Penyumbang trafik terbanyak 2014

Penyumbang trafik terbanyak 2014

Oleh kerana hajat saya untuk buat bloglist berkategori nampaknya macam suam-suam ketiak je, maka saya mendapat idea pada hari krismas hari tu, saya nak menyenaraikan blog2 penyumbang trafik terbanyak 2014 kepada blog saya ni.

Sebagai tanda menghargai mereka yang sengaja atau tak segaja menghantarkan link balik kepada saya, saya akan buat 1 widget bloglist blog-blog yang masih hidup yang telah menjadi penyumbang trafik terbanyak 2014.

Ini saya akan merujuk dari plugin jetpack site stats yang menarik data dari wordpress.com.

penyumbang trafik terbanyak 2014

 

Sehingga semalam (25/12/2014), ni lah 10 blog-blog yang banyak memberikan trafik kepada saya, selain dari search engine dan ping agregator.

faridahyaacob.blogspot.com

melvister.com

wavemerah.blogspot.com

kopilekat.com

kinidandulu.blogspot.com

www.pendekarberkuda.org

kakiblog.info

www.blogammar.com

ohpilihanku.blogspot.com

kinderbuenogulz.blogspot.com

terima kasih banyak-banyaklah kepada mereka yang sudi menghantar trafik ke blog saya yang tak seberapa ni.

Maka saya akan masukkan 10 blog yang banyak bagi trafik ke blog saya ni. senarai kat atas ni mungkin akan berubah sikit kalau ada blog lain yang last-last minit banyak pulak bagi trafik kepada saya.

Senarai blog yang banyak bagi trafik kepada saya sepanjang 2014 ni akan  berada di dalam bloglist saya selama setahun.

Selain dari senarai blog yang banyak bagi trafik ni, saya akan setkan ruangan top Commentor (Paling ramah) ni.

top commentor

Dari setiap 2 minggu kepada setiap sebulan bermula januari 2015. Dan kalau saya sempat, saya akan senaraikan orang yang paling rajin komen (tempat pertama) setiap bulan.

Dan juga, terima kasih juga diucapkan kepada mereka ni, terutama sekali blogger lelaki, walaupun kami ni baru je mula rapat di dunia blogger, tapi kat blog ni, dialah yang paling kerap datang komen.

Dan mereka ni lah juga yang membantu saya menaikkan ranking alexa saya dari hampir 3 juta lebih ke 600 ribu lebih

ranking alexa 2 bulan

Tak lupa juga terima kasih kepada pembaca pasif blog saya ni, pastinya korang semualah penyumbang trafik utama blog ni. Kalau korang tak search kat enjin carian, tak jumpa blog ni, tak adalah trafik ke blog ni. terima kasih sekali lagi.

Akhir kata, semoga tahun 2015, kehidupan kita makin bagus berbanding sekarang

Hasil carian :

(Visited 89 times, 5,372,059)

Rahsia blogger hebat

Setiap blogger hebat mesti ada rahsia masing-masing. Apa rahsia blogger hebat ni?

Walaupun setiap blogger yang dah top biasanya akan kongsi tips macam mana nak berjaya. Tapi percayalah… Mereka takkan kongsi semua tips mereka.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,893 times, 5,372,059)

Kalau tak, macam mana diorang boleh kekal berjaya dan mengekalkan kedudukan mereka? Tentulah ada rahsia disebalik semua tu, sama ada rahsia tu adalah satu benda yang baik, atau pun tak, itu adalah rahsia blogger hebat tu sendiri

Macam saya, walaupun saya ni bukanlah seorang blogger hebat, bukan blogger popular, bukan blogger berjaya, bukan blogger cemerlang, gemilang pandai membilang, disebalik tips-tips blogging yang saya kongsikan di tips blogging, saya juga ada menyimpan rahsia dalam dunia blogging.

Salah satunya adalah bloglist, saya ada satu bloglist rahsia yang saya simpan disebuah blog private khusus untuk saya blogwalking kaw-kaw bila saya ada mood untuk blogwalking dan… lain-lain… hahahaha

bloglist rahsia blogger hebat

Kenapa saya ada bloglist rahsia lak? sebab bloglist yang tu untuk rujukan saya semata-mata, berbeza dengan bloglist berkategori saya yang saya buat untuk pelawat blog ni yang mana blog-blog yang masuk dalam list bloglist berkategori tu adalah blog yang berkualiti. Sbb saya taknaklah bila pengunjung blog saya ni klik blog yang dah tak wujud dalam bloglist saya ni.

