semangat hari raya aidilfitri…

entri ni aku buat 4 hari lepas, biasa la…bile ada idea,terus je buat kadang aku buat sampai 3-4 entri skali,pastu set autopublish,  barula tiap2 hari blog aku berupdate.

masa entri ni dipublish(published), aku dah on the way balik ke kota tinggi johor,malam ni aku tdo umah mak mertua aku, dekat je ngan kampung mak aku,jarak masa dari umah mak mertua aku nak ke kampung mak aku dalam 30 ke 45 minit, jauh tak jauh sangat tapi pasal nak balik ke kampung mak aku tu jalannye sunyi dan kecik dikelilingi pokok kelapa sawit, aku gerak balik tadi pukul 6.30 petang, lpas xyl(isteri dalam bahasa radio amatur) aku balik keje,amek die balik keje trus gerak. umah mak mertua aku tepi jalan besar, so senang ar… sok pagi baru balik umah mak aku kat kampung kat tanjung buai,dekat ngan pekan telok sengat,kota tinggi.

raya kali ni aku tak byk berbelanja utk raya sangat, antara sebabnye adalah sbb aku baru nikah 3 haribulan 7 ari tu. nak mengisi bnd2 kat dapur umah aku lagi, nak pindah umah lagi, lagipon family aku dah setuju taknak buat baju raya sebab baju melayu baru je buat beberapa bulan lpas,tinggal beli kain utk baju mak n isteri aku je… barula sepadan.hehehe…

kueh2 pon tak byk beli, sebab isteri aku ni kemaruk nak buat kueh… alhamdulillah… syukur… hehehe… tapi apa yang aku risau, keadaan kereta,time ni la aircond aku dah buat hal… aku hold dulu…klu nak repair mesti budget besar punye… lampu dpan yang pecah tu pon aku bia dulu, janji menyala dah… cukup la tu… tunggu la kalau ada peruntukan lebih… simpan ckit2 duit ke…da byk baru beli…

aku harapkan raya kali ni hati aku meriahlah ckit berbanding raya2 sebelum ni, doakan aku yang terbaek ye kawan2… 😀

Hasil carian :

(Visited 79 times, 5,352,326)

8 thoughts on “semangat hari raya aidilfitri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge