Tengok kartun macam budak kecil

Tengok kartun macam budak kecil

Tengok kartun macam budak kecil adalah ungkapan yang di ucapkan oleh seorang yang kuno atau berfikiran cetek. Tu pandangan peribadi saya.
Saya tak nampak rasionalnya mereka kata macam tu.

tengok kartun boboiboy
Kenapa saya kata macam tu? Sebab mereka meletakkan had berfikir.
Pada mereka:
Tengok kartun=budak kecil.
Baju pink=perempuan.

Kenapa mereka taknak kata pakai kain untuk perempuan je?
Kenapa orang dewasa makan gula-gula?

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,893 times, 5,371,918)

Pernah tak mereka fikir… Kenapa kelas sesuatu rancangan tv atau filem tu dikelaskan kepada:

kategori tontonan filem

Untuk tontonan umum.
Untuk 13 tahun ke atas.
Untuk 18 tahun ke atas.

Kenapa tak ada kategori tontonan:
untuk tontonan 13 tahun ke bawah.
Untuk tontonan 10 tahun ke bawah.
Untuk tontonan 6 tahun ke bawah.
Untuk tontonan 2 tahun ke bawah.

Pernahkah anda fikir kenapa tak ada kategori macam tu?

domain murah

(Visited 141,089 times, 5,371,918)

Well… Pada saya, ungkapan ” tengok kartun macam budak kecil ” adalah sesuatu yang tak logik.

Kenapa pula tak logik? Kenapa kartun untuk budak kecil? Adakah yang menghasilkan kartun tu budak kecil?

Saya dapat idea tulis entri ni masa tengok kartun big hero 6.

Big hero 6

Yang buat kartun tu bukan budak kecil, dewasa. Ada yang dah keluar dari kategori belia lagi.

buat kartun big hero 6

pakcik ujung tu lukis baymax

Saya suka tengok kartun. Pada saya ada banyak kelebihan.

Pada saya kartun meningkatkan imaginasi dan seterusnya memberikan idea dan secara tak langsung membantu perkembangan otak untuk kanak-kanak.

Orang yang kata kartun HANYA untuk kanak-kanak inilah yang berfikiran kolot.

Yang mana bila ada orang bagi idea yang dari fikiran luar kotak, dia akan cakap “mengarut”.

Saya pernah terfikir 1 idea yang orang kata mengarut. Tapi pada saya ia tak mustahil.

Saya pernah kongsikan idea bioteknologi saya tu pada seorang kakak yang berfikiran terbuka macam saya.

Saya terangkan kat dia siap dengan lukisan draf macam mana benda tu nak di buat.

Idea bioteknologi saya tu membolehkan orang yang lumpuh separuh badan, orang yang patah kaki untuk berjalan macam biasa tanpa bantuan tongkat.

Idea bioteknologi saya tu membolehkan pesakit untuk bergerak macam orang yang tak sakit.

Idea saya dapat tu lepas tengok cerita g.i.joe.

cerita g i joe

Tapi kenapa saya tak realisasikan idea saya tu?

Sebab kalau nak buat benda tu memerlukan modal yang sangat besar dan memerlukan ramai pakar. Yang mana saya tak ada semua tu

Masa saya cakap idea saya tu kepada kakak tu akan melibatkan kos yang besar. Dia jawab.

Takpelah… Kalau orang banyak duit, dia tak perlu pakai tongkat.

Itu memang motivasi yang baik. Dia sedar benda tu tak mustahil. Tambah-tambah penerangan yang saya beri sangat terperinci yang membuatkan orang mampu membayangkan benda tu dan fungsinya. Tapi macam saya cakap tadila… Untuk permulaan, modalnya sangat besar dan memerlukan ramai pakar dari pelbagai bidang.

Bidang kejuruteraan, bidang biologi terutama bahagian neurologi, bidang mekatronik, bidang pengkomputeran dan macam-macam lagi.

Idea dari satu cerita kartun kepada benda yang tak mustahil untuk di realisasikan.

Hasil carian :

(Visited 725 times, 5,371,918)

Lunak betul suara budak ni

Tadi tengok lah stat blog ni.. nampak kat recource tu, ada url blog mamadebot, so saya pon bukak n saje la browse kat blog die tu… skali terpandang satu video ni.

 

pergghh… lunak betul suara budak ni… ngan vibratornye ape semua… Bapak die komposer, mak dia ni cikgu muzik ke hape? macam pro lah die nih… kan?kan? Haaa… makin ramai n banyak bakat yang terpendam kat youtube. Lepas ni fenomena ape pulak lah agaknye… hehe…

(Visited 24 times, 5,371,918)

shin chan … her…her…her…

sin chan

Korang kenal die ni sape? name die shin chan…

aku da landing kat tilam da td… mate da letih punye pasal…

pastu terlelap… ntah camne ntah… leh teringat lak kat budak nih… hahahaha…

dulu bekas isteri aku minat gile kat katun nih…

aku teringat masa die sakit (masa tu lom kawen lg)…

aku dtg melawat die kat umah… bg die patung shin chan nih…

tu kdg2 aku g jln2, aku nampak patung ni, teringat kat die… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 59 times, 5,371,918)