study…exam…tdo…hahahaha…

Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam satu Malaysia,hehe…gambar ni aku jumpe dlm akhbar metro yg aku pinjam, mcm2 criter ade,tp aku tertarik ngan bnd ni sbb zaman belajar ni,tak kire la masa sekolah ke masa kat ipt ke,same je, pada aku zaman yg indah gak la, sbb xbanyak benda nak fikir sangat,tambah2 zaman sekolah rendah…pergh…nikmatnye… taunye nk maen je… dapat duit belanje,abeskan…hahahhaa… tp masa aku skolah dulu, mak bapak aku tak manje kan aku ngan duit,klu nk beli ape2,kena kumpul duit sndiri, masa skolah rendah dulu,sll aku kumpul duit,sehari 10sen, ujung minggu g kedai beli ding dang ke tora ke…

arrgghh…melalut dah,nk citer psl study,g citer benda laen lak, citer psl study nih…haha…kenangan tu byk ar…masa spm dulu yek yek je aku korbankan duit simpanan aku sbb nk join kursus gaya pos yg adabi ke sape ntah buat, adela aku hantar 2 ke 3 kali je gaknye…pastu da xwat da…pastu bile da kena marah sbb xstudy masa SPM da nk dkat,ade gak ar study,ade org kate,bgn2 pagi,bace buku,nnt leh ingat,haha…aku bgn ar awal ckit,kul 4 ke 5 pagi aku bagun,baca buku,lpas stgh jam aku da tdo balik,hahahaha… keadaan tu pon berterusan untuk seminggu je,pastu bangun cam biase je… akhirnye…SPM aku cam biasa2 je…

Aku amek SPM kat Sekolah Menengah Teknik Kluang tahun 2001,mmm…form 5 eh?hehehehe…byk kenangan, masa tu aku ngah kemaruk bercinta,hahahaha…berkenalan ngan awek tu kat mIRc,masa tu ym lom popular lg…hahahaha…pastu masa form 5,aku ni kire otai LK(Lukisan Kejuruteraan),ntah camne ntah leh terteror lak masa tu… tp keteroran aku tak lame…smp time trial je… sbb aku tensen,konsentrasi aku terganggu,org asek tanya camne nk wat je… cara aku wat lak laen dpd cikgu….cikgu soh bayangkan rupe objek tu untuk dptkn hasilnye,aku xde pon bayangkan,maen garis2 je da dpt…org xfhm camne aku buat,hahahaha…last2 aku yg jem…

pas abes SPM,aku amek diploma kat L&G Twintech,skrg dikenali sbg IUCTT,masa aku blaja tu bangunanye kat bandar sri damansara,skrg da pindah kot,sbb aku tgk gambanye da laen,tp xabes,dek kerana derhaka kat lecturer statistik…hahahaha…pastu dek kerana ke PLAYBOYan aku,berpoya2 ngan pompuan,ditambah ngan floppy aku kena bad sector,abis assignment aku,smp skrg aku benci ngan floppy disk,wakakakaka…

akibat kegagalan kat situ,aku blaja ar kat Politeknik Muadzam Shah,Pahang,amek sijil IT,huhu…kat sini lg best, masa dlm klas,aku xsalin pon nota yg lecturer bagi…klu dikumpulkan ape yg aku tulis sepanjang 4 sem aku blaja,1 testpad pon lom tentu penuh…hahahaha…tp aku focus ngan ape yg lecturer aku bebelkan kat depan,aku xfaham,aku tanya time tu gak,aku akan tanya saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaampai aku faham. pastu masa study week sem 1,aku balik kl,menikah…hahahahaha…

pukul 8 ni ade exam 1st paper,matematik… kul 3 pagi aku grak dr kg,sampai poli kul 6 pagi, ngan modul(klu kat skola panggil buku teks)matematik n rokok,aku dok bersila atas katil,aku BACA modul mate tu…tu yg membe2 gelakkan,tgk aku BACA mate,skali result kua,ala cam lbh kurang je result aku ngan korg yg study bagai nk gile…

tp masa kat poli mmg byk ar kenangan pahit manis… haish….
{prtm}


(Visited 26 times, 5,375,357)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge