Cara install wordpress melalui Softaculous

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Hari ni saya nak kongsikan Cara install wordpress melalui Softaculous.

Softaculous adalah salah satu skrip pemasangan-auto atau auto-installer script. Ia membolehkan anda untuk install aplikasi web popular seperti WordPress dengan mudah, dengan beberapa klik dan tanpa pengetahuan teknikal yang tinggi.

cara install wordpress

Syarikat penyedia webhosting seperti ServerFreak dan Gempakbox menggunakan Softaculous dalam control panel yang disediakan mereka.

Cara install wordpress melalui Softaculous

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 229 times, 5,335,132)

Cara nak ayat awek ajak….

Tertarik dengan status fb penulis blog ohpilihanku, buat saya rasa macam nak je buat kelas atau tutorial atau entri tentang cara nak ayat awek ajak….

Cara nak ayat awek ajak apa? Mesti korang harapkan cara nak ayat awek ajak main kan? Sebab itulah kata kunci atau keyword yang orang selalu cari kat blog ni.

ayat awek main cara nak ayat awek ajak

Walaupun, pada akhirnya, entri yang keluar bila orang search tu akan membawa kepada entri INI. Jangan ingat orang tak boleh kesan apa yang korang cari tau… hahahaha.

Jadi macam mana boleh orang cari benda lain? jumpa yang lain?

Itulah skill seo yang korang kena study dalam Kitab Teknik SEO ni… berbaloi-baloi beb…

Ok, kita teruskan dengan cara nak ayat awek ajak…

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 11,144 times, 5,335,132)

Cara pasang widget blogger area di wordpress

Cara pasang widget blogger area di wordpress

Cara pasang widget blogger area di wordpress ni saya buat lepas tuan blogger area mintak saya buatkan sebab banyak permintaan.

MNH pun pernah mintak saya buat tutorial pasal wordpress.com, benda bila saya tak yakin saya mampu buat, saya tak akan janji, tapi kalau saya yakin saya mampu buat, saya akan buat, cepat ke lambat jela.

Cara pasang widget di wordpress

Sebelum ni saya dah pernah kongsi kod logo blogger area format png dan format jpg, tapi saya tak kongsikan macam mana cara pasang widget blogger area di wordpress

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 107 times, 5,335,132)

Kedai runcit online

Terfikir pasal kedai runcit online ni bila saya keluar kejap pergi kedai depan tu time kerja, terfikir kenapalah kedai tu tak buat kedai runcit online sekali? Kalaulah semua kedai runcit yang ada kat malaysia ni ada perkhidmatan beli online kan bagus.

Jadi orang tak perlu nak susah payah beratur pergi bank nak ambil duit semata-mata nak beli benda kat kedai runcit.

Contoh situasinya macam ni lah… andai kata seorang suri rumah yang ada anak berumur 6 bulan nak masak. Tiba-tiba baru perasan santan habis. Nak pergi beli, duit tak cukup pulak, kena ambil duit dulu kat bank.

Jarak kedai runcit dengan rumah dalam kurang 1 kilometer, tapi jarak bank dengan rumah dalam 5 kilometer. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 322 times, 5,335,132)