Poligami? susah? mustahil? tak mungkin..

Poligami? susah? mustahil? tak mungkin..

Poligami? susah? mustahil? tak mungkin.. tak mungkin tak boleh nak berpoligami hehehe.

Hampir semua lelaki mesti nak kahwin lebih dari satu, walaupun cuma sekali je terdetik dalam hati, walaupun tahu memang tak mampu zahir dan batin, walaupun tahu tak akan mampu berlaku adil.

rahsia poligami

Saya ingat lagi, masa saya kursus kahwin dulu, penceramah tu siap suruh semua peserta kursus kahwin (yang lelaki) untuk berkahwin lebih dari satu, maka muka lelaki penuh dengan keceriaan dan muka peserta perempuan penuh dengan kecukaan.

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,844 times, 5,312,441)

Masa saya belajar dulu pun, saya dan kawan-kawan lelaki suka pilih tajuk poligami ni sebagai tajuk untuk dibentangkan sebab nak penontonton bagi respon, ada markah disitu.

Penonton yang respon bukan setakat kawan-kawan kelas je, pensyarah pon suka tajuk ni. hehehe.

Kenapa orang lelaki nak berpoligami? kenapa Allah bagi keizinan untuk kahwin lebih dari satu hanya kepada lelaki sahaja? kenapa perempuan tak boleh ada lebih dari satu suami?

Ini kalau nak cerita, bukan 300 patah perkataan, 300 ribu patah perkataan pon boleh. Tapi yelah, saya lelaki, kalau saya huraikan panjang macam mana sekali pon, perempuan mesti tak puas hati punya, saya pernah saje gurau-gurau menyatakat sorang ustazah ni, saya kata suami dia nak kawin lain,terus membebel panjang dia, ustazah pun boleh marah bila dikata suami dia nak kahwin dari 1.

domain murah

(Visited 141,082 times, 5,312,441)

Ramai lelaki kat luar sana tu yang nak beristeri lebih dari 1, tapi ada je halangan yang tak membenarkan suami untuk menjayakan pelan poligami yang dah lama terpendam.

Nak luahkan, asyiklah tak kena masa, isteri tengah masak di dapur, si suami datang konon-konon nak tolong, sebenarnya nak cuba berbincang kalau-kalau isteri boleh bagi kelulusan untuk projek poligami dia tu, baru dekat, terus tak jadi niat nak luahkan niat nak tambah isteri tadi bila tengok isteri tengok potong ayam.

Si suami terus terbayang si isteri tetak kemaluan suami macam yang masuk dalam berita. Kecut terus bahagian sulit tersebut.

Jadi macam mana agaknya ya? Kita rujuk pada yang pakar.

Ebook-Panduan-Lengkap-Mudahnya-Poligami1

Dapatkan sekarang

 Panduan ni sangat sesuai untuk yang merancang nak berpoligami atau yang dah pun berpoligami. Atau mungkin ada isteri yang rasa nak hadiahkan buku ni kepada suami dia sebab takut suami dia buat maksiat dengan berzina sebab tak berani nak mintak izin dari isteri. Renung-renungkan dan dapatkan panduan poligami ni.

Hasil carian :

(Visited 458 times, 5,312,441)

Jom kite maen…o yeaahhh….aku ada 3 bini

oyeaaahhh… lor…nape ko terbeliak tgk tajuk entri aku ni? pelik ke? ape nak peliknye… org laen sampai 4, aku dapat 3 bini je… takleh ke? ha? salah ke? ha? ko ada? hehehe… rilex la der….gurau2 je…

bini main

aku ajak maen review2 la… rentetan dpd segmen review dalam review sebelum ni, kami(peserta segmen) dibahagikan kepada beberapa kumpulan, dan setiap ahli kumpulan kena review ahli2 yang ada dalam kumpulan tu lak ada 4 org,

kenapa aku ckp aku ada 3 bini? sebab aku sorg je lelaki dalam kumpulan tu(rasenye la) yang 3 lagi tu gadis2, single2 lagi aku rasa nih… boleh la kalau korang nak cube2 berkenalan. hahahaha… ok jom kite mulekan dengan blog gadis yang pertama nih…

ok,skang ni aku nk review, mmg silap la owner soh aku review2 nih… kalau aku da review,mmg byk la aku nak komen, sebab tu aku tak review blog orang.

