Idea bahan untuk blogger baru

Idea bahan untuk blogger baru

Carik idea bahan untuk blogger baru? Jangan kata blogger baru, blogger lama yang dah dekat 10 tahun blogging macam saya ni pon selalu ketandusan idea, sebab tu tak popular kot. hehehe.

Entri ni adalah sambungan entri dua hari lepas iaitu Permulaan dalam dunia blogger, yang mana didalam tu saya kongsikan apa yang nak ditulis untuk entri pertama (kalau anda betul-betul belum ada idea nak tulis apa).

Ok, cukup dengan pengenalan, kita sambung cerita. Saya nak kongsi pendapat saya untuk idea bahan untuk blogger baru.

idea bahan untuk blogger baru

Untuk entri kedua atau mungkin yang seterusnya, idea bahan untuk blogger baru yang saya cadangkan adalah tentang diri anda. Continue reading

(Visited 75 times, 5,372,244)

Rahsia blogger hebat

Setiap blogger hebat mesti ada rahsia masing-masing. Apa rahsia blogger hebat ni?

Walaupun setiap blogger yang dah top biasanya akan kongsi tips macam mana nak berjaya. Tapi percayalah… Mereka takkan kongsi semua tips mereka.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,893 times, 5,372,244)

Kalau tak, macam mana diorang boleh kekal berjaya dan mengekalkan kedudukan mereka? Tentulah ada rahsia disebalik semua tu, sama ada rahsia tu adalah satu benda yang baik, atau pun tak, itu adalah rahsia blogger hebat tu sendiri

Macam saya, walaupun saya ni bukanlah seorang blogger hebat, bukan blogger popular, bukan blogger berjaya, bukan blogger cemerlang, gemilang pandai membilang, disebalik tips-tips blogging yang saya kongsikan di tips blogging, saya juga ada menyimpan rahsia dalam dunia blogging.

Salah satunya adalah bloglist, saya ada satu bloglist rahsia yang saya simpan disebuah blog private khusus untuk saya blogwalking kaw-kaw bila saya ada mood untuk blogwalking dan… lain-lain… hahahaha

bloglist rahsia blogger hebat

Kenapa saya ada bloglist rahsia lak? sebab bloglist yang tu untuk rujukan saya semata-mata, berbeza dengan bloglist berkategori saya yang saya buat untuk pelawat blog ni yang mana blog-blog yang masuk dalam list bloglist berkategori tu adalah blog yang berkualiti. Sbb saya taknaklah bila pengunjung blog saya ni klik blog yang dah tak wujud dalam bloglist saya ni.

Macam mana saya cipta bloglist rahsia ni? dari mana saya kutip url blog-blog untuk saya masukkan ke bloglist persendirian saya ni? melalui blog-blog yang saya blogwalkng lah, dari blog A, saya jumpa url blog B, saya singgah blog B dan jumpa url blog C, saya masuk blog C dan nampak blog D di featurekan dalam blog C, bila saya masuk blog D, saya nampak bloglist dia, nampak tajuk terbaru dari blog E, jadi saya klik ke blog E. tu antara contohnye lah…

domain murah

(Visited 141,090 times, 5,372,244)

Kadang saya jumpa satu entri yang banyak blog yang di featurekan dalam 1 entri macam entri husein rider ni, banyak gila url dalam tu, jadi… ni lah peluang saya nak singgah ke blog yang saya tak pernah singgah.

Tu salah satu rahsianya la… Rahsia blogger hebat lain korang boleh tahu lebih lanjut dalam kitab rahsia ni

Hasil carian :

(Visited 68 times, 5,372,244)