Peristiwa penting pada 12 september

Peristiwa penting pada 12 september

12 september 1654: 23 orang Yahudi yang melarikan diri dari kekejaman Portugis di Recife, Brasil, tiba di pelabuhan kolonial Belanda, New Amsterdam (sekarang dikenali sebagai New York City), menjadi kelompok Yahudi Amerika pertama.

12 september 1683: kekalahan tentera islam khalifah uthmaniyyah di Vienna dalam pertempuran wina.(sumber)

12 september 1940: Sekumpulan remaja yang mencari anjing mereka terjumpa lukisan prasejarah di sebuah gua yang dipanggil Lukisan prasejarah Lascaux.

12 september 1962: presiden j.f.keneddy memberitahu dunia yang amerika akan menghantar manusia yang akan menjejakkan kaki ke bulan

Antara peristiwa penting pada 12 september yang patut anda tahu adalah, mendiang paul walker, hero dalam filem fast and furious, lahir pada tarikh 12 september 1973 (tua sikit dari saya).

peristiwa penting paul walker Continue reading

Hasil carian :

(Visited 75 times, 5,331,493)

12 lagi cara menghargai komputer lama anda

2-3 menjak ni, banyak artikel bahasa inggeris yang along terjemah ke bahasa melayu dan along masukkan ke dalam ni, sampai rasa cam nak buat entri dalam bahasa inggeris pulak hehehe… pigidah, SPM pon cukup2 makan je… ok, hari jumaat yang lepas, along buat entri 7 cara kitar semula barang komputer kan? ok, hari ni along nak tunjuk 12 gambar hasil penggunaan semula barang2 komputer lama anda.

1. Gelang litar komputer

tak pasti papan litar yang mana yang dia guna, tapi nampak macam motherboard. kreatif la diorang ni kan?

2. Dinasour komputer


3. Tikus robot

yang camni along dah biasa tengok…

 

4. Mesin pembancuh kopi

tiba2 rasa nak jadi macam masa sekolah dulu, cari diagram, solder ape sume… hehehe… kalau along buat,letak kat tempat keje best ni

5. hard disk harley davidson

bahan utama cakera dalam hard disk… kan?

6. Jam meja

hdd(hard disk drive) dijadikan jam untuk diletakkan atas meja… smart kot

7. Peti surat

macam nak nangis je rasa bila tgk pc mac dijarikan peti surat cam ni…

8.  Magnet Peti Ais

macam processor intel petium 3 ke bwh je… (eceh… cam terror je)

9. Plat cat lukisan

10. Kerusi motherboard

11.  Serangga ke tikus?ni tikus ke kumbang ni?

12. Cenderahati

kalau along ni kaya, along buat pendrive berbentuk processor atau processor lama tu jadi pendive… menarik kan?

ok, sekarang kita g jengah blog nuargto, line dan ecah… tinggal2 la komen kat entri2 diorg ok?

Hasil carian :

(Visited 292 times, 5,331,493)