Surat la pulak.

baru mlm td aku citer psl public phone… satu benda/kemudahan/teknologi yg makin kurang org guna, pagi ni krew riuh pagi era dok citer pasal surat lak…

dah berapa lama korang tak hantar surat tak rasmi kat kawan-kawan atau sedara mara korang? surat cinta?(ada lagi ke org wat?)… mungkin ada… tapi mungkin spesis-spesis ni dah nak pupus dah agaknya,ntah-ntah orang2 ni pon da mula bloging utk luahkan prasaan-prasaan tu, alah,kan leh set password ape sume kan? leh guna emel gak kan?

surat tak rasmi

cam aku,err…aku rasa last aku hantar surat ni tahun 2003,kira dah 8 tahun la aku tak hantar surat nih… kad raya pon da bertahun2 dah tak hantar…surat n kad raya tu aku anta pon sebab membalas yang orang dah bagi kat aku…. kadang2 punya la malas nk menulis, aku taip kat komputer,print…hahahaha…tula tadi hanif(kalau tak salah) die ckp, dulu die suke collect stem, skarang xde lagi dah… surat-surat pon skarang ni stemnye banyak pkai stem yang cop tu… dulu aku pon collect gak…tapi aku collect yg limited edition je… cam contohnya merdeka 40 tahun, nanti ada la klua stem khas tu, so yang cam tu yang aku collect, n aku tak kan g beli,pastu simpan,aku hanya simpan atau collect stem yang dah digunakan, yang org hantar,yang dah ada cop pos… seronok gak la hobi tu… tapi sekarang mana ada lagi dah…

suat takde stem

sumber dari google

domain murah

(Visited 141,091 times, 5,374,996)

kalau nak kena pos apa2, selalunya aku gune perkhidmatan courier… cam pos laju ke ### ke ##### ke ######## ke(xnk tulis name company,diorg xsponsor aku,wakakakaka). pastu guna emel…tu pon dah jarang,kebanyakkanya info disebarkan melalui fb,forum2… pastu klu ada file yang nak diattach, diorg upload kat memana filesharing host,pastu bagi link…

mungkin ke sistem surat berstem ni akan pupus? mungkin la…tp sistem courier mungkin akan kekal lama, tambah-tambah bila orang banyak buat perniagaan internet,klik, bayar online,esok lusa barang sampai…

harap korg leh bg respon pasal benda nih…arios….

(Visited 7,075 times, 5,374,996)

Hasil carian :

(Visited 69 times, 5,374,996)

12 thoughts on “Surat la pulak.

  1. hohohhoho… back to future arrr… tp dengan surat nie pon bagus jugak walaupun nampak cara lama… aku rasa cukup berkesan kalau untuk yang tengah bercinta.. iye la kot..hahahahaha

  2. kdg² best gak mnganto surat skali skale ^^
    agak romentik le ;p
    tp kalo nk respon cepat. . .post lew kt social site memasing.huhuhuhu

    • farra: hahahaha…mmg ar… kad raye skang pon byk yg e-card
      snow: tul tu…
      abu: mmg ar…slagi posmen tu xwat hal cam ade kes dulu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge