Masalah tidur malam

Masalah tidur malam

Masalah tidur malam ni saya dah hadapi dah masuk 6 tahun, kejap je masa berlalu kan? tak sedar pon 2009 tu adalah 6 tahun lalu, rasa macam baru je.

masalah tidur malam

p/s: pic ni buat saya teringat kat seseorang…

Bila kira macam tu, mulalah diri ni terasa tua, tapi bak kata sorang tukang kebun ni, orang lelaki ni jiwanya muda. owh ok.

Masa tu saya teringat ayah saya “patutlah aku tak boleh challange bapak aku bawak keta”. Ok, takde kena mengena.

Kenapa saya buat entri masalah tidur malam ni? sebab penat dah jawab “kenapa kau tidur lewat?” dan sambungan komen kat entri blog imran.

Bukannya saya tak tidur, saya tidur, tapi tulah, 3 pagi, 4 pagi, kadang 5 pagi, kadang tak tidur langsung.

Kenapa saya ada masalah tidur malam ni? Macam si imran cakap dalam entri tak boleh tidur malam dia tu, banyak sangat fikir.

Well, tahun 2009 terjadi satu titik hitam dalam hidup saya, sejak dari tu, saya merangkak naik balik dengan susah payahnye.

Tapi hikmah dari titik hitam tu, menguatkan alasan kenapa saya guna nama ada perkataan XP, singkatan dari perkataan eXPerience. Bermaksud pengalaman.

Pengalaman adalah guru terbaik kata orang kan? Memang betul, dengan pengalaman tu, macam-macam lah saya belajar.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,866 times, 5,333,925)

Start dari 2009, saya banyak memenuhkan masa saya dengan macam-macam aktiviti, dan benda tu makin terbawak-bawak sampai otak saya dipenuhi dengan macam-macam idea.

Bukan tak cuba nak tidur awal, dah cuba… masalah tidur malam saya ni, kadang dah terlelap, tiba-tiba tersedar.

macam baru-baru ni, last saya tengok jam sebelum saya lelap, pukul 3.45 pagi, lepastu saya lelap, rasanya lelap tu macam dah cukup lama dah, saya rasa dah dalam 2 jam dah saya lelap, bile tengok jam, 3.47 pagi.

Yang pastinya tarikh masih sama, maknanya bukan 3.47 pagi esoknya.

“Tak ngantuk ke?” ngantuk tu memang selalu sangat ngantuk, ngantuk tu benda biasa. Tapi mengantuk tak bermakna saya akan boleh tidur.

Kadang saya cemburu tengok orang lain boleh tertidur masa duduk, atau boleh boleh terlelap kat meja.

tidur duduk masa kerja

Walaupun benda tu nampak cam tak best, tapi untuk orang yang susah nak tidur malam macam saya, kalau dapat tidur duduk macam ni, mesti satu kelegaan kan?

Kadang-kadang saya cuba nak tidur waktu rehat tengah hari, kadang dapat lena yang agak lama, kadang, same macam kes kat atas tu, tidur berapa minit, tapi rasa mcam lama.

Macam-macam dah saya buat supaya saya boleh tidur waktu malam, siang tak tidur, malam tetap jugak tidur lambat.

Macam sehari sebelum entri ni didraf, malam sebelum tu saya tidur dekat pukul 3 pagi, lepastu siang tak tidur, malam tadi dekat pukul 4 baru masuk tidur.

Tu masuk tidur, lelap tak tahulah pukul berapa.

domain murah

(Visited 141,086 times, 5,333,925)

Apa yang buat saya tak tahan bila tak boleh tidur malam ni atau susah nak tidur malam, adalah, biasanya saya dapat lelap, lepas pukul 5 pagi, pukul 6 lebih dah nak kena bangun, masuk kerja pukul 8. tu kadang terlajak tu.

Hasil carian :

(Visited 316 times, 5,333,925)

Muka yang ganas bila main gitar – part 2

sambungan entri hari tu… Muka yang ganas bila main gitar

die nyanyi lagu not rendah kot… tu yg die wat camtu,supaya pitching tak lari

 

 

 

baru rock beb.. hehehe

haaa… ni conform die nyanyi lagu leleh ni…

yeaarrgghh… rock habis… hahaha

harap2 lagu tu seganas muke die lah

haha… adakah die juga menahan kentut?

effect kena tiup angin ke ape ni?

hah.. tuuuu dia…

1 kod 1 memek muke ke bang?

macam2 hal la diorg ni… ok jom kite jengah blog acapzana admi, nabihan  dan like page fb alongxp.com ok?

Hasil carian :

(Visited 271 times, 5,333,925)

Muka yang ganas bila main gitar

Muka memasing feel habis bila main gitar

ni baru by heart ni

muka stim semacam je nih…

 

macam dah bertahun dah tak dapat pegang gitar

muke bernafsu… kat gitar… hehehe

nak kentut pon tak payah la sampai nak buat muka camtu… hahaha…

Rasanya jari dia tersepit kat celah tali tu kot

yang ni tak tau ape kes

tak cukup besar ke lubang hidung tu sampai nak tarik nafas cam tu

rileks la bro santana oi feel lebih lak die

bapak sape la yang buat muke camni ni…

takyah la ikut muka abang ni… jom ikut along pegi blog dwaty, alan, lynda dan like page fb alongxp.com ok?

 

Hasil carian :

(Visited 301 times, 5,333,925)

rokok dan aku… (tajuk takleh blah)

well… xde ape pon, just aku rasa aku dah berjaya mengurangkan jumlah rokok yang aku isap, aku pernah ada niat nak berhenti, tapi setelah azam tu aku gagal capai setelah 8 tahun cuba, aku isytiharkan diri aku untuk TAK NAK  berhenti MEROKOK. hehe… pelikkan?

bukan ape…maksud aku camni, aku akan kurangkan merokok, mungkin sampai satu masa tu,sampai berhari2, atau berminggu2 atau berbulan2 atau bertahun2 aku tak merokok, tapi aku masih memegang title aku AKU ADALAH SEORANG PEROKOK. sebab kalau aku istiharkan aku dah berhenti,so aku tak akan merokok langsung lagi dah.. so kalau aku tak isytiharkan aku takkan berhenti,bila2 aku nak isap, aku isap jela, tanpa rasa bersalah sebab dah mungkir janji.

so far sejak lepas puasa ni,aku berjaya dah mengurangkan jumlah batang rokok yang aku hisap, kalau sebelum ni, purata aku habiskan sekotak rokok(20 batang) dalam masa 24 jam, sekarang ni, purata sekotak rokok tu habis dalam masa 48 jam, dan rokok yang ada kat aku skrg ni, dah dekat 60 jam dah(masa entri ni ditulis). Continue reading

Hasil carian :

(Visited 151 times, 5,333,925)