Cabaran bulan puasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, berbulan gak tak update. Siap Aretikz perli kata lama tak update ha… ni nak cerita pasal Cabaran bulan puasa.

cabaran bulan puasasumber gambar

Bukan suka-suka tak nak update blog ni, tapi terlampau sibuk dengan tugas hakiki, lepas tu pulak, bulan puasa ni ada satu job yang saya perlu siapkan dalam minggu ni jugak, iaitu tugas yang tak pernah saya buat secara rasmi iaitu programming php dan mysql.

Walaupun saya agak selalu amek job buat blog dan laman web, customize blog dan yang sama waktu dengannya, tapi buat laman web php dan mysql dari scratch kata orang, ni pertama kali la.

Apa yang buatkan ianya jadi satu cabaran bulan puasa adalah sebab biasanya bila saya mengahadap benda yang memerlukan tumpuan yang tinggi ni, saya akan berasap, tapi disebabkan bulan puasa, tak kan nak berasap siang-siang lak kan?

Walaupun saya ada ruang peribadi kat tempat kerja, tapi yang maha berkuasa tu nampak je kita buat apa kan?

Well… kali ni tak boleh nak cerita panjang, nak sambung balik buat programming php dan mysql tu.

Jumpa lagi

Hasil carian :

(Visited 178 times, 5,372,303)

niat puasa – korang dah baca ke blom?

biasanya bila nak puasa ramaila yg search niat puasa kan? yela… puasa setahun sekali la katekan… ye dak? sebab tu lupe niat puasa.. tapi dulu masa kecik, hari2 akula yg disuruh baca niat puasa time nak sahur tu.

 

نـَوَيْتُ صَوْم َ شـَهْرِ رَمـَضَانَ كـُلـِهِ لِلـَّهِ تـَعَالىَ
Lafaz niat utk sebulan puasa
“Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala”

نـَوَيْتُ صَوْمَ غـَدٍ عَـنْ ا َدَاءِ فـَرْض ِ شـَهْرِ رَمـَضَانَ هـَذِهِ السَّـنـَةِ لِلـَّهِ تـَعَالىَ
Lafaz niat puasa
“Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Alalh Ta’ala”

(Visited 82 times, 5,372,303)