Review Windows 10 oleh Alongxp

Review Windows 10 oleh Alongxp

Review Windows 10 oleh Alongxp. Siapa alongxp? sayalah.. huhu… kenapa ada oleh alongxp? sebab saya review windows 10 ni dari sudut mata saya sebagai seorang pengguna biasa, sebagai juruteknik komputer, sebagai perunding teknologi maklumat, sebagai seorang yang edit gambar, sebagai seorang jurugambar, sebagai seorang blogger, sebagai seorang pembuat laman web a.k.a webmaster, dan banyak lagilah peranan saya dalam dunia komputer dan teknologi maklumat ni.

alongxp dot my

Saya dapat notification yang laptop saya dah sedia untuk upgrade ke windows 10 masa hari selasa hari tu, dan saya teruskan proses upgrade malam tu jugak, tapi baru sampai 30%, dah fail.

review windows 10 by alongxp

Dan saya sambung pagi esoknya, lama jugalah nak download sebab saya guna streamyx 1mb je, dekat maghrib baru siap download dan proses upgrade windows 10 selesai dalam pukul 8 lebih. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 143 times, 5,333,657)

Huawei Honor 4x ditangan (hands-on)

Huawei Honor 4x.

Huawei Honor 4x ni adalah telefon yang baru terpaksa rela saya beli bagi menggantikan samsung galaxy note saya yang dah berkhidmat dengan menggila selama 3 tahun.

image

Walaupun melalui mata kasar ianya nampak masih boleh digunakan, tapi sebenarnya sangat banyak yang problem.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 812 times, 5,333,657)

Aplikasi wajib ada dalam telefon saya

Ramai orang share aplikasi wajib android la aplikasi wajib dalam iphone la… suka-suka hati je kata wajib. Abis tu kalau diorang tak install? Dosa ke? Hehehe… gurau je…

Apa pon,saya nak kongsikan la jugak aplikasi wajib saya install kat telefon saya.

whatsapp

1. Whatsapp – benda pertama kena install ni, mak saya yg umur 50 contact sy guna whatsapp, mak mertua sy yg dh dkat umo 60 guna whasapp, kwn2 semua ada whatsapp. Jadi tu medium contact yang utama. Even bila ada orang emel saya untuk saya buat review produk mereka, saya akan mintak nombor telefon mereka yang boleh saya whatsapp, sbb dengan whatsapp jauh lebih jimat. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 924 times, 5,333,657)

Google chrome untuk android baru

Baru-baru ni fon saya secara automatiknya update segala app yang ada, antara yang diupdate adalah google chrome. Biasalah tu app update, tapi update google chrome untuk android yang baru ni agak ketara la… ramai yang mengeluh… bila bukak google chrome untuk android baru ni… macam ni la rupa dia.

google chrome untuk android baru

 

masa saya bukak chrome ni, sebab nak bukak satu website, tapi tak ingat website apa… bila nak taip url laman web tu, saya tenung lama kat google chrome tu… dengan harapan url tu akan tertai sendiri sebab saya tak nampak address bar kat atas tu… selalunya ada kan? Tak keluar pon url ┬átu.. jadi saya tenung setiap benda yang terpapar kat google chrome untuk android yang baru ni. Ternampak tulisan kat kotak search tu. Searcg or type url… Ooooo… kat situ rupanya… tula… lain kali rajin-rajinlah baca.

domain murah

(Visited 141,086 times, 5,333,657)

kat mana nak taip

 

bila kita tekan je kat situ, dia jadi macam ni…

address bar google chrome untuk android

barulah kita taip url tu kat situ… contohnya macam ni…

taip url google chrome

camtu je ponnye hadoi… ok, tu je untuk malam ni..

Wajib tengok yang ni:

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,866 times, 5,333,657)

Hasil carian :

(Visited 189 times, 5,333,657)