sedikit biodata blogger nih…nama die anyss syuhada(kot), aku rase die ni berumur 18 tahun sbb tgk second entri die psl tggu result SPM, 1st entri die pada 14 februari 2011.(klik banner die utk ke blog die)

ok, 1st aku nak komen psl wrapper die… pada aku la… terlalu kecik, tak padan dengan tulisan, kalau boleh besarkn sikit, kalau boleh la… pastu width sidebar tu dengan benda2 dalam tu xpadan, benda dalam tu(tulisan dan gamba) lbh besar dpd sidebar. (aku pandai ckp je,buat xreti…ekekeke)

2nd. letak la profile dik oi… complete profile ke, badge fb ke, twitter box ke, org mesti nak keep in touch ngan awak, byk kelebihan bile letak bnd2 ni sume dik, kawan2 bertambah, leh dapat bf ensem cam abg, boleh dpt idea nk update blog dan sebagainye.

3. pasal header, cam cik oshin ckp la… kalau leh wat la lelawo, tapi xpela…adik pn baru 2 bulan wat blog kan? plan2 kayoh,kalau nak abg tlg watkan header pon boleh…bg la gamba ke, xpon bg url fb, nnt abg tgk mana gamba yg ok,abg watkan nak?(eceh…bahasakan diri aku ni abg lak- yela 9 tahun lg tua… abg la kan?),ok,pepehal leh sms abg, nombo abg 0122DDDD44(yg 4D tu leh tanye kedai yg ada tulis TOTO ke MAGNUM k?)

last sekali… warna putih,kosong, mungkin ada yang kata xlawa la plain la kosong la… tapi sebenarnya bagus, kalau sape yg baca blog adik pkai laptop,pkai bateri,diorg boleh kurangkan brightness, sbb warna putih tu membantu. gud job bebeh.

bila jari menaip

ok, selesai bini pertama,bini ke 2 pulak. name die ekatikah(kot), berumur 18 tahun masa die tulis umo die kat profile die, baru abes PLKN kate die… die ni gile kuasa 3,tu yg die tulis kat profile die, die lom pandai jalan lagi walaupon da habis sekolah, baru bertatih. mule terjebak dlm dunia blogging setahun yang lepas. orang melaka.single but not available (lom kawen tapi da ada bf, melepas la korang) (klik banner die kalau nak ke blog die)

ok, tagline blog die, bila jari mula menaip(bayangkan kalau pipi yang menaip camne la gaknye kan?haha),ok, masa utk komen. pasal lagu, tp be honest,abg xsuke blog yg ada lagu,nnt bandwith broadband abg cpat abes… kalau nak letak gak,letak la… tapi kalau boleh jgn auto start ar… tapi kalau nak wat gak,buat la…blog awak kan?huhu.

2.psl tulisan, cam oshin ckp, xyah la wat beso kecek,kecik  besau, pastu ni tips dr redmummy, jangan wat centre allign,wat la justify ke align left ke.

3. fb ade, twitter ade,bagus… tu pon penting gak dik sbg sorg blogger… kalau leh link twitter tu ngan fon, sms ke…

last skali…aku suke blog die ni sbb kaler pink…aku kan suke kaler pink… hehehehe

 

ok,jom tgk bini nombo 3 ni pulak.

ok,name die iera atau oshin(bukan washing machine k?)umo xpasti tapi yang pasti die ni lagi tua dari bini nombo 1 dan 2 mungkin 25 tahun ni, sebab die da abes study kat UniversitiTendangMenendang(orang kata) atau dikenali sebagai UTM setelah extend satu sem,ok la tu,dpd aku, UTM terus tendang aku… statusnye aku rasa lom ada bf lagi, so sape2 nak berkenalan leh la cuba,bagi je nombo tpon sbb die mmg mintak pon. die ni suke beli tingkap. tag line blog die my wonderful life. mule berblog pada mac 2009.

pasal blog die ni, xde pe sangat la aku nk komen,juz tolong la letak badge fb ke like box page fb ke, twitter,bnd2 tu penting gak.

pasal background,tulisan ape sume, pada pandangan mata aku, nice la…sedap la mate memandang(cam ownernye…manis kot…huhu) dan tgk pd blog die,aku leh baca ckit2 la camne orgnye ni hehehehe…

so tu je…aku nk tdo jap… nnt aku edit balik post ni,letak link kat mana yg patut…

ok,dah siap…

last sekali,tlg klik gamba keta aku ni,bagi aku menang race nih… ok? thnx all

{alongxp}

Hasil carian :

(Visited 73 times, 5,312,441)