Macam mana saya cipta bloglist rahsia ni? dari mana saya kutip url blog-blog untuk saya masukkan ke bloglist persendirian saya ni? melalui blog-blog yang saya blogwalkng lah, dari blog A, saya jumpa url blog B, saya singgah blog B dan jumpa url blog C, saya masuk blog C dan nampak blog D di featurekan dalam blog C, bila saya masuk blog D, saya nampak bloglist dia, nampak tajuk terbaru dari blog E, jadi saya klik ke blog E. tu antara contohnye lah…

domain murah

(Visited 141,090 times, 5,372,059)

Kadang saya jumpa satu entri yang banyak blog yang di featurekan dalam 1 entri macam entri husein rider ni, banyak gila url dalam tu, jadi… ni lah peluang saya nak singgah ke blog yang saya tak pernah singgah.

Tu salah satu rahsianya la… Rahsia blogger hebat lain korang boleh tahu lebih lanjut dalam kitab rahsia ni

Hasil carian :

(Visited 68 times, 5,372,059)

Bulan blogwalking

Bulan 11 atau bulan november ni saya nak jadikan bulan ni bulan blogwalking. Saya nak blogwalking kaw-kaw bulan ni. Nak tengok ada perbezaan trafik tak kalau buat blogwalking kaw2…

Dah bertahun sebenarnya tak buat aktiviti blogwalking ni, tambah-tambah ke blog yang saya tak pernah singgah, biasanya saya cuma membalas lawatan blogger yang komen kat blog saya ni.

Tapi entah macam mana entah, tengah mandi, tiba-tiba terfikir pasal alexa, jadi saya pon bukak lah website alexa dan check ranking saya kat alexa, dah lama dah rasanya tak check ranking alexa ni. Bila check mula-mula tu, saya belek la laman web alexa tu, lepas tu saya buat beberapa perkara, lepas dah buat barulah saya baca tips yang saya buat tu dah pernah diajar oleh blogger lelaki dan mohd rasul kat entri cara meningkatkan ranking alexa blog baru, tips dapatkan ranking alexa yang baik dan cara dapatkan verification alexa.

Lepas beberapa hari dah buat benda-benda tu, barulah saya terfikir nak buat screenshot atau print screen ranking alexa blog saya.

ranking alexa 13 november

 

ranking alexa oktober

ranking alexa alongxp 13 oktober

 

ranking alexa november

ranking alexa 13 november

Masih main juta lagi ranking,tapi takpe… saya nak jadikan ianya benchmark, kalau tak lupa, setahun kemudian saya nak check balik perbezaan ranking blog ni.

Berbalik kepada tajuk blogwalking kaw-kaw ni tadi, selain melalui senarai blogger yang pernah komen diblog ni, saya juga melawat blog dalam post bloglist saya ni. Lepas tu saya tengok blog-blog dalam bloglist dan ruangan komen kat blog mereka tu.

Banyak juga blog yang saya tak pernah masuk, saya masuk… ada yang best ada yang tak best, tak sangka ada lagi rupanya orang yang pasang muzik di blog diorang. Terkejut saya tiba-tiba ada muzik. Dan ada juga mereka yang macam tak mengalukan kami, pengguna wordpress nak komen kat blog diorang T_T.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,893 times, 5,372,059)

Jadi kepada blogger, sila lah komen di blog saya ni, kalau tak tahu nak komen apa kat blog, bagi salam ke hai ke, pon dah cukup. Sebab… saya ada perancangan untuk bekerjasama dengan blogger yang selalu komen di blog saya ni. hehehehe

Hasil carian :

(Visited 53 times, 5,372,059)

Da bloglist – DONE

Yaaaa…siap pon akhirnye blogslist aku… dari 14 blog kat situ 11 dpdnye aku amek dpd yang selalu jengah dan komen kat blog aku nih… 3 lagi aku amek dpd segmen bloglist yg aku wat semalam. ada yang komen semata2 kat entri tu,tapi tak join… so… time is tissue(amek dpd cerita snake on plane). so tanpa melengahkan masa, aku terus amek yang sangat rajin komen kat blog aku ni, dan yang join segmen tu.

so… blog2 ni la yang aku akan jengah bile aku bukak blog aku nih… dan esok,diorg2 ni aku akan masukkan kedalam senarai autoping page blog aku. kepada yang terkilan sbb tak masuk dlm bloglist,rajin2 la jengah dan komen ye?nnt bulan 10 aku update lagi bloglist aku ni… ok? InsyaAllah,  aku akan wat GA bulan 6 ke bulan 7 dan kepada yang sangat2 rajin komen, korang akan dapat GA tuh… tanpa perlu wat entri ke hape…

peace no war

{prtm}

(Visited 17 times, 5,372,059)