogging,tapi tu ar…cam post sblm ni… aku jd tensen ngan nk cr income dari blogging, ngan kelembapannye… so sekarang aku target aku blogging sebab nk luahkn perasaan,nk bercerita psl aktiviti harian dan aku amat mengharapkn komen dari blogger laen,sbb pandangan dan pengalaman laen tu satu benda yg sangat mahal pada aku… dan aku nk menambah kwn2… alhamdulillah, da ada da pengomen2 setia cam saifuddin, fyna,IM,hazari,miss eja, sop,pirate, dan ramai lagi la… then ada gak la yg letak blog ni dlm blog list diorg wlaupn diorg xkomen kat blog aku,antara yg aku da jumpe http://budakmaran.blogspot.com/ ngan http://amalini-preciouscompanions.blogspot.com/.

tahun 2010 n 2011 ni aku agak aktif gak la dalam blogging ni… ni si fyna punye psl la…aku tengok cam die dpt ramai kwn dpd blogging… tp tulla,byk kwn n ilmu aku dpt, bertambah ilmu didada nih…

korg camne? ade sejarah n kenangan2 sepanjang blogging? citer ar…nk wat kat blog korg pon ok gak,pastu bgtau ar aku…nk gak aku bace, klu korg nk adiah, klik sini, n kalau korg ade citer best n nk cube kot2 leh dpt duit, leh klik sini.

blogging fodder

{prtm}

Hasil carian :

(Visited 58 times, 5,312,431)

Kak Pon…pon pon…

haha…bukan kak PONdan k?ni kak PONti atau nama penuhnya PONtianak…

(image sedut dari google…safesearch moderate,tp elok korg jgn klik la wlaupon da safesearch pon…hahaha)

ok,td aku bace post kat redmummy.com psl pontianak bertenggek yang dihantar nazim, memula aku ingatkan penghantar post tu pompuan,lelaki rupenye…korg leh klik kat pontianak bertenggek tu untuk tau cerita die, ni aku nk cerita psl cerita dpd aku sendiri n kawan aku,tp yg aku punye cerita xla menyeramkan sangat… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 128 times, 5,312,431)