selamat tinggal XP… perlukah aku tukar nama?

 

Haha… gimik… gimik…gimik… bukan ape.. aku nak cerita pasal Microsoft Windows XP ni… satu sistem operasi windows yg aku rasa paling popular,paling lama org pkai dan paling ramai orang pakai walaupun dah keluar windows vista, windows 7, dan coming soon windows 8 plak dah… tapi masih ramai yang selesa ngan windows xp. tapi kepada yang pakai windows xp, terutama yang original, korg belajo2 la pkai windows 7 ke. sbb tak lama lagi windows nak berenti menaiktaraf windows xp tuh..

Tanggal 8 april 2014, kerja2 peniktarafan, sokongan akan diberhentikan, maka xde lagi da support atau update untuk windows xp, windows tu still lagi korg leh guna, tinggal lagi kalau hacker2, cracker, da makin pandai, maka korg da tak selamat lagi dah… kalau keluar software2 baru, mungkin da xberapa nak support lagi dah untuk komputer korang tuh…

 

Alongxp

Seorang juruteknik komputer, seorang jurufoto, seorang ham operator yang memegang callsign 9W2AXP, seorang suami, dan seorang bapa

20 thoughts on “selamat tinggal XP… perlukah aku tukar nama?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge