selamat tinggal XP… perlukah aku tukar nama?

 

Haha… gimik… gimik…gimik… bukan ape.. aku nak cerita pasal Microsoft Windows XP ni… satu sistem operasi windows yg aku rasa paling popular,paling lama org pkai dan paling ramai orang pakai walaupun dah keluar windows vista, windows 7, dan coming soon windows 8 plak dah… tapi masih ramai yang selesa ngan windows xp. tapi kepada yang pakai windows xp, terutama yang original, korg belajo2 la pkai windows 7 ke. sbb tak lama lagi windows nak berenti menaiktaraf windows xp tuh..

Tanggal 8 april 2014, kerja2 peniktarafan, sokongan akan diberhentikan, maka xde lagi da support atau update untuk windows xp, windows tu still lagi korg leh guna, tinggal lagi kalau hacker2, cracker, da makin pandai, maka korg da tak selamat lagi dah… kalau keluar software2 baru, mungkin da xberapa nak support lagi dah untuk komputer korang tuh…

 

(Visited 89 times, 5,375,447)

20 thoughts on “selamat tinggal XP… perlukah aku tukar nama?

  1. setiap kali windows baru keluar je mesti tukar..kecuali opis, mmg x boleh sbb opis punya.. hahahah
    terbaru cuba nak masukkan andriod ke laptop tp x berjaya.. iks iks iskk

  2. aku still pakai windows xp, sbb bg netbook acer aspire one aku ni tu jer yg termampu… windows 7 mmg berat ckit da..

  3. Pingback: selamat tinggal XP… perlukah aku tukar nama?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge