Skali ada blacklist da…

Semalam aku g jpj, atas kesalahan tinted ar… Skali die bukan setakat check tinted je…mcm2 die check,adeh…nsb baek kesalahan aku cume tinted je…

blacklist jpj
Dalam fikiran aku,pasni…kekusutan aku time nak bayar roadtax dan insuran keta bulan depan jela, sekali mamat tu keluar ngan beberapa helai kertas, pastu die tunjuk kat aku, “encik ada blacklist nih,kesalahan yang sama tahun lepas kan?” adeh…amek…,yela…dah lpas dari tarikh yg patut kena pegi, aku pn xpegila… Masa renew roadtax thn lpas pn lom ada blacklist tu,skali die tunjuk, tarikh kena blacklist tu awal thn ni rupenye…siput tulla…da la aku ngah pening pale nk renew roadtax,skali bertambah lak bnd nk dibayar…

Owh man… stress.. tekanan wei…huh… pastu mamat tu check satu2 bnd, enjin, lampu-lampu,handbrake, pastu die soh start enjin, aku da seriau, pastu die g belakang plak…adeh…die suruh aku tekan brek,die tgk lampu brek, paling aku cuak time die pandang bawah kereta, die tengok piping ekzos aku,die kate,nasib baek tepi, ingatkn buat straight. pastu setle la psl inspection tu…

Aku tanye la,kalau pakai spotlight salah ke?die kate tak salah selagi tak psg HID, dan mcm2 la aku tanya, dan die bgtau aku, kalau kenderaan awam,yg boleh pasang tinted gelap ni,keta MPV cam exora ni, bahagian belakang tu kan ruang letak barang, so kat situ boleh, die cakap lagi,sebenarnya tak boleh, tapi boleh tolak ansur la, cam keta encik ni tak boleh sebab ada bonet,walaupun seat blkg tu encik da letak byk barang… kalau encik nak gak letak barang, encik beli la van ke mpv ke. Cet… nk watpe? hahahaha…

{alongxp}

Hasil carian :

(Visited 242 times, 5,351,314)

18 thoughts on “Skali ada blacklist da…

  1. mintak maaf ya tiba2 saya masuk kat sini..
    its a very nice blog.. i do want u to realize that this is a very nice blog..
    memang rugi lah lambat datang sini..
    just 1 thing 4 sure yg una nak puji.. header tue sngt diffrent..
    orng selalu post wat muka welcoming * x pun muka2 hensem.. but u did something different..
    its just tooooooooooo awesome!! go man! =)
    single tapi anak dua?? hahaha.. encik along.. x paham meh.. still good job! =)

    • @anamissuna, nice ke? xramai pn org masuk…hehehe… thnx puji header tu,header yg belah kanan sy edit masukkan gamba sendiri,yg kiri tu mmg asal template punye…
      hahaha…xfhm status tu xpe…abaikan…hehehe…

  2. nseb bek keta xde lagi huhu..JPJ ngan polis,mana satu yang ok?bagi aku JPJ yang ok coz on da spot,dia bagitau kesalahan2 dan bagi amaran dulu..kalau polis,haramjadah nak bertolak ansur..cam adik kepada abang ipar aku kena ngan polis pasal lupa nak gantung no plat sementara kat belakang coz time tuh dia baru nak beli keta..time tuh malam..ntah cmner polis haram jadah x nak bertolak ansur..bayar je rm50,senyap terus dorang..

    • @syuxer, haaa…tu namenye polis nk cari duit kopi,klu aku,aku rela disaman dpd hulur even 10 skali pon, cam ari tu,masuk je simpang ke kiri,nah…roadblok,xsempat tarik seatbelt sbb baru je singgah kedai beberapa meter,lupe nk pkai balik… skali polis tu ngan bahasa yg sopan “encik,saya mintak maaf,saya terpaksa menyaman encik atas kesalah tidak memakai tali pinggan keledar”, aku pon gerakkan kepala tanda soh die teruskan ngan niat die,terbeliak bijik mate die, trus die ckp “encik ni bagus la,org laen punye la merayu,kate anak sakit la,itu la ini la,siap nk hulur, encik wat camtu je?”,aku ckp “da mmg salah,saman la…nk watpe lg kan?sape soh wat salah…ye tak?”huhu…die senyum je…

  3. isk tu la kan … jijah pun same … ada 3 saman .. ingatkan yg lama punya … biarkan sampai dah masuk 2 thn .. sekali check resit pembayaran lama …. YANG BARU nye samann … herkss … hijo biru nak settlekan …. road tax 6 bln je idop :((

    • @normi, ok,memula kamu login blogspot kamu, g ke design,then kamu boleh tengok ada ruang kat belah atas tulis add gadget, kanan ada,bwh pon ada…pastu login nuffnang,g kat add ads, kat situ die ada terangkn camne…